ist-M.46 » Metro Hatları Numaralandırma Sistemi

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 17 Haz Sal, 2008 16:17

Ayrı olmasınlar, ama peki, türev olsunlar, mânâlı.
M6'yı "tesadüfen" doğuya çekmek ne kadar doğrudur?

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 17 Haz Sal, 2008 21:08

Tesadüfenden kastını anlamadım ama bana sorarsan da o hattın o şekilde uzatılması bana hep bir garip geldi uzun süre inanmak istemedim bile buna :) diyorum ya bunların sebebini geçen bir başlık açıkladım ya Başar hatta o ilçeyi çizmiştim.

İstanbul genelinde Ulaşım Master Planı çerçevesinde yapılan çok kapsamlı bir halk anketi vardı burada çıkan matrisler şunu işaret ediyordu, Bağcılar,Güngören,Esenler,Bayrampaşa,Bahçelievler ilçelerinin çok yoğun bir yolculuk talebi var, sorun ne idir bu ilçeler uydu haritasından baktığında iç içe geçmiş, çevresi tamamen otoyol dediğimiz ama sirkulasyonu tartışılan ama hadi otoyol işte ile çevrili ama bu ulaşım talebini bu otoyollara ya da otoyollar dışında şehrin iş, eğitim ve alışveriş gezi merkezlerine ulaştıracak otoyollara çıkaracak bir tane ana caddesi yok, Mehmet iyi bilir Bağcıları dışarı çıkaran cadde 4 tanedir ve nerede ise %90 ında tek şerittir (1 şerit her zaman ücretsiz otoparktır burada) düşünebiliyormusun 3-4 milyon nüfus ve bunun büyük çoğunluğu hareketli ama sen bunları hareket ettiremiyorsun çünkü ana caddeyi bırak cadden bile yok. Dolayısı ile planlar hep Bağcılar adı anılarak yapıldı ama yapılan sistemlerin çoğu sadece Bağcılar meydandan geçiyordu :) bu da Bağcıları günah keçisi yaptı.

Bugün gelinen noktada bahsettiğim bu otoyollardan birisine metrobüs kuruldu diğerine kurulması için planlar yapılıyor yani otoyollarda hızlı ulaşımı sağladık geri ne kaldı bu hızlı ulaşımı beslemek buradan gelen yolcularıda dağıtmak dolayısı ile sonradan ortaya çıkan metrobüs seçeneği aslında belediyenin her metro Bağcılara gider konseptini bozmuştur, bu bozulma ile de zaten mesela M2 bir zamanlar Bağcılar denirken şimdi İncirli denilmektedir falan filan neyse kafanızı karıştırmayayım zaten sende M6 yı sormuşsun ben niye bunları anlattıysam :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 17 Haz Sal, 2008 23:23

Ya, şu noktavirgülsüzlüğün yok mu, fıtık eder he :lol:
Tesadüfenden kastını anlamadım ama bana sorarsan da o hattın o şekilde uzatılması bana hep bir garip geldi uzun süre inanmak istemedim bile buna diyorum ya bunların sebebini geçen bir başlık açıkladım ya Başar hatta o ilçeyi çizmiştim.
Sen şimdi hangisini diyorsun? M6 dediğimizde hangisi şimdi?
Şunları bir sabitleştirelim. Ama ilk önce bana gönder, yoksa Mehmet bunu Japonya'ya kadar yayar yine, daha kimse evet demeden. Ne eveti yahu, GÖRmeden :D

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Haz Çrş, 2008 13:20

EN SON BU DEDİK. VE BAŞLIKLARI DA BU ŞEKİLDE AYARLADIK BİLE.

M1: AKSARAY-HAVAALANI (yenikapı yani)
M2-Hacıosman-4.Levent-Taksim-Yenikapı-İncirli
(Seyrantepe'den bahsederken M2 Seyrantepe kolu deriz şimdilik. Ya da M21 diyelim)
m3-Yenikapı-Aksaray-Kirazlı-Halkalı
m4-topkapı-edirnekapı-s.çiftlik
m5-marmaray
m6-kadıköy-kartal-sabiha g.-tuzla
m7-başakşehir-kirazlı-bakırköy
m8-üsküdar-ümraniye-çekmeköy
m9-kabataş-beşiktaş-alibeyköy-tekstilkent-m.bey
m10-bakırköy-beylikdüzü-silivri
m11-havaalanı-olimpiyatköy-bahçeşehir
m12-beşiktaş-sarıyer
m13-üsküdar-beykoz
m14-bostancı-dudullu

ARTIK ŞEMALA BUNLARI ESAT :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Haz Çrş, 2008 13:32

Sabiha Gökçen i ayır derim ya Mx türev yap, ya da ayrı bir hat olarak düşün çünkü orada Kartal(pendik)-S.Gökçen-F1-Sultanbeyli-Kartal gibi garip bir dairesel hatta düşünülüyor dolayısı ile kimsenin net bir fikri yok sadece harita üzerinde kırmızı kalem ile alelade çizilmiş bir daire :)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Haz Çrş, 2008 13:43

m6-kadıköy-kartal-PENDİK-tuzla
M61 Kartal-Havaalanı
nasıl böyle?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Haz Çrş, 2008 15:32

Bence böyle kalsın, çünkü o bölüm ile ilgili net bir şey, ya dediğim gibi bir daire ile Kadıköy-Kartal/Sabiha Gökçen/Üsküdar-Çekmeköy bağlantısı olacak, bir diğer düşünce her iki hattın ayrı ayrı Sabiha Gökçen e uzaması, F1 içinde ağırlıklı olarak havaray gibi bir prestij projesi üzerinde duruluyor sanırım çünkü kullanılmadığı zamanlarda atıl olacak bir güzergah ki zaten pist geleceği ne ki?

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Haz Çrş, 2008 16:15

İşte bunlara dikkat etmnek gerek, öyle ekleri olacak hatlara tekli numaraları vermeli, orası M14 olsaydı, M141 sırıtırdı!
Seyrantepe'den bahsederken M2 Seyrantepe kolu deriz şimdilik. Ya da M21 diyelim
Aslında M21 değil diyecektim, ama aslında evet, orası M21 olabilir, Taksim'den M22, Şişhane/Tünel'den M23.

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Haz Çrş, 2008 16:17

Tamam o zaman başka konu kalmadı. Her şeyi enine boyuna konuştuk. Son yazdığım listede ki gibi.

Yazılı sınav yapacam ona göre :)

özelden soracam soruları :=)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Haz Çrş, 2008 16:36

Bana ilk önce vizüalizasyon için plân gerek!

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Haz Çrş, 2008 16:46

alabay yazdı:Bana ilk önce vizüalizasyon için plân gerek!
B. Alabay
Harita mı istiyorsun?

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Haz Çrş, 2008 18:35

Yok, harita değil, Esat bilir, ne beklediğimi :-)
Haritalar sonradan, KML mi, KMZ mi, ne derler, o tarzdan.

B. Alabay

“Sitede Yürütülen Projeler” sayfasına dön