pk-MB.07 » İstanbul'dan Pakistan'a Metrobüs
- alabay
- Evliya Çelebi
Hm, ilginç. Farklı. Bana mı öyle geliyor, yoksa bunlar bu işi beklenmedik bir ciddiyetle ve özenle mi yapıyorlar? Hiç beklemezdim açıkçası.
Evet, Pakistan da İngiltere gibi soltrafiğe sahip.
Aslında metrobüs sistemleri için »öteki model« araçlar alıp kullanmak mantıklı olurdu da. Yani bizde soltrafik araçları, onlarda sağtrafik. O zaman yön olarak doğru yönden gidilirdi, »ters« taraftan binilir ve sürülürdü. Ama sistem içine kapanık olurdu. Bu gördüğümüz zaten içine kapanık. Sonradan ray döşerlerse, şaşmam.
Evet, Pakistan da İngiltere gibi soltrafiğe sahip.
Aslında metrobüs sistemleri için »öteki model« araçlar alıp kullanmak mantıklı olurdu da. Yani bizde soltrafik araçları, onlarda sağtrafik. O zaman yön olarak doğru yönden gidilirdi, »ters« taraftan binilir ve sürülürdü. Ama sistem içine kapanık olurdu. Bu gördüğümüz zaten içine kapanık. Sonradan ray döşerlerse, şaşmam.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Evet, platform yuksekligi ve hattin yapisi ile ileride rayli sistemede cevrilebilir ama kisa vadede olacagini sanmiyorum, benim daha cok dikkatimi araclar cekti, enteresan bazi detaylari var. Daha once IBB Ikaruslari gonderecek diye yazilmisti ama hic eski Ikarus göremedim fotolarda, acaba orada karoseri yenileme mi yaptilar, bir de aracin onundeki isim ve logo?
Türkiye bitti diger ulkelerede yayiliyor herhalde bu firma.

Bir diger detay; otobüs Konak - EVKA hattindan

Bir diger detay; otobüs Konak - EVKA hattindan

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bir sorusturacagim bakalim, albayraklar ile ilgili boyle bir haber okudum ama yazdim mi hatirlamiyorum, yanliz diger otobuslerde bu yazi yok, acaba buradan giderken oylemi kaldi diye dusundum ama degil galiba, arac rengi orjinal duruyor. Birde kapi olayi cok enteresankemal yazdı:Yoksa sistemi gerçekten de bu firma mı işletecek? Biraz bu konuda inceleme lazım galiba.Hakikatten ilginç.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Albayraklar ile ilgili aklımda kalan ve resimlerinde doğruladığı bilgi şu imiş, Albayraklar inşaat işinin bir kısmını yapmışlar ayrıca açılan işletme ihalesinide kazanarak 8 yıllığına işletme hakkını almışlar. 18 metrelik 45 araçla hizmet vereceklermiş, bunun dışında kentiçi otobüs işletmeciliğinde de imtiyaz almışlar ve 100 civarında otobüsün işletmesini üstlenmişler. Bu arada tekrar belirteyim hattın projesi İstanbul Ulaşım A.Ş. tarafından yapıldı.
Bu işin bugün yarın açılışı yapılacaktı hatta Ulaşım'dan projede görev almış olanlarda açılış için yoldaydılar mesajlarından takip ettiğim kadarı ile.
http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/h ... i-metrobus
Bu işin bugün yarın açılışı yapılacaktı hatta Ulaşım'dan projede görev almış olanlarda açılış için yoldaydılar mesajlarından takip ettiğim kadarı ile.
http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/h ... i-metrobus
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Açılış yapılalı bayağı oldu, ilk hafta ücretsiz yolcu da taşıdılar bizde adet olduğu üzere
şimdi ücretli işletmeye geçmişler, bakalım bu süreçte ne kadar fizibil olacak göreceğiz ama o trafik keşmekeşi içerisinde topluulaşım kullanılacaksa harika bir iş olacağı kesin. İnşaattan kalan fotolarda yayınlanıyor ara sıra, viyadük üzerinde böyle de bir kavşak inşa etmişler, bu üçgenin bir tarafında yeni bir hattın daha yapılacağı bu şekilde 3 ayrı işletme yapılabileceği gibi şeyler yazıyordu yorumlarda