ist-B.03:01 » Halkalı-Gebze Banliyö Hat Revizyonu (CR3)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 Ağu Pzt, 2012 21:41

Vallahi şu yazdığın paragraf için hiçbir şey diyemiyorum, bilmiyorum cidden TCDD ye iş başvurusu yapayım diyorum ama şimdi kalkıp bana yok bilmemne sınavına girecen 70 puan alıcan, yok hangi üniversiteyi bitirdin tribi yapacaklar :) maalesef TCDD yi bu konularda eleştirmekten yoruldum. Ya şöyle diyeyim yıllar önce kurumsal kimlik çalışmasını yaptırdık, işte kontroller falan filan son hali uygulamaya geçmeye uğraşıyoruz, iki bey geldi, TCDD den geliyoruz dediler, buyrun dedik, siz kurumsal kimlik çalışması yapmışsınız, çalışmayı bizimlede paylaşırmısınız bizde yapmak istiyoruz da dediler :) tamam, gerçekten memur zihniyeti belli, TCDD işçilerinin de torpil durumu belli, ya bu kadar da olmaz ama ya :) beni annem gönderdi bizde şeker kalmamışta bir fincan verirmisiniz gibi bir şeydi yani.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 27 Ağu Pzt, 2012 22:14

Ver DB’ye gitsin, bak nasıl höp diye dünya değişiyor :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 Ağu Pzt, 2012 22:19

alabay yazdı:Ver DB’ye gitsin, bak nasıl höp diye dünya değişiyor :)
BVG nin ilanlarına baktım bugün :) işletmeye eleman arıyorlar ama Magister istiyorlardı :) Almanya bence bu konuda daha çok şans tanır, ötzistanda yabancıların hiç şansı yok.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 27 Ağu Pzt, 2012 23:03

Öyle mi? Hm, ben Avusturya daha hoşgörülüdür sanmıştım. Nasıl Magister istiyorlar, olsa olsa Realschule, yani ortaokul diploması isterker, Magister Doktor ünvanının bir altı yahu.

Berlin’de iş bulmak mümkün olabilir, ama ALMANCA bilecennn! Şartomarto.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 Ağu Pzt, 2012 23:11

alabay yazdı:Öyle mi? Hm, ben Avusturya daha hoşgörülüdür sanmıştım. Nasıl Magister istiyorlar, olsa olsa Realschule, yani ortaokul diploması isterker, Magister Doktor ünvanının bir altı yahu.

Berlin’de iş bulmak mümkün olabilir, ama ALMANCA bilecennn! Şartomarto.
yok yav normal eleman ilanı değilmiş herhalde, Almanca her yerde şart, sorun şu iş yerinde tolerans? Avusturya'da dil gerektiren bir işte alt seviye bir eleman dahi olsa uğraşmıyorlar, tamam dil kursu değil iş sonuçta ama adamda bir şeyler var kardeşim iş hayatına girmeden nasıl geliştirsin? Almanya'nın pek çok kişiden duyduğum avantajı orada çok daha çabuk Almanca öğrenildiği şeklinde, yani bu tolerans olarakta adlandırılabilir ya da daha çok Almanca konuşma zorunluluğu olabilir bilmiyorum. :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 28 Ağu Sal, 2012 09:23

Burada öğrenmezsen, mahfederler, ondan :-) Almanca’dan başka tek bir küçük resmî dil var, o da doğuda, Sorpça. Avusturya’da çok resmî dil var, o yüzden yabancıdan aşırı bir hamle bekliyor olabilirler.

Genelde bir de tabiîki konuşulan dil biraz farklı, buradaki Almanca Almanya’nın ortasında lehçesiz, batısında iyi anlaşılır, doğusunda da aslında, kuzeyinde de, güneyinde ise çok farklı, sizinkisine kayıyor. Yani Alemanca ve Bayuvarca. Bu da belki (ama sadece belki, nitekim İsviçre’de de yabancılar »Almanca« öğrenebiliyorlar) biraz tesir ediyordur.

Ama Almanya’da Türk veya Türkiye asıllı olmak garip bir şey değil, doğal karşılanıyor, binsekizyüzbilmemkaçtan beri alıştılar (eh işte). Avusturya’yı bu konuda bilmiyorum.

Tugrulhan
Transit Yolcu

Mesaj gönderen Tugrulhan » 06 Eyl Prş, 2012 10:23

Pendik istasyonunun doğusunda tren yolunun iki yanındaki yollara kırmızı şeritler çizmişler, bana sanki tren yolu genişletmesi gibi geldi ama bu şeritler bazı yan sokaklara da girip bi kaç çizgi sonra kesiliyor. şeritlerin arasına belli aralıklarla yuvarlaklar çizilmiş ve yanlarında PTFE yazıyor. Benim için bişey ifade etmedi ama belki siz anlamını biliyorsunuzdur :) Bu arada sağ alt köşedeki yaya köprüsünün orada iş makineleri çalışmaya başladı. Yoldaki çakıl taşlarını toplayıp zemini düzlüyolar.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Eyl Prş, 2012 14:18

PTFE nedir bilmiyorum açıkçası, bir inşaat mühendisi arkadaş vardı ama pek yazamadı sitede, twitten ulaşıp sorayım :) ama mantıken bende o çizgilerin yolun daraltılması ile alakalı olduğunu düşündüm yani orasın yolun sınırı olabilir, kaldırım falan kaldırılarak demiryolu hattına katmak için. Pendik istasyonunda bir takım ray hattı çalışmaları olacak, hatta bir iki görsel de yayınlamıştı Pendik Belediyesi.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 06 Eyl Prş, 2012 16:17

Pendik Belediyesi o caddenin devamında tüm kaldırımları yeniledi, yollar bazı yerlerde daraldı bazı yerlerde genişledi. Cep otoparkları yapıldı, engelliler için izli yol yapıldı. Bence onun devamıdır, Tcdd nin orada yeterince alanı var daha da genisletmezler...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Eyl Prş, 2012 16:30

Hakan yazdı:Pendik Belediyesi o caddenin devamında tüm kaldırımları yeniledi, yollar bazı yerlerde daraldı bazı yerlerde genişledi. Cep otoparkları yapıldı, engelliler için izli yol yapıldı. Bence onun devamıdır, Tcdd nin orada yeterince alanı var daha da genisletmezler...
O zaman kaldırım genişletme amaçlı işaretleme olabilir.

Tugrulhan
Transit Yolcu

Mesaj gönderen Tugrulhan » 06 Eyl Prş, 2012 17:35

İstasyon bölgesinde yer anlamında sıkıntı yok, yapılan kaldırım yenilemesi de zaten istasyonun kuzey tarafında, istasyonun doğu tarafındaki 'tren hattı boyunca' yerlere çizgi çizilmiş, istasyon çevresinde değil. Haritadan bakarsanız zaten istasyonun doğusundaki tren yolu ancak 2 hattın sığabileceği genişlikte. Kaldırım çalışması olacağını da pek zannetmiyorum açıkçası, bi önceki sayfada paylaştığım resimde sağ alt köşedeki yaya köprüsünü görmüşsünüzdür. Bu köprünün bir ayağı üzerinden geçtiği yolun tam ortasında, ve orada çizilen çizgi de köprünün ayağı hizasından geçiyo. Bu bölgede herhangi bir gelişme olursa tekrar resmini çekip buraya koyarım :)

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 06 Eyl Prş, 2012 17:41

PTFE benim meslekte Teflon oluyor da konuyla alakası yok, ben önümüzdeki hafta Pendik-Güzelyalı arasında söyle bir dolaşacağım dediğiniz güzergahta da dolsacağım eğer etrafta çalışan birileri görürsem onlara da sorarım.

Kilitli

“Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]” sayfasına dön