kon-RS.07 » Konya'dan Raylı Sistem Haberleri

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5553
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 01 Kas Cum, 2013 00:48

Ben genelde Škoda tramvaylarını severim (Prag'dan tanırım), bunun içi ve kapıları da tipik, ama burnu? Biraz kurbağa gibi olmuş.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18055
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 07 Kas Prş, 2013 12:26

Konya makinist alımı yapacakmış, başvurular kura ile belirlenecekmiş ve 174 açık pozisyon yazıyor haberde, orası kafamı karıştırdı biraz ama normal galiba. Yelpazeyi de bence olması gerektiği gibi geniş tutmuşlar illa üniversite şartı yok.

http://ilan.memurlar.net/ilan/25954/
Talebe başvuracak adayların dikkatine : *Talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde talebin yayımlandığı yerdeki il/şube müdürlüklerinden şahsen veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapabilirler.

*Kuraya tabi olan işgücü taleplerine şartları uyan ve müracaatları kabul edilenlerin tamamı noter huzurunda kura çekimi için işverene gönderilir. Kuraya tabi taleplere başvuran önceliklilerin tamamı kura çekilmek üzere, isim ve adresleri ile durumlarına ilişkin açıklayıcı bilgilerle birlikte, ayrı bir liste halinde kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir.*Kura noter huzurunda talep sayısının 3 katı oranında asil ve 3 katı oranında yedek olmak üzere çekilecektir. *Kura sonucu yazılı/sözlü sınava katılmaya hak kazananlara yazılı veya sözlü sınavın yeri ve zamanı talebi verem kamu kurum ve kuruluşu tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
Hayırlı uğurlu olsun seçilecek arkadaşlara.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18055
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 22 Şub Cmt, 2014 15:44

Araçların teslimatı devam ediyor, 6. araçta teslim alınmıştır.

http://www.memleket.com.tr/konyaya-6-tr ... 03722h.htm
İhale sonucu Skoda firması ile 60 tramvay için anlaşma sağlanmıştı. Alâeddin-üniversite tramvay hattı için 60 adet tramvay aracı, 58 kalem yedek parçası ve 1 adet deray ekipmanı mal alımı ihalesini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi tramvayları almaya başladı. Bugün itibariyle 6. Tramvay da Konya’ya gelirken, 2 tramvay test sürüşlerini tamamlayarak yolcu taşımaya başladı. Önümüzdeki günlerde 4 tramvayın daha test sürüşlerinin ardından yolcu alımına başlaması bekleniyor. Yetkililer her ay 3 tramvayın hizmet filosuna dâhil olacağını belirtiyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18055
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Re: kon-RS.07 » Konya' dan Raylı Sistem Haberleri

Mesaj gönderen Esat » 07 Tem Cum, 2017 07:48

Konya nın eski tramvay araçları Bosna Hersek in başkenti Saraybosna ya hibe edilmiş, toplam 20 araç için Konya' da bir de görüşme yapılmış

http://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=5712
Konya Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehir anlaşması çerçevesinde Saraybosna Büyükşehir Belediyesi’ne 20 adet tramvay hediye etti.
Tramvayların teslim töreni ve protokolü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Bosna Hersek Ulaşım Bakanı Muharrem Sabic, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Skaka ve Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu’nun katımıyla Saraybosna Büyükşehir Belediyesi'nde yapıldı.

Engin Y
Seyyah
Mesajlar: 3492
Kayıt: 04 Ara Sal, 2012 10:41

Re: kon-RS.07 » Konya' dan Raylı Sistem Haberleri

Mesaj gönderen Engin Y » 07 Eyl Pzt, 2020 09:41

Konya'da, "bisiklet tramvayı" hizmete girmiş: https://www.haberturk.com/son-dakika-ha ... yi-2791984
Konya'da, bisiklet tramvayı ve bisiklet aparatlı otobüs dönemi başladı. 550 kilometreyle Türkiye'nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip olan Konya'da Büyükşehir Belediyesi, yıllarca ulaşım yükünü çeken nostaljik tramvaylardan birini bisiklet tramvayına dönüştürerek, bisiklet kullanıcılarının hizmetine sundu. Konya Büyükşehir Belediyesi, ayrıca ilk etapta 50 otobüse bisiklet aparatları monte ettirdi. Bu otobüslerde de bisikletlerin arkadaki aparatlara asılmasıyla yolculuk yapılabiliyor.

Resim

Konya'da, bisiklet tramvayı ve bisiklet aparatlı otobüs dönemi başladı. Nostaljik tramvaylardan birini bisiklet tramvayına dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, ayrıca ilk etapta 50 otobüse bisiklet aparatları monte ettirdi.

Konya'da bisiklet kullanıcıları, özellikle uzun mesafelere varmak veya soğuk havalarda uzun süre bisikletiyle bir noktadan diğer noktaya ulaşmak için artık bisiklet tramvayı ve bisiklet aparatlı otobüsleri tercih edebilecek. Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda 1992'den 2015 yılına kadar Konyalılara hizmet veren emektar tramvaylardan birini bisiklet tramvayına dönüştürdü. Bazı ülkelerde yolcuların seyahat ettiği tramvaylara bisiklet ile binilebiliyorken, sadece bisiklet kullanıcılarına özel olarak hizmete sunulan bisiklet tramvayı ise bu yönüyle Konya´yı diğerlerinden farklı kılıyor.

Resim

'84 KM DAHA İLAVE BİSİKLET YOLU İNŞA EDECEĞİZ'

Özellikle pandemi sürecinde bisiklet kullanımının öneminin anlaşıldığını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konya´nın bir bisiklet şehri olması adına bugüne kadar çok önemli projeleri hayata geçirdik. Konya, 550 kilometrelik bisiklet yoluyla Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip ilidir. Bugün itibariyle de yeni projeleri hayata geçirmek için çalışma yapıyoruz. İnşallah 2023 yılına kadar 84 kilometre daha ilave bisiklet yolu inşa edeceğiz. Konya, Türkiye´nin önemli bisiklet şehridir. Bugünden sonra da bunun daha çok vurgulanması için çalışmalar ve projeler hayata geçecek. Özellikle bisiklet otoparkları konusunda ciddi bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

Resim

'TÜRKİYE'DE İLK KEZ TRAMVAYDA BİSİKLETİNİZLE SEYAHAT EDEBİLECEKSİNİZ'

Bir tramvayın sadece bisikletlere tahsis edildiğini belirten Altay, "Bugün çok önemli bir proje hayata geçiyor. Türkiye'de ilk kez bir tramvayda, toplu ulaşım aracında bisikletinizle birlikte seyahat edebileceksiniz. Bir tramvayımızı sadece bisiklet tramvayı haline dönüştürdük. Artık Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi´nde göreceğiniz sefer saatlerinde bisikletinizle birlikte durağa gelerek, bu tramvayımıza bineceksiniz, istediğiniz yere gideceksiniz. Bisikletinizle birlikte işlerinizi halledip sonra tramvayla tekrar istediğiniz durağa geri gelebileceksiniz.

Türkiye´de örnek bir uygulamayı daha hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu hem bisiklet kullanıcılarımız için yeni bir başlangıç olacak hem de şehirde önemli bir farkındalık çalışması olacak. Çünkü bu tramvay sürekli olarak, bir ring halinde şehirde bisiklet tramvayı olarak seyahatini sürdürecek. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye´de bisikletin tüm şehirlerimizde aktif kullanılmasını temenni ediyoruz. Bunun için Konya Büyükşehir Belediyesi olarak öncü ve önder olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Resim

21 BİSİKLET TAŞINABİLİYOR

Tramvayın bisiklet tramvayına dönüştürülmesi için birtakım revizyonlar yapıldı. Bu kapsamda nostaljik tramvayın çiftli koltukları sökülerek yerlerine bisiklet sabitleme aparatları monte edildi. 21 bisikletin aynı anda tramvayda güvenle taşınabileceği aparatlar, el değmeden kullanılacak şekilde tasarlandı. Tramvaydaki basamaklara ise kapılar ile senkronize çalışan katlanabilir hidrolik rampa düzenekleri monte edildi. Böylece vatandaş, bisikletleriyle duraklarda tramvaya kolayca inip binebiliyor. Alaaddin-Selçuk Üniversitesi tramvay hattında hizmet verecek tramvay, bisiklet yolları ile entegreli duraklarda yolcu alıp yolcu indirecek.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18055
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Re: kon-RS.07 » Konya' dan Raylı Sistem Haberleri

Mesaj gönderen Esat » 07 Eyl Pzt, 2020 11:17

İlginç fikir, kullanımı nasıl bilmiyorum ama görünüş itibari ile fena değil

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Sezonluk Yolcu
Mesajlar: 363
Kayıt: 15 Oca Prş, 2009 08:44

Re: kon-RS.07 » Konya'dan Raylı Sistem Haberleri

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 09 Eyl Çrş, 2020 12:36

Evelki hafta Konya dan geçtim, ciddi miktarda bisiklet yolu yapmışlar, tebrik ederim Konya belediyesini.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5553
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Re: kon-RS.07 » Konya'dan Raylı Sistem Haberleri

Mesaj gönderen alabay » 10 Eyl Prş, 2020 08:42

Evet, klima konusunda dönüşüme doğru bir adım gibi.

Uğur
Serbest Geçiş
Mesajlar: 687
Kayıt: 07 Şub Cmt, 2015 00:47

Re: kon-RS.07 » Konya'dan Raylı Sistem Haberleri

Mesaj gönderen Uğur » 14 Eyl Pzt, 2020 18:05

Bunu bu forumda atlamışız. Pandemi öncesi bir gelişme

Resim
KONYARAY projesinin çok önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Çünkü şehirde yolcu trafiğinin oluştuğu ama bizim toplu ulaşım aksımızın olmadığı bir hatta yolcu taşımaya başlamış olacağız. Proje İki etaptan oluşuyor. Birinci etap Konya Garı ve havaalanı 17.4 kilometre; ikinci etapta Yaylapınar’dan başlayıp Organize Sanayi Bölgesine kadar olan 26 kilometrelik hatta Meram, Karatay ve Selçuklu’daki sanayilerimiz ve organize sanayilerimiz kesintisiz ve konforlu bir taşımaya kavuşmuş olacak. Bu, yıllardır üzerinde konuşulan bir projeydi, hayata geçirmek bugüne nasip oldu. Projede büyük emeği olan TCDD Genel Müdürümüze sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.
https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=7271

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18055
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Re: kon-RS.07 » Konya'dan Raylı Sistem Haberleri

Mesaj gönderen Esat » 14 Eyl Pzt, 2020 23:01

İncelemem lazım, şehrin ortasında bıçak gibi kesen yüzeysel bir hat olarak banliyöyü tasvip etmiyorum, 1950 de belki, bugün??? Diğer taraftan Konya'nın tabii ki modern, yüksek kapasiteli bir hatta ihtiyacı vardır, merak ettiğim banliyö de olsa yüzeysel mi? ne kadar hemzemin geçiş var? şehri ikiye bölecek mi? banliyö ise bu kadar sık istasyonları olmalı mı? mı? mı? mı?

Cevapla

“Konya Tramvay Hatları” sayfasına dön