8-9 dakkada 1 tren geçecek (7 tren/sa)
Bunun şu olduğunu
Alıntı:
Marmaray kentiçi trenleri Gebze-Halkalı arasında 8 dakka da 1 sefer yapacak.
bize açıkça söyleyen bir ifade varmı? Sanırım senin çıkarımın.
evet ben çıkardım ama emin değilim. sadece tahmin ediyorum. ama galiba yanılıyorum.
Yazının tümüne bakarsak ben bu yazıdan şunuda anlarım:
1 saat içerisinde Gebze-Pendik ve Ataköy-Halkalı arasında toplam 7 tren geçecek. Ama hangi trenler? Bunun açılımı yok, bu 15 dk. da bir Marmaray + arada 3 diğer trende olabilir.
evet hangi trenler? kritik soru bu. bütün trenler olması muhtemeldir. çünkü kafalarından geçen o. tüm trenleri marmaraya sokabilmek. o zaman senni dediğin doğru oluyor. gebzeden 15 dakka da 1 marmaray treni kalkıyor. aralarda 3-4 farklı tren geçiyor.
Ataköy-Yenikapı ve Pendik Söğütlüçeşme arasında 4 tam parkur Marmaray treni + 6 kısa parkur Marmaray treni + 3 diğer tren anlamına gelebilir.
ok.
Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ise 4 tam parkur Marmaray treni + 6 kısa parkur Marmaray treni (yukarı bkz bitte) + 13 Söğütlüçeşme-Yenikapı ring seferi Marmaray treni + 3 diğer tren anlamına gelir.
3 diğer tren anlamına gelirse tüpten yht veya yolcu treni geçecek diyorsun yan. ok.
Şu son mesajındaki işletme isimlerinde maltepe falan nereden geldi bilmiyorum, şu zayding saçmalığı ile alakalı olsa gerek diye düşünüyorum,
maltepede gareleme alanı olacakmış. hatta kontrol merkezi de maltepe olacakmış. yenimahallede de gareleme alanı olacakmış. yenikapı-söğütlüçeşme denen kısa parkur sanırım yenimahalleden başlayabilir. çünkü yenikapıda 3. hat yok. zor olur o işler.
yani dediğim gibi metin kendi içinde tutarsız, hem sefer adedi için istasyon isimleri aralığı verip hemde bunu oralarda olmayan saydingler ile sağlamak garip olur herhalde,
4 km'de 1 sayding varmış. toplamda 12 adet. 1 sayding 2 km olsa 24 km ek hat demektir. 63 km'lik yüzeysel kısmın 39 km'si 3 hat geri kalan 4 hat oluyor.
ya da şöyle diyeyim niye saydingden dönecek ki? Bu trafiği daha az mı etkileyecek? Smile ters yöndeki trafiği 30 sn. de olsa kesecek, yani birileri bas bas böyle riskli işletme yapmayalım derken, dünyada birileri bu işletmelerden vazgeçmenin yollarını ararken biz 100 yıl önceki çözümlerle ilerlemeye çalışıyoruz, garip işte, ya da şu var ki bu da çok yüksek ihtimal benim kafam kesinlikle basmıyor, yani bu da kuvvetli bir ihtimal.
esatağfurullah. adamalr net değiller. açık değiller. saydinglerden dönen acaba marmaray trenleri mi? şehirlerarası trenleri mi? ne bileyim gebze-konya treni gibi maltepe-konya treni de olabilir mi?
Ama dediğin gibi işte o zaman işletme senin tabirin ile şu şekilde varyasyonlara sahip olabilir:
1. işletme. tüm hat
gebze-halkalı
valla bundan da şüphe etmeye başladım. bc1'i işletme hattı olarak düşünüp söğütlüçeşmede millete aktarma yaptıracaklar gibi. kalan hatta klasik banliyö olabilir mi?
2. işletme: boğaz ring
söğütlüçeşme-yenikapı
en azından 2014-2015 böyl çalışacak
3. işletme: yarım parkur diyelim buna da
ataköy-pendik
havaalanı bağlantıları düşünülünce oalbilir