brs-T.03:02 » Heykel - Garaj Hattı İnşaat Süreci

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18055
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 17 Ağu Cmt, 2013 12:46

Ben bir yerlerde açılış olacak diye okuduğuma eminim ama açılış değil de test sürüşüne başlanması imiş, herhalde yarım yamalak bakıp yanlış anlamışım. Fakat test sürüşü tam bizlik bir olay ile yarım kalmış, daha doğrusu aksamış. Tramvay yoluna park eden bir araç nedeni ile tramvay geçememiş ve 1 saate yakın araç sürücüsünün gelmesi beklenmiş, yani neymiş? Tramvay yolu yapmak ya da tramvay aracı yapmak kadar insanları bilgilendirmek, öğretmek, tramvay nedir anlatmakta marifetmiş, bir plan dahilinde yürümek gerekli imiş, her zaman bir B, C, D planı olmalıymış. Şimdi biz bunları yazınca kızanlar oluyor, herşeyi eleştiriyor, ülkeyi insanını beğenmiyor oluyoruz, bu işlere kuru kuru şak şak yapıp nemalanmaya çalışan bir takım insanlar hak etmedikleri bir itibar ile ortada dolaşırken bize burun kıvırıyorlar :) Niye serzenişte bulunuyorum, çünkü zoruma gidiyor.

Çok biliyorsun diyen olursa buyrun çözümü de anlatayım. Habere bakarsanız göreceksiniz orada Tramvay Gabarisini gösteren bir yer işareti var mı? Yok, dolayısı ile normalde o adam oraya ne niyetle araç bırakmış olursa olsun haklı, çünkü gabariyi gösteren bir işaret yok. Bıraktığı yer trafik açısından mahsurlu mu? Mahsurlu, o zaman niye 1 saat bekleniyor da araç çekilmiyor? Anons yapılıyor :) komikmisiniz, neyin anonsu, ameliyata doktor mu çağırıyorsunuz? Çekici gelir, kaldırır götürür, bak nasıl koşa koşa geliyor o zaman. Onu da bırak, ya oraya öyle otomobil bırakmanın bir trafik cezası yok mu? Adam resmen yola bırakmış gitmiş, bir de araya girip anahtarını verip hadi git diyorlar :) sırtını da sıvazlasaydınız.

1. Tramvay yolu güzergahının tamamında yer işaretlemeleri -sarı şerit- ile tramvay gabarisi gösterilecek.

2. Her sokak başına bununla ilgili uyarı asılacak, geçiş yasaksa yazılacak

3. Böyle durumlar her zaman olasıdır, yarın bir gün hat üzerinde araç park imkanı olan bir yerde kötü park etmiş birisi yüzünden işletme aksadığında ne olacak? Çekiciniz her zaman hazır olacak, makinist 3 kere kornaya basıp gelen yoksa çekiciyi çağıracak, faturası haşırt diye kesilecek, bir daha da o kişi aracını öyle çekmeyecek

Bu 3 basit çözüm ile bu iş hallolur, daha doğrusu hallolmaz ama sağlıklı yürür. Niye hallolmaz diyorum çünkü avuç kadar Viyana'da bu yazdıklarımı herkes bilir ama her gün yanlış park etmiş arabalar nedeni ile seferler aksar. Daha dün bununla ilgili bir haber okudum, makinist buradan geçemem diyerek anons yapıyor, Viyana' da bu işi itfaiye yapar, tekerlekli bir aparat ile araba 2 sn. de kenara atılır 150 € fatura edilir, bu sefer itfaiye sadece otomobilin aynasını kapatmış ve yine faturayı kesmiş, bayan şikayet ediyordu :) haklı mı? Haklı, orada böyle şeylerin ..ku çıkmış durumda, o dereceye de gelmesin ama biz yukarıdaki önlemleri alalım, tramvayımızı sağlam kazığa bağlayalım.

http://www.haber7.com/neler-oluyor-haya ... ne-takildi
Atatürk Caddesi Heykel önünden tramvaya binen Bakan Faruk Çelik ve beraberindekiler, İnönü Caddesi'nden geçerek Uluyol Caddesine kadar geldi. Burada İpekböceği'nin güzergahına park eden bir araç, test sürüşünü yaklaşık bir saat geciktirdi. Bu süre zarfından polis ekipleri başta olmak üzere; zabıta ve belediye ekipleri seferber olmasına rağmen aracın sürücüsüne bir türlü ulaşamadı. Bakan Çelik, Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ile birlikte protokol üyeleri tramvayın içinde yolun açılmasını bekledi.

Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5552
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 17 Ağu Cmt, 2013 12:54

Sen Türklüğünü yitirmişin, üstadım! Bu ne biçim Austrian palavra böyle, hm? :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18055
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 20 Eyl Cum, 2013 11:36

Araba parklanması ile ilgili belediye ceza olayına girişmiş, tabi ben rakamları görmek isterdim :) kaç araba çekilmiş ne kadar ceza kesilmiş, çünkü rakam görmek insanları korkutup caydırıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üretilen ve Heykel Garaj T1 hattında yolcu taşıyacak olan Türkiye’nin ilk yerli tramvayı ‘İpekböceği’ şehrin caddelerinde test sürüşünü arttrırken, tramvay hattına park edilen araçlara ceza yağıyor.
Kaynak : http://www.haber3.com/bursada-tramvay-y ... z2fQM7YjsG

Anatolian
Serbest Geçiş
Mesajlar: 747
Kayıt: 22 Haz Cmt, 2013 12:22

Mesaj gönderen Anatolian » 20 Eyl Cum, 2013 13:46

Yahu bu ray üzerindeki tramvayın resimlerini kim nerede çekiyor? Her gittiğimde boş boş boş :x

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18055
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 20 Eyl Cum, 2013 13:51

Anatolian yazdı:Yahu bu ray üzerindeki tramvayın resimlerini kim nerede çekiyor? Her gittiğimde boş boş boş :x
:) Ray döşenmiş bölümde sabırla beklemek gerekiyor herhalde :) ya da Burulaş' a sormak lazım hangi saatlerde test yapıyorlar falan diye, cevap verirler mi?

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5552
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 20 Eyl Cum, 2013 13:58

Garanti bilmek YASSAH! Öyle bekleyip bakınırsan da polis gelir, gaz yaparsın, Allah göstermesin :mrgreen:

Anatolian
Serbest Geçiş
Mesajlar: 747
Kayıt: 22 Haz Cmt, 2013 12:22

Mesaj gönderen Anatolian » 20 Eyl Cum, 2013 15:06

Burulaş kadar gıcık bir kurum görmedim, BuKartı amaç dışı kullanırsanız 50 TL ödersiniz, 1 ay boyunca da çalışmaz diyor. Amaç dışı nasıl kullanılır akbil fikri olan var mı? Kartı kaybedersen 2, 5 veya 10 katı bedel ödersin bu arada kartın bedeli 15 TL...Öğrenciyim ben ama doğal olarak pintinin tekiyim...

Bu arada bir ara Bursa dışarıdan aldığı 30 yıllık metro araçlarını kullanacak diye haber çıkmıştı belediye yalanlamıştı ama metroyla giderken Burulaş Garajı'nda eski araçlar görülebiliyor..Koyu yeşil, önünde kocaman M harfi olan eski püskü şeyler...Allayıp, pullayıp yeni hatta mı kullanacaklar ne yapacaklarsa...

Edit: Buldum, Rotterdam'dan gelmişler 80-84 arasında üretilmişler

Resim

Gözlemlediğim bir diğer husus ise Bursa'da 11 yıldır metro olmasına rağmen insanlar hala kuralları bilmiyor..Yerde inenlere öncelik verin yazıyor istasyonda ama aracın kapıları açıldığı anda inenler ve binenler birbirlerine giriyor, yürüyen merdivenlerde duran ve yürüyenler karışık yani duranlar tek tarafta mantığı yok...

mustafaguler
Müdavim
Mesajlar: 801
Kayıt: 05 Haz Cmt, 2010 17:12

Mesaj gönderen mustafaguler » 20 Eyl Cum, 2013 18:42

Testler genelde gece yapılıyor. Gündüz sadece saat 15:00-17:00 arasında iki tur atıyor. Ben illa aracı görmek istiyorum derseniz de Kültürpark içinde ki depo sahasına gidip aracı görebilirsiniz :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18055
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 20 Eyl Cum, 2013 19:28

Anatolian o araçları tartışmıştık bir ara, bulana kadar canımız çıkmıştı :) umarım başarılı bir şekilde çalıştırılabilirler.

Kart konusunda hakkaten garip kuralları varmış, gerçi senin ki isme çıkartılmıştır muhtemelen yani öğrenci pasosu? yanılıyormuyum, eğer öyle ise kayıp durumunda ceza normal ama 2,5,10 katının açıklaması ne acaba? Tipine göre mi, kaybetme sayısına göre mi :) ne? Amaç dışı kullanımı da anlayamadım ama muhtemelen öğrenci kartı ve resimli olduğunu düşünerek başkaları tarafından kullanılmasını kast ettiklerini düşünüyorum. Yok kartın normal Bukart ise benim bütün tezlerimde çürümüş oluyor.

Anatolian
Serbest Geçiş
Mesajlar: 747
Kayıt: 22 Haz Cmt, 2013 12:22

Mesaj gönderen Anatolian » 20 Eyl Cum, 2013 21:19

Evet, kaybetme sayısına göre artıyor

mustafaguler
Müdavim
Mesajlar: 801
Kayıt: 05 Haz Cmt, 2010 17:12

Mesaj gönderen mustafaguler » 20 Eyl Cum, 2013 22:21

İndirimli Bukartlar (öğrenci, öğretmen, engelli, refaktçi vb.) ve aylık Bukartlar şahsa çıkar ve ikinci bir kişinin kullanması yasaktır, yani amaç dışı kullanım denilmesi budur. Kaybetme konusuna gelirsek ücretler bence makul, insan malına sahip çıkmalı değil mi? Çıkamıyorsan da bedelini ödetirler malum kapatelizm :twisted: Bu arada normal Bukartlar da bu tarz yaptırımlar yok, zaten şahsa ait olmadığı için ister tüm otobüstekilere kart tut ister kaybet :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18055
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 20 Eyl Cum, 2013 22:40

Ben saklıyorum yine de :) bir sonraki Bursa ziyaretimde kullanmak üzere kenarda duruyor :D

Kilitli

“Tramvay Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön