gnl-TS.07:99 » Toplu Taşıma Kazaları 2012 [Arşiv]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Nis Prş, 2012 22:50

28 promil ile kimse ölmez, sürüş yasağı başka bir olay burada toplu taşıma aracı kullananlarda sınır 0 promildir. 0,1 işten atılır. Ulaşım'da da böyleydi diye hatırlıyorum ki genel olarak toplu taşıma işletmelerinde böyledir diye düşünüyorum.

136 promilli arkadaş zom olmuştur ama zombi olmamıştır herhalde :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 20 Nis Cum, 2012 13:36

Esat, belki Türk veya Avusturya promilleri başka promil, ama Alman promillerine göre insan 4 promil ötesiyle komaya girer!

http://de.wikipedia.org/wiki/Alkoholvergiftung

Yüzde: %, promil: ‰ … ama bir de ‱ var, o permyriad oluyor. Promil yerine permiryat mı hesaplıyorsun(uz)?

Mehmet keles
Moderatör

Mesaj gönderen Mehmet keles » 20 Nis Cum, 2012 19:35

Bugün halkalıdaydım tren teşkil ve manevra elemanları ile bir hayli muhabbet ettik. Yeni elemanlardan biri benim haydarpaşa raylı sistemlerden öğrencim... Personel Ulukışladaki kaza ile ilgili haberi ilk duyduklarında bu makinistler kesin alkollüydü demişler. Sonra haklılıkları ortaya çıkmış. Anlattıklarına göre ulukışla sinyalsiz Tmi bölgesi imiş. Bu bölgeler eski usul ile açık blok sistemi ile yönetiliyor muş. Bu bölgelerde makinistler kendilerine açılan blokların, ikinci noktasına kadar kadar gidip bölgeye ait manevracı personelini bölge baş makasından alır tüm manevrayı beraber yapıp dispeçerden ikinci blok için müsade istermiş. Kaza anında baş makasta MANEVRACI PERSONELİ ALMADAN/ALAMADAN muhtemel olarak çok hızlı gelerek kendisine ters makasa girerek kazaya sebeb olmuş. Fakat benim anlamadığım ve anlayamacağım, oranın manevracısı niye makası ters bırakarak gelen treni baş makasta karşılamış mı oda belli değil. Bence burada müşterek bir suç var...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Nis Cum, 2012 20:10

Promil olayını bilemem Başar, o kadar uzmanı değilim meredin :) Mehmet valla dediğin gibi deşdikçe enteresanlaşan bir olay, acaba manevracının makası ters bırakma amacı, makinist geldiğinde ters görsün dursun gibi bir şey olabilir mi? Ama belli bir hızdan sonra makinistin hele ki gece ters makası seçmesi için tek şart sanırım makas topuzu, başka türlü yol düzmü tersmi bilemez, eh kafalar güzel olunca paldır küldür geçtiler demek ki.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Nis Cum, 2012 21:33

http://www.haber7.com/haber/20120420/Yo ... 27-olu.php
Pakistan'da, Karaçi-İslamabad seferini yapan Bhoja havayolu şirketine ait, 118'i yolcu toplam 127 kişi taşıyan uçak, Ravalpindi'de Korhol meydanı yakınlarında iniş esnasında düştü.

Pakistan sivil havacılık yetkilisi kazadan kurtarılan olmadığını duyurdu.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Nis Cmt, 2012 19:15

alabay yazdı:Esat, belki Türk veya Avusturya promilleri başka promil, ama Alman promillerine göre insan 4 promil ötesiyle komaya girer!

http://de.wikipedia.org/wiki/Alkoholvergiftung

Yüzde: %, promil: ‰ … ama bir de ‱ var, o permyriad oluyor. Promil yerine permiryat mı hesaplıyorsun(uz)?
Başar biraz araştırdım doğal olarak trafik kanunumuz aynı, 0,5 promilden yukarısı için araç kullanmak yasak, yanlız yıllardır polislerde basında hep böyle dile getirirler yani 120 promil alkollü çıktı falan denir, eh işte abartma olsun :D sanırım oradaki rakamlar 0,28 ve 1,36 promil olsa gerek.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 21 Nis Cmt, 2012 20:45

Aslında bu gazetecilerimizin ne kadar araştırmacı olduğunu gösteriyor. Trafik polislerinin ölçüm yaptığı alette 1.20 yazar ama bunu habercilerimiz 120 yapar. :lol:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Nis Cmt, 2012 22:03

http://www.haber7.com/haber/20120421/Ho ... yarali.php
Polis, Amsterdam'ın batısındaki bir banliyöde trenlerin kafa kafaya çarpıştığını, 60 kadar kişinin yaralandığını, ancak yaralananların kesin sayısının henüz bilinmediğini belirtti.

Trenlerin bir köprüde çarpıştığı, yaralananlardan 20 kadarının durumunun ağır olduğu açıklandı.
Valla şu geçen tanıtmaya çalıştığım Dispeçerlik oyununda ciddi vakit harcadıktan sonra bir kez daha inandım ki tren sevk idare öyle kolay bir iş değil, yani oyun puanlama yapsa ben kesin kalırım :) trenler bir yerlere çıkıp gidiyor ama Allah'a emanet, çünkü bazı işletmelerde tek yön kesimleri var, ya da bazı hatlarda işletme sağdan bazılarında soldan olan yerler var, kafa bir karıştımı herşey sarpa sarıyor. Ha bir kazayı oyuna bağlamak doğrumu, şunun için belirttim oyunda bile bu kadar stres varsa gerçek hayatta bu işin ciddi bir sorumluluğu ve stresi var demektir, iki trenin çarpışması sadece iki metal nesnenin çarpışması değil içinde yüzlerce insanında çarpışması demek, bu yüzden zor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Nis Pzr, 2012 16:05

Yukarıdaki kaza ile ilgili haberler değişti, ilk etapta 60 civarında yaralıdan söz edilirken dün akşam ve bugün itibari ile bazı kaynaklarda 125 bazılarında ise 136 yaralıdan söz ediliyor. Kazada bir banliyö treni ile bölgesel tren çarpışmışlar, resimlerde çok şiddetli bir çarpışma gibi görülmüyor ama yine de ciddi yaralanmalar söz konusu. Bir de kazanın meydana geldiği yerin biraz yüksekte olması nedeni ile yaralılar itfaiye merdivenleri ve kaza yerindeki dar bir merdivenden indirilmişler.

Fotoğraflar vienna.at den alıntıdır.

Resim
Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Metronun altından mucize kurtuluş!

Mesaj gönderen alabay » 23 Nis Pzt, 2012 14:43

İstanbul Mecidiyeköy metro istasyonunda epilepsi krizi geçiren Ünal Alakoç (35), rayların üzerine düşerek metronun altında kaldı. İtfaiye ekiplerince metronun altından çıkartılan Alakoç hastaneye kaldırıldı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=332018

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Berlin’de otomobil metro raylarına düşmü

Mesaj gönderen alabay » 23 Nis Pzt, 2012 21:49

Berlin’de Dahlem semtinde (dağlem oku) bir otomobil, o semtten 5 metre derin bir çentikten geçen U3 metro hattının raylarına fırlamış. Araçtaki iki kişi fazla yaralanmadan, kendileri otomobilden çıkabilmişler; aracı vinçle raylardan kaldırmak bayağı uzun saatler sürmüş.

http://www.morgenpost.de/berlin/article ... Gleis.html

Neler varmış yahu :shock:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Nis Sal, 2012 19:30

http://www.haber7.com/haber/20120424/Ra ... ldurdu.php
ABD’nin Illinois kentinde yaşayan Zachary McKee tuvaletini yapmak için bir metro durağından raylara atladı. Elektrik akımına kapılan McKee arkadaşının yardım çağırmasına rağmen kurtarılamadı.

Polis 27 yaşındaki McKee’nin rayın üzerine tuvaletini yapıp yapmadığının araştırıldığını söyledi. Uzmanlar raya çok yakın durulsa bile elektrik akımının bölünüp dağıldığı için genellikle insanlara zarar vermediğini belirtti.

Kilitli

“Arşivlenen Başlıklar” sayfasına dön