Düşüneceklerdir, hattın neresine 3 ncü yolu sığdıracağız diyeHakan yazdı:Sizce iş resmen başlamış olmasına rağmen, 411 gün boyunca hatlar açık olduğuna göre bu adamlar 1 seneden daha fazla bir müddet ne yapacaklar?

Düşüneceklerdir, hattın neresine 3 ncü yolu sığdıracağız diyeHakan yazdı:Sizce iş resmen başlamış olmasına rağmen, 411 gün boyunca hatlar açık olduğuna göre bu adamlar 1 seneden daha fazla bir müddet ne yapacaklar?
kazlıçeşme-söğütlüçeşme arasının elektromekanik sistemlerini yapacaklar. bu kısım bellşi bir aşamaya gelince pendik-gebze arasına geçecekler.Sizce iş resmen başlamış olmasına rağmen, 411 gün boyunca hatlar açık olduğuna göre bu adamlar 1 seneden daha fazla bir müddet ne yapacaklar?
Esat yazdı:Mehmet sen hep işine gelen tarafından bakıyorsun, üzgünüm ama bence gerçekçi olamıyorsun. Dediler ki geçecek, he bana da her gece neler diyorlar bir bilsen rüyamda, geçecek geçecek bu da geçecek."Öyle bir sinyalizasyon yapıcaz ki afedersinn....." diye devam da ederler biraz sohbeti ilerletince. Bilmem sinyalizasyonla ilgili bir şey söyledim mi hatırlamıyorum, hızlı tren geldimi bütün hattaki trenleri apar topar saydinglere çekecez, o da koştura koştura gidecek. Bu şu demek oluyor sanırım, "3 hattı sığdıramıyoruz, iddialar doğru, öyle riske girmektense böyle yapacağız"
sorun yok abi yapılsın, nasıl olsa YHT için ayrı bir yol yapılacak, en azından bu gerçeği kısa sürede kavradılar, bir süre sonra yük trenleri içinde deniz yolu ya da kuzey yolu üzerinden geçiş ya da bir karadeniz limanına ulaşma gibi bir gerçeği kavrarlar, olur biter. Biraz uzun soluklu bir kavrama süreci ama olsun, sorun yok.
Banliyönün yolcusu düşük olabilir, rakamını ne biliyor ne de eski rakamı hatırlıyorum, günde değil 80, 10 bin kişide olsa bu durum sence bu insanlar için kaos değil mi? Yoksa nasıl olsa sen kullanmadığın içinmi bu kadar rahatsın? Aksaray metrosunu aynı şartlarda 3 gün kapatalım mı? Var mısın? Yok vazgeçtim ya 3 günden, 6 saat kapatalım.
Ayrıca diyorsun ki 411 gün kapalı kalmanın bahanesi elektromekanik sistemlerin yapılması? Nedir abi peki bu sistemler, açıklarsan daha net anlaşılır, hani bilelim bu kadar uzun niye kapalı kalıyor. Neden tek hat işleyemiyor.
Bu mu?Mehmet Kasım yazdı:411 gün meselesine gelince;
kazlıçeşme-söğütlüçeşme arasındaki 13 km'lik kısmın ray döşemesi falan. kateneri cart curt. bu işi de cr3'ü alan firma yapacak. 29 2013'e kadar burayı hizmete açacaksın diye şartnamede var. elektromekanik işler bu.
Çatıyı bitirirken, işi de bitirdik, demiryollarını bitirdik, işte iki ray hattı geçen iki tane istasyon inşa ediyoruz, bunların adına GAR diyeceğiz, siz de eyvallah diyeceksiniz böyle gidecek işte. Ben Türkçeleştirmek zorunda kaldım biraz kusuruma bakmayın.Haydarpaşa Garı’nın ve çevresinin geleceği ne olacak?
Çatıyı çoktan bitirdik. Marmaray devreye girince Haydarpaşa Garı ve çevresi boşa çıkıyor. O alanın doğru şekilde değerlendirilmesi için 2,5 yıldır çalışma yapılıyor. Tarihi ve kültür varlıklarını koruma kurullarından onay aldık. Şimdiki Haydarpaşa Garı’na artık tren girmeyecek. Çok komplike ve örümcek ağı gibi bir demiryolu projesi devam ediyor o bölgede. 29 Ekim 2013 tarihinde bitireceğiz.
şu an bu 411 günün içindeyiz411 GÜN NE YAPILACAK? SORU BU, varmı cevabını bilen? Sanırım yok. Neyse sucuk mangal yaparlar hat kenarında, GAR varmı İstanbul' da trene binicem de.