id-D.07 » Tren Üstü Seyahat Bitiyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

id-D.07 » Tren Üstü Seyahat Bitiyor.

Mesaj gönderen Esat » 18 Oca Çrş, 2012 10:51

Pilav üstü döner gibi oldu ama zaten mantık olarak çok farklı değildi görüntülerden algıladığım birinde altta pilav üstte etten imal döner, diğerinde altta tren üstte etten imal insan. Bu ülkelerde nasıl bir taşımacılık vardır ki bu kadar yetersiz sanırım hiçbir zaman anlayamayacağım, ya da aslında yeterlide nüfus bir o kadar çok galiba ve insanlar ölüm pahasına bu yolculuğu yapıyorlar, çekilen fotoğraf kareleride her daim kendisine yayınlanacak bir yerler buluyor.

Habere konu olan ülke Endonezya, ama benzer görüntüler, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerde de çokça görülüyor, bakalım oralarda da bir önlem alacaklarmı, tabii bir de bu alınan önlem işe yarayacakmı ben onu da çok merak ediyorum, bir gün o beton toplardan biri bir trenin üstüne falan düşerse ne olacak, bakalım umarım benim kötümser düşüncelerim gerçekleşmez.

http://www.lojiport.com/haberdetay/Tren ... ozum/32077
Endonezya demiryolları yetkilileri, trenlerin üzerinde seyahat eden halkı engellemenin ilginç bir yolunu buldu

Yetkililer tren istasyonlarının giriş ve çıkışlarına denk gelen demiryollarının üzerlerine beton toplar yerleştirdi. İstasyonların giriş ve çıkışlarına yerleştirilmiş ve tren geçerken vagonların birkaç santimetre üzerine denk gelen toplar vagonların üzerlerinde seyahat eden yolculara çarpacağı için onları engelleyecek. Endonezya’da halk tehlikeli olmasına rağmen trenlerin yoğunluğundan dolayı sıklıkla vagonların üzerinde seyahat ediyor.

Resim

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 18 Oca Çrş, 2012 14:10

Hindistan bu konuyu çözmek için daha akılcı bir yöntem izliyor. Yoğun talebi karşılamak için çift katlı tren almışlar.
http://www.youtube.com/watch?v=QqcDNjn01fM

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Oca Cum, 2012 01:41

Hindistan bile gördü biz hala göremedik şu çift katlının kabiliyetini diyorsun sanki? :):)

Yanlız Hindistan'da bu işi biraz yalap şap çözmüş, görüntülerden anladığım kadarı ile hat/istasyon gabarisi ile uyumsuz vagonlar satın almışlar ve bazıları zarar görmüş, çözüm olarakta peronları traşlama yöntemini uygulamışlar, ki zaten başka bir seçenekte yok. Ama bunun handikapı eski araçlarınız ile peron arasında meydana gelen boşluk bu da ekstra güvenlik riski anlamına geliyor. Tabii zaten trenin altı, üstü, kenarı ve içi dışında her yerinde yolculuk edilebilen bir ülkede benim "güvenlik" demem saçmalıktan ibaret oluyor :P

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön