Aston kim ya? Ashton Kutcher mi? Milletvekilliğine okur yazarlık şartı da getirilsin bence

Ha pardon ne salağım ya adam Alstom' u kast ediyor
Bir kere Alstom un yaptığı iş ile Tünel in bağlantısı nedir? Hiçtir
İkincisi Capon da Capon diyoruz, adamlar kasksız şantiyeye sokmuyor, böyle bir şey olsa proje sorumlusu Capon çoktan kendisini kesmez miydi?
15 cm lik sapma? dolgu yaparak yerine getirilmiş, teknik olarak herhalde mümkündür, yorum yapabilecek vasıfta değilim ama sadece soruyorum böyle bir şey olsaydı bu zamana kadar gizli kalabilir miydi? Proje resmen bir mühendis öğütme makinesi gibi çalıştı ve ortak neden sıkı çalışma şartları ve buna mukabil düşük ücretlerdi, böyle sıkıntıları olan insanlar böyle bir durumu daha önce dile getirmezmiydi? Ne sanıyoruz projede çalışan herkes AKP üyesi falan mı?
Dediğim gibi bence önce arkadaşlar önergeyi bir yeniden derleyip düzenlesinler, iki ayrı işten ve iki ayrı ihaleden söz ediliyor ama hepsi tek işmiş gibi dile getirmişler. Alstom un aldığı ve yapmadan bıraktığı iş CR yani banliyö hatları yenileme kısmı idi, maliyet artışı falan gerekçe gösterildi ve vazgeçildi, o durum zaten mahkemelik diye biliyorum (emin değilim) ee ortada maliyet artışı sorunu varsa ikinci ihalenin yüksek çıkması normal değil mi?
Tünel kesiminde böyle bir sorun ortaya çıktı ise bu tabii ki vahim, umarım böyle bir şey yoktur. Varsa da önergede sorulduğu gibi bununla ilgili çalışmalar yapıldıktan sonra kontrol yapılmış mıdır, ne durumdadır ve bu müdahalenin bu işin tekniği anlamında geçerliliği nedir? Bunların cevapları tabii ki istensin ve verilsin.
Ben şahsen böyle bir sorun olduğuna pek ihtimal vermiyorum çünkü tüp geçiş sürecinde yapılan işte bir aksama olmadı ki? Oldu mu, sadece Yenikapı ve Sirkeci deki arkeolojik kazılar hep gecikti, tüplerin indirilmesi, birleştirilmesi hep basının gözü önünde oldu ve tarihlerde büyük sapmalar olmadı hatırladığım kadarı ile. Böyle bir hata ve giderilmesi durumunda tüplerin indirilmesi ve birleştirilmesi süreci büyük zarar görürdü diye düşünüyorum.
Son olarak, tabii ki bu önergeye böyle doyurucu bir cevap geleceğini de sanmıyorum.