ist-M.03:05 » M5 Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 May Pzt, 2013 19:10

irfanmm yazdı:Başlık yanlış ama cevap vermiş olayım. dogru cevap
c)ido olacak
Benim bildiğim kadarı ile de değişiklik yok İDO ya kadar gidecek ama 2. etap bölünür de 3. etap gibi bir aşamaya bırakılır mı bilemem fakat bildiğim kadarı ile İDO ya kadar inmesinde bir sorun yok İBB bunu istiyor.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 15 May Çrş, 2013 10:23

Üsküdar - Çemeköy projesinin en önemli aktarma duraklarından biri olan Üsküdar istasyonu için arkeolojik kazılar devam etmektedir. Eskiden Şeker fabrikası olduğu bilinen istasyon bölgesinde kazı derinliği artırılarak daha derin kısımlarda araştırmalar devam etmekte. Bu arada Mayıs ayı itibari ile komşu Marmaray Projesi İnşaat sahasının bir kısmı daha Üsküdar - Çekemköy projesine devredilmiştir.

Resim
Resim
Resim

irfanmm
Aylık Paso

Mesaj gönderen irfanmm » 15 May Çrş, 2013 13:37

Altunizade peron

Resim
Resim

Ümraniye peron

Resim

Kısıklı Peron

Resim

Çarşı TBM
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 May Çrş, 2013 13:47

Harika fotolar, istasyon bölgelerinde kazı işleri gayet ilerlemiş, yanlız Üsküdar sorun çıkartmaz umarım, bu alttaki resimde görülenler bahsedilen şeker fabrikasının temelinden kalan beton elemanlar sanırım ama sol tarafa doğru böyle taş işçiliği gibi bir şeyler var umarım tarihi eserler ile ilgili sıkıntı yaşanmadan bu istasyonda inşa edilir.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 May Pzt, 2013 11:17

Alemdağ Caddesi Suiş Cadesi Kesişimi ile Alemdağ Caddesi-Sütçü İmam Caddesi Bağlantısı arasında kalan kesim trafiğe kapatılacağından alternatif yollar planlandı. Çalışmalar sırasında uygulanacak geçici trafik dolaşımı şöyle olacak;

* Tepeüstü istikametinden Alemdağ Caddesi güzergahını kullanarak Çamlıca veya Libadiye Kavşağı istikametine gitmek isteyen araçlar; Alemdağ Caddesi-Suiş Caddesi-Menteşoğlu Caddesi-Alemdağ Yanyol güzergahını kullanarak Libadiye Kavşağına ulaşabilecekler.

* Çengelköy İstikametinden gelip Natoyolu Caddesini (Mehmet Akif Ersoy Caddesi) Kullanarak Tepeüstü İstikametine gitmek isteyen araçlar ise; Alemdağ Yanyol-Alemdağ Caddesi ve Sütçü İmam Caddesi Güzergahını Kullanarak Tepeüstü istikametine gidebilecekler.

* Libadiye Kavşağından gelip Alemdağ Caddesi ve Sütçü İmam Caddesini kullanarak Tepeüstü İstikametine gidecek sürücüler için herhangi bir değişiklik olmayacaktır.
Ümraniye istasyonu inşaatı için çalışmalar başlayacak diyor İBB

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Haberler/Pa ... eniID=6387

ayrıca şunu da diyor;
Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzayacak.

keyifadami
Aylık Paso

Mesaj gönderen keyifadami » 20 May Pzt, 2013 14:48

sanıyorum şu görseli eklemekte de fayda var:

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 May Pzt, 2013 14:55

Evet kesinlikle var, en azından İBB nin metro planlarında neler düşündüğünü de görmüş oluyoruz. Yeri değil ama bence Söğütlüçeşme-Kazlıçeşme hattı Marmaray ile birleştirilerek Marmaray'ın bir parçası olarak inşa edilmeli. Nasıl olsa İBB projeleri üzerinden bakanlığa atıyor artık, hiç kasmadan Marmaray ın parçası olarak inşa edilsin, böylece tüp geçiş gibi büyük bir işi de büyük bir kurum üstlenmiş olsun, ayrıca sırf adı banliyö diye korktuğumuz bir sisteminde nasıl çatır çatır işleyeceğini görmüş oluruz. 2-3 gündür bunun üzerine harita çizip bir yazı hazırlıyordum güzel denk geldi :)

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 29 May Çrş, 2013 00:46

Altınşehir İstasyonu çalışmaları diğerlerine oranla epey başlangıç aşamasında.
Foto 2 gün önce çekilmiş.
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 May Çrş, 2013 08:39

Görünüşe göre pek öyle hattın bir tarafı önce biter gibi bir şey söyleyemeyeceğiz, baştan böyle bir takım tahminler yapmıştım ama tutmayacak herhalde, neyse bir seferde tamamının açılmasını tercih ederim, geç olsun güç olmasın..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 May Prş, 2013 02:10

Şöyle bir site gördüm

http://www.uskudarumraniyecekmekoymetrosu.com/

İBB ye ait değil ama yükleniciye ait te değil, muhtemelen projenin içinden birisi olduğunu düşündüm ya da proje içinden birisi ile tanışıklı birisi :) İstasyon inşaatlarından güzel fotoğraflar var sırf bu açıdan bile incelemeye değer, daha fazlası da var.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 30 May Prş, 2013 09:45

Off … sen burada belediye olma ve belediye emblemini kullan, bak ne oluyor. Biraz garipsiyorum bu tarzı.

Bakıyorum, Bağlarbaşı istasyonu yapılmaya başlamış gibi. Fıstıkağacı etraf resimlerini tam anlayamadım, küçük FA Parkı. İstayonu tam oraya mı kazacaklar? Yoksa yolun altına mı? :-) Zaten hâlâ çok merak ediyorum, Fıstıkağacı o kadar dar bir yer, Cumhuriyet Caddesi ile Çifteçinar Sokağının kesiştiği noktada hele hele eskiden bir bina bile caddeye hafif çıkar hâldeydi. O zamanın tek ışıkları oradaydı. Bu istasyon biraz daha aşağı doğru olacak. Ama orada inşaat olursa, hiçbir araç, bisiklet (haha) bile geçemez. Oraya paralel yol da pek bilmiyorum. Bağlarbaşı’ndan genişçe bir cadde Üsküdar istikametine iniyor, oradan hiçbir zaman toplu taşım geçmedi, ama o cadde de aşaği doğru daralıyor, caddelikten çıkıyor. Yani, ne yapacaklar? Ta Beylerbeyi’nden mi dönecekler?

kemal
Hareket Amiri

Altunizade istasyonu

Mesaj gönderen kemal » 30 May Prş, 2013 12:23

Resim

Resim

Resim

Üstteki resim Üsküdar istasyonu oluyor. Tam Marmaray girişinin bitişiği .Oradan entegre olacaklar.
En son kemal tarafından 30 May Prş, 2013 13:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön