Parçalı açılış olup olmayacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek zor ama yüklenici bunu İBB de böyle bir şeyler dile getirdi diye söylüyorsa o zaman ben buna şimdiden hazır olmak lazım derim. Kadıköy Kartal da ısrarla tek açılışa giden İBB yönetimi bu hatta neden parçalı açılış sözü etsin? Gerçi ortada İBB ağzı ile söylenmiş bir şey yok, sadece yüklenici firmanın bir yöneticisi İBB de de böyle bir şeyler konuşuldu gibi bir laf etmiş. Ben buradan şunu çıkarırım eğer parçalı açılış için gerçekten şimdiden bir eğilim var ise bunun tek sebebi bu 38 aya en yakın tarihte bir yerleri açmaktır, ve hattı açtım demektir. Gecikme yaşanma ihtimalini dile getirenler dediğim gibi gerçekten metro inşaatı konusuna vakıf kişiler, yani sağda solda atıp tutan ya da benim gibi kıyısından köşesinden görmüş kişiler değil, bu yüzden öngörülerine güvenirim.
Ha yanılma olur mu? Olabilir, çünkü dediğim gibi bu kazı hızını yakalamak için bazı yerlerde risk almak gerekir dediler, bu risk alınırda herhangi bir sorun yaşanmazsa o zaman belki küçük gecikmeler olabilir, bunu işin başındakiler bilir, gerçekten risk oluşturacak bir güzergah varmı, bu riske değer mi?
Bir de yine önceki mesajda belirttiğim araç konusu var, ortada ihale hazırlığı varmı bilemiyorum. Şimdi ihale yapıyoruz denilse 3 ay

Bu süre sonunda işi versen hemen başlansa ilk araç teslimi 1 yıldan aşağı imkanı yok, o da olmadı herhalde bugüne kadar. Dediğim gibi sadece araç konusunda dahi şu anda 6 aylık gecikme var.
Bakalım göreceğiz, ben her zaman söylediğimi tekrarlayayım umarım verilen söz tutar biz yanılmış oluruz, ben böylesi yanılmalardan üzüntü duymam sonuçta idare vaktinde işini yaptırmış olduğu için sevinirim bile.