ist-M.04:04 » M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

Gülsuyu Metro İstasyonu

Mesaj gönderen Kamil16 » 08 Eyl Cmt, 2012 08:18

Sabah, Gülsuyu - Küçükyalı arası seyahat ettim. Gülsuyunda Natamam durumlar söz konusu. 8)

Sade bir İstasyon olmuş :?

Cumartesi Sabah 08:30 itibarı ile Gülsuyu - Huzurevi - Maltepe - Küçükyalı'dan Kadıköy yönüne Metro'ya ortalama 20'şer kişi bindi. 8)

Resim
Resim
Resim

Küçükyalı'da İdealtepe yönünde yüzeye çıkan Schindler Marka Yürüyen Merdiven "dekovil hattı" gibi çalışıyor. Sadece Marka açısından bile yüz kızartıcı bir durum! Bu tesislerin kabulunü kim yapıyor. 8)

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 08 Eyl Cmt, 2012 09:16

Bence hiç bir otobüs hattını kısaltmasınlar. Madem bu fiyat politikasıyla devam edecekler. Metroya binip bir daha aktarma yapacak olan zaten parayı gözden çıkarıyor demektir. Bari tek bilet basabilen ve metroya binemeyenlere yük olmasın.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Re: Gülsuyu Metro İstasyonu

Mesaj gönderen Esat » 08 Eyl Cmt, 2012 11:01

Kamil16 yazdı:Küçükyalı'da İdealtepe yönünde yüzeye çıkan Schindler Marka Yürüyen Merdiven "dekovil hattı" gibi çalışıyor. Sadece Marka açısından bile yüz kızartıcı bir durum! Bu tesislerin kabulunü kim yapıyor. 8)
İstasyon amirliğine şikayette bulundunuz mu? Merak ettim sadece, muhtemelen sensörü arızalıdır o merdivenin diye düşünüyorum, yani hızlandırma devreye girmiyor olabilir, ara sıra yazıp kafanızı şişiriyorum biliyorum da yürüyen merdiven ve asansör konusu önemli, yolcu taşıyor.

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

Re: Gülsuyu Metro İstasyonu

Mesaj gönderen Kamil16 » 08 Eyl Cmt, 2012 16:37

Esat yazdı:İstasyon amirliğine şikayette bulundunuz mu? Merak ettim sadece, muhtemelen sensörü arızalıdır o merdivenin diye düşünüyorum, yani hızlandırma devreye girmiyor olabilir, ara sıra yazıp kafanızı şişiriyorum biliyorum da yürüyen merdiven ve asansör konusu önemli, yolcu taşıyor.
Dekovil benzetmem, gürültülü ve sarsıntılı çalışma anlamındadır. Hızlanma-Yavaşlama fonksiyonu çalışıyor.

Bugün Gülsuyu istasyonunu görünce üst yapı çalışmalarının bazı istasyonlarda bitmediğini ve alt yüklenicilerin işlerini teslim etmediği sonucuna vardım. Fotoğrafta görüntülediğim bölümdeki paravan arkasında henüz yürüyen merdiven yok! Örneğin. 8)

Şikayet konusuna gelince, ortalıkta güvenlik görevlileri dışında kimseler yok. Ama İstanbul Ulaşım A.Ş., İETT ilgilileri bu sitenin müdavimi olmalılar. Yetkili biri görür ilgilenir diye düşündüm.

Haklısınız, şimdi İstanbul Ulaşım A.Ş web. sitesinden vatandaşlık müracatımı yaptım. :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Eyl Cmt, 2012 16:54

Bir iki yerden girip mesajları okuyanlar var ama geri bildirim alma anlamında faydası olmayabilir, ilk zamanlar ben şikayetlere aracılık ediyordum ama sonra bir iki hadise gelişti ve bıraktım, facebook üzerinde de açtığımız bir fan sayfası vardı şirket için o da benim üzerime kaldı :) millet kurumun kendi face adresi diye oradan şikayet yazıp duruyor, iş talep edenler, staj soranlar :)

Yine de çok ciddi şikayetler olursa şikayetçi olan kişinin ismi ve irtibat bilgilerini vererek aktardığımız oluyor ara sıra ama daha çok hedefe yönelik yani direkt ilgilenebilecek bazı kişilere, siz kuruma bildirmek ile en doğrusunu yapmışsınız.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 08 Eyl Cmt, 2012 17:06

Ne biçim sistem bu yahu … her bir kurumun bir künyesi, irtibatı, iletişimi ve şikayet alma servisi olmak zorunda. Yani, şu anki çağdaş devirde.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Eyl Cmt, 2012 17:20

alabay yazdı:Ne biçim sistem bu yahu … her bir kurumun bir künyesi, irtibatı, iletişimi ve şikayet alma servisi olmak zorunda. Yani, şu anki çağdaş devirde.
Olmadığını söyleyen oldu mu? İstanbul Ulaşım A.Ş. toplu taşıma sektöründe bu konuda öncülüğü yaptı, şu anki fiili durumda yeri neresidir bilemem ama yine de dilek/şikayet bildirimlerine geri dönüş konusunda diğerlerinden iyi olduğunu inanıyorum. İnsanların gelip Facebook üzerinden bizim sayfaya mesaj bırakmasının nedenleri farklı, sayfayı ilk kuran arkadaş direkt şirketin sayfası gibi kurmuştu, sonra beni de yönetici yapmıştı, çok asılmıyordum bende oraya sonra bir baktım tek başıma kalmışım, insanlar yazıyor, soru soruyor, hiç cevap vermemektense uygun bir şekilde şirketin irtibat adreslerine yönlendirdim, hala da yapıyorum ücretsiz :) Her ne kadar irtibat kısmında ben o sayfanın bir hayran/fan sayfası olduğunu belirtsemde facebook un bazı kısıtları nedeni ile ismini değiştiremedim, eh güncel bazı bilgileride verdiğimiz için izleyici çekmeye devam ediyor, ne yapayım şimdi :) kabahatlimiyim?

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

Kozyatağı Metro İstasyonu

Mesaj gönderen Kamil16 » 09 Eyl Pzr, 2012 17:50

M4 Kozyatağı İstasyonu en yoğun istasyonlardan birisi.

Resim
Resim
Resim

Beton duvarı koyu lacivert boyayınca bazıları Magma Tabakası sanmış. :)

Resim
Resim
Resim

18:00'de Kozyatağından Kartal yönüne bindiğimiz Metro treni şimdiye kadar gördüğüm en kalabalık tren oldu. Yakında eski tenhalığı arayacağız galiba :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Eyl Pzr, 2012 17:58

Kamil16 yazdı:Beton duvarı koyu lacivert boyayınca bazıları Magma Tabakası sanmış.
Mağara havası vermişler, fotoğrafta güzel görünüyor :) diğer bakış açısı ucuza kaçmışlar :D

Resim
Ve ne kadar kötü bir uygulama, hiç yoktan iyidir canım, önceden bu mu vardı diyebiliriz ama, hem olması gereken isim tabelasının yeri hemde İBB reklamı yapan gereksiz tabelanın yeri tartışılır, ha kim tartışır? Hiç kimse, o zaman devam :)

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

Schindler Asansör

Mesaj gönderen Kamil16 » 12 Eyl Çrş, 2012 18:18

İstanbul Ulaşım A.Ş'den yanıt geldi...

"Sn.İlgili,

Bahsi geçen asansör ile ilgili firma çağrılarak gerekli bakımlar yaptırılacaktır. İyi günler dileriz.

.......
İstanbul Ulaşım A.Ş
Basın ve Halkla İlişkiler Yetkilisi"

Haftasonu bakacağım yapılmış mı? 8)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Eyl Prş, 2012 15:37

http://www.rayhaber.com/kadikoy-kartal- ... on-adlari/

Bu üstte linkini verdiğim site beni çok güldürmeye başladı bugünlerde :) ehü.

Habere göre Kadıköy - Kartal metro hattı istasyonları şu şekilde listeleniyor

Yenikapı İstasyonu,
Şehzadebaşı İstasyonu,
Unkapanı İstasyonu,
Şişhane İstasyonu,
Taksim İstasyonu,
Osmanbey İstasyonu,
Şişli İstasyonu,
Gayrettepe İstasyonu,
Levent İstasyonu,
4. Levent İstasyonu,
Sanayi Mahallesi İstasyonu,
İTÜ Ayazağa İstasyonu,
Atatürk Oto Sanayi Sitesi İstasyonu,
Darüşşafaka İstasyonu,
Hacıosman İstasyonu

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 13 Eyl Prş, 2012 17:58

Bu üstte linkini verdiğim site beni çok güldürmeye başladı bugünlerde ehü.
Valla o sitenin editörü veri girişi elemanı kim bilemiyorum ama arada sırada çuvallamaları normaldir. Türkiye'nin böyyük medyaları sanki çok matahlar mı ki? :)

“İstanbul Metro Hatları” sayfasına dön