ist-M.03:05 » M5 Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 May Prş, 2013 12:37

Başar o linkte hangi bölgelerin TBM hangilerinin NATM olacağı yazıyordu şimdi bakmadım ama her halukarda alttan istasyon yapısını tünel şeklinde kazarak yukarıdan erişim için NATM kullanılabilir diye düşünüyorum ama tabii şu var, en üstte böyle mezanin dediğimiz geniş bir alan olacaksa illa ki yolun kapatılması gerekebilir, işin tekniğini bilenlere sormak lazım.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 30 May Prş, 2013 20:43

Sırf alttan istasyon yapımını hiç görmedim yahu, NATM, TBM olsun, yine de kuyu açmazlar mı orada? Tüneli kastetmiyorum, istasyonu.

Sarı otobüs yakışmış, Berlin gibi. Ama bizdeki o şirket karmaşası hiç hoşuma gitmiyor! İETT, İOAŞ, ÖHO (öhö öhhööö), İBB, İDO …

Çapari nece yahu? :lol:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 May Prş, 2013 20:54

alabay yazdı:Sırf alttan istasyon yapımını hiç görmedim yahu, NATM, TBM olsun, yine de kuyu açmazlar mı orada? Tüneli kastetmiyorum, istasyonu.

Sarı otobüs yakışmış, Berlin gibi. Ama bizdeki o şirket karmaşası hiç hoşuma gitmiyor! İETT, İOAŞ, ÖHO (öhö öhhööö), İBB, İDO …

Çapari nece yahu? :lol:
Yok işte illa ki bir delik açılması gerekiyor, bende aslında onu demek istemiştim ama niye saçmalamışım orada anlamadım :P yani illa ki bir delik açılacak şansı yok :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Haz Pzr, 2013 15:32

Habertürk gazetesinde yarın "Anadolu yakasının yeni metrosunda tünel birleşimi" ismi ile gerçekleştirilecek toplantının iptal edildiği haberi var, İBB sitesinde haberi bulamadım, kast edilen Üsküdar-Ümraniye yani bu başlıktaki hat olsa gerekte, hangi arada nerede tünel kazıldı da birleşiyor onu anlamadım :) gerçi bayağı bir kazı yapılmış noktada var gibi.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/8 ... flas-karar

Tören Çarşamba gününe ertelenmiş, saat 11:30 da yapılacakmış ben İBB sitesinde ilgili bir açıklama hala göremedim, twitter ya da tv kanalında varmı bilmiyorum, afiş falan gören oldu mu nerede olacakmış tören? Benim fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile Altunizade ile Ümraniye arasında bayağı bir tünel açma işlemi yapılmış herhalde birleşme bu arada bir yerde olacaktır.

http://www.haber7.com/siyaset/haber/103 ... nme-nedeni

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Haz Çrş, 2013 14:53

İlgilenenlerin haberi vardır zaten de işte bende not defteri olarak bu siteyi kullandığım için not alayım dedim. Bugün İBB Başkanı Sn. Topbaş Ümraniye istasyonu bölgesinde tünel birleşimi nedeni ile bir basın toplantısı düzenlemiş, inşaatta işler beklediğimden hızlı ilerliyor açıkçası.

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... bhrVNhp2jQ
Anadolu yakasının ikinci metrosun olan Çekmeköy - Ümraniye - Sancaktepe - Çekmeköy metrosunda ilk tünelleri düzenlenen törenle birleştirildi.

Çarşı durağı ile Ümraniye durağının arasındaki tünelin son kazma vuruşunun yapıldığı törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “2016 yılına geldiğimizde İstanbul’daki raylı sistemlerde günlük 7 milyon yolcu taşıyor olacağız” dedi.

Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 12 Haz Çrş, 2013 15:14

O arkada makinenin başından bakan kafa bayağı »spooky« be.

irfanmm
Aylık Paso

Mesaj gönderen irfanmm » 13 Haz Prş, 2013 13:01

Böyle saçma sapan bir tören mi olur. Çarşıdan başlayan TBM in ümraniye Natm tüneliyle birleşmesi diye birşey mi var. Tbm in her geçtiği istasyon NATM tüneline girerken törenmi yapacaklar. TBM altı üstü 1000 metre ilerlemiştir. Gereksiz sovdan başka birşey değil.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Haz Prş, 2013 13:04

irfanmm yazdı:Böyle saçma sapan bir tören mi olur. Çarşıdan başlayan TBM in ümraniye Natm tüneliyle birleşmesi diye birşey mi var. Tbm in her geçtiği istasyon NATM tüneline girerken törenmi yapacaklar. TBM altı üstü 1000 metre ilerlemiştir. Gereksiz sovdan başka birşey değil.
:) biraz garip bir şey olduğu aşikardı zaten, o yüzden bir önceki mesajımda duyan gören varmı diye sormuştum, resimlere göre bayağı bir kazılmış tünel görünüyor tamamı hat tüneli mi yoksa bir kısmı yaklaşım tünelimi anlayamadım tabii ki, sanırım burada maksat tünel birleştirmekten ziyade gazetecileri gösterilerden uzak bir alanda toplayıp biraz açıklama yapmak olsa gerek.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 13 Haz Prş, 2013 14:05

EN böyyüg tünel! Unutmayın bunu. EN böyyüg!

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 13 Haz Prş, 2013 15:22

Oldu EN BÖYYÜĞ YAV :D :D

Ali Dağcı
Abonman

Mesaj gönderen Ali Dağcı » 13 Haz Prş, 2013 19:53

Bu toreni biraz moral kazanmak olarak yorumlayamaz miyiz. Sonuc olarak oradaki iscilerin de motivasyona ihtiyaci var. Torende Baskan israrla 2015 sonunda hazir diyor bu arada.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Haz Prş, 2013 20:06

Ali Dağcı yazdı:Bu toreni biraz moral kazanmak olarak yorumlayamaz miyiz. Sonuc olarak oradaki iscilerin de motivasyona ihtiyaci var. Torende Baskan israrla 2015 sonunda hazir diyor bu arada.
Tabii ki yorumlayabiliriz ama bunu oradaki isciler yapabilir ve hisseder benim icin farkli seyler ifade ediyor, ha ortada cok cafcafli bir toren yok bunu elestirmiyoruz ama bu projenin en onemli adimlarindan birimidir?

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön