izm-M.03 » İzmir Metro Projeleri [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5556
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 30 Mar Cum, 2012 18:32

O bir uç uzantısı.

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 30 Mar Cum, 2012 18:35

alabay yazdı:O bir uç uzantısı.
trenler üçyoldan direk evka-3'e gidiyormu acaba? yoksa eski hattan yeni hatta aktarma mı var?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18069
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 30 Mar Cum, 2012 18:45

Şimdi biraz baktımda tek bir hatta eklenmiş 2 istasyon, bir istasyon daha yapılacak galiba, onlarda bir kaç sefer plan değiştirmişler, ilk yapılan master plana sadık kalmamışlar falan filan.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18069
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 14 Oca Pzt, 2013 00:47

İzmir'de halen devam eden inşaatlar hakkında bilgisi olan varmı?

Devam eden inşaatlar şunlar mı sadece;

Mevcut hattın kuzeyinde 3. Aşama tabir edilen bölümde Bornova Merkez istasyonu

Mevcut hattın güneyinde 2. Aşama bölgesinde Göztepe, Poligon, Güzelyalı, Fahrettin Altay

İzmir Belediyesinin verdiği kaynaklar arasında şunlar var ama inşaat halinde mi yoksa hala ihale falan mı edilecek?

3. Aşama kapsamında Çamdibi, Altındağ, Otogar
4. Aşama kapsamında Balçova, Kipa, D.E.Ü Hastanesi
5. Aşama Bozyaka, Cennetoğlu, Şirinyer, Buca Belediye, Buca Stadı, Buca Koop ve D.E.Ü. Kampüs

Bunlar hala proje aşamasında galiba, ya da ihale, bilgisi olan varsa lütfen durumu özetleyebilir mi? :)


Şu linkteki bilgilere göre;

http://www.izmir.bel.tr/projelerb.asp?pID=12&psID=0
Hafif Raylı Sistemi Projesinde, Ege Üniversitesi Hastanesi ile Üçyol arasında bulunan metro hattına ek olarak, Ege Üniversitesi Hastanesinden Bornova Merkeze, Üçyol'dan da Fahrettin Altay Meydanı’na kadar metro hatları uzatılmaktadır.
Sadece ilk başta verdiğim iki uzatmada inşaat var gerisi proje?

Bir de burada Güzelyalı istasyonu yok

Resim

İBB projeler haritasında F. Altay ile Poligon arasında Güzelyalı istasyonu görünüyor, dolayısı ile istasyon yerleride, bu resimde Göztepe istasyonunun olduğu yerin çok az yukarısında Hatay istasyonu var, burada Hatay olarak işaretlenen yer hem İBB haritasında hemde harita sitelerinde İzmir Sporun önü dolayısı ile İzmir Spor durağı olsa gerek, bu konuyu aydınlatacak bir babayiğit arıyorum.

btgn
Yıllık Paso
Mesajlar: 425
Kayıt: 08 Tem Prş, 2010 17:34

Mesaj gönderen btgn » 14 Oca Pzt, 2013 01:58

İzmir'de devam eden tek bir metro inşaatı var o da haritadaki Hatay istasyonundan sonra F.Altay'a kadar olan bölüm. İzmirspor ve Hatay istasyonları açıldı ve haritada yerleri doğru gözüküyor.

Bornova merkez istasyonu hakkında bir çalışma şuan için yok , hat evka-3'e kadar açıldı ve orada son buluyor.

3,4 ve 5. aşama hatların bakanlığa devredilmesi söz konusu , şu anda bu hatlarda hiç bir çalışma yok.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18069
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 14 Oca Pzt, 2013 02:02

btgn yazdı:İzmir'de devam eden tek bir metro inşaatı var o da haritadaki Hatay istasyonundan sonra F.Altay'a kadar olan bölüm. İzmirspor ve Hatay istasyonları açıldı ve haritada yerleri doğru gözüküyor.

Bornova merkez istasyonu hakkında bir çalışma şuan için yok , hat evka-3'e kadar açıldı ve orada son buluyor.

3,4 ve 5. aşama hatların bakanlığa devredilmesi söz konusu , şu anda bu hatlarda hiç bir çalışma yok.
O zaman Güzelyalı diye bir istasyon yok? Harita sitelerinde de orada bir istasyon inşaatı görünmüyor, sadece şaft var açılmış ama malzeme şaftı gibi, neyse kuzeyde ise Evka 3 ten sonra Bornova Merkez diye bir istasyon göstermiş İBB dökümanı ona bakarak yazıyorum, o yüzden kontripiyede kalmak istemedim, acaba direkt belediyeye sorsam bir cevap alabilirmiyim? :)

btgn
Yıllık Paso
Mesajlar: 425
Kayıt: 08 Tem Prş, 2010 17:34

Mesaj gönderen btgn » 14 Oca Pzt, 2013 15:32

Güzel yalı istasyonu hakkında tam bir bilgim yok , harita o konuda hatalı olabilir ama Bornova merkez istasyonu hakkında bir çalışma yok o konuda eminim. İlk planlarda hattın Bornova merkeze kadar götürülmesi düşünülüyordu ama şimdilik evka-3'te kaldı ve ilerisi için bir çalışma yok.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18069
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 15 Oca Sal, 2013 01:06

Projeler konusuda biraz belirsiz gibi 5. aşama olarak bahsedilen güzergah Üçyol - Bozyaka - Cennetoğlu - Şirinyer (B) - Buca Belediye - Buca Stadı - Buca Koop. - D.E.Ü Kampüs şeklinde fakat aynı zamanda Şirinyer ile D.E.Ü Kampüs arasında tamamen aynı güzergahta bir de tramvay projesi var, maliyeti daha düşük olduğu için tramvay galip gelebilir mi, ya da metrodur bakanlığa devredersek kârdır gibi bir bakışla metro olarak devam eder mi?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18069
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

İzmir metro inşaatı iş artış&#

Mesaj gönderen Esat » 26 Nis Cum, 2013 09:29

Bakanlar Kurulu, İzmir Hafif Raylı Sistem 2. Aşama Projesi tünel işleri ile İzmirspor ve Hatay istasyonları ikmal inşaatı yapım işinde sözleşme bedelinin yüzde 39,26'sı kadar iş artışına izin verdi.

"Tünel invert betonlarında beklenmedik ilave hidrostatik etki nedeniyle oluşan çatlakların mevcut betonarme donatısında korozyona yol açmamasına yönelik takviye çalışmaları yapılması, invert çatlamasına neden olan hidrostatik etkinin azaltılmasına yönelik olarak tünellerde bakım ve kontrole dayalı etkin bir yer altı suyu drenaj sisteminin kurulması ve sistemin 'SCADA sistemi' ile irtibatlandırılması, proje başlangıcından bu yana geçen zamana bağlı olarak yaşanabilecek bir stabilite sorununa karşı zorunlu hale gelen 'şaft-4' şaft içi kaçış merdiveninin yapılması, 'şaft-5' iç kaplama beton imalatının tamamlanması ve istasyonlarda mevcut olan yangın müdahale ve söndürme tesisat ve bileşenlerine benzer şekilde ana hat tünelleri boyunca kesintisiz bir yangın söndürme tesisatı kurulması."
Bayağı bir işte varmış yani daha yapılacak, neyse yapılsın bitsin de İzmir' de şu bitmeyen metro derdinden kurtulsun yav.

http://emlak.haber7.com/emlak-gundemi/h ... isina-izin

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5556
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 26 Nis Cum, 2013 12:23

İzmir ve metro – iki küsük konu, çok acaip!

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18069
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 22 Tem Pzt, 2013 17:40

Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan İzmir Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nın Göztepe-Poligon ve Üçkuyular İstasyonlarını kapsayan keşif artış talebi belli oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yüklenici Borege-Sigma Konsorsiyumu'na ek olarak 12 milyon TL daha verecek.

Geçmiş yıllarda sürekli inşaat bitirme süresi ertelenirken son bütçe talebi ile birlikte üç istasyon için yeniden ek süre talep edileceği kaydedildi. Metronun en erken Mart 2014'te tamamlanması planlanırken şirketin programı ve kesin bitiş tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
http://www.haber7.com/guncel/haber/1053 ... l-ek-butce

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18069
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 05 Ara Prş, 2013 08:06

İzmir metrolarında son düzlükte tıkanan işler için Başkan seçimden önce açacağım demiş, bir şey diyemedim. Sonuçta büyük ihtimal ile bu seçimi kazanır diye düşünüyorum, her ne kadar karşısına Binali Yıldırım çıkacak olsa da toplumdaki kamplaşmalar ve ince siyasi hesaplar garip ortaklıklara da yol açabiliyor, dolayısı ile İzmir' in tercihini değiştirmesi bana uzak ihtimal görünüyor. Seçim yatırımı olarak raylı sistemlerin koştura koştura açılmasına hep karşı çıkmışımdır, burada da çıkarım zaten yıllardır ehleye püfleye yapılmış bir hat, son 30 metre dendi 1 sene oldu ne 30 metreymiş be kardeşim :) bitmedi gitti, bence hiç kastırmaya gerek yok geç olsun sağlam olsun.

http://www.yeniasir.com.tr/KentHaberler ... ik-gorundu
İzmir'de yapımı yılan hikayesine dönen ve 3 Haziran 2005'te temeli atılmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından bir türlü tamamlanamayan Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nda yıllar süren çileli bekleyişin ardından nihayet ışığın görüneceği gün geldi. İzmirlileri isyan ettiren, hatta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bile, "Ben de bıktım, İzmirli de bıktı" dediği metroda tünel kazımının bugün tamamlanacağı açıklanırken, rakamlarla hesaplandığında inşaat hızında yaşanan trajikomik tablo net olarak ortaya çıkıyor. Metro tüneli inşaatlarında zeminin yapısına göre günlük ortalama 10 metrelik ilerleme normal sayıldığı belirtilirken Üçyol-Üçkuyalar arasındaki 5.5 kilometrelik tünelde Büyükşehir Belediyesi günlük ortalama sadece 1.7 metre ilerleyebildi. Başkan Kocaoğlu'nun geçtiğimiz 21 Aralık'ta Yeni Asır'a yaptığı, "Tünelin bitimi için Poligon bölümünde sadece 30 metre kaldı" açıklaması üzerinden hesaplama yapıldığında ise, ortaya daha da kötü bir tablo çıktı. Buna göre Büyükşehir Belediyesi, son 1 yılda günde sadece ortalama 8.5 santimetre ilerleyerek yeraltı akar sularının zorladığı son 30 metreyi ancak tamamlayabildi.

Cevapla

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön