tr-HT.03:01 » Ankara-İstanbul YHT 2. Etap İnşaatı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 03 Tem Pzr, 2011 01:21

Çevre yolu demedim ki, YHT hattı olması muhtemel bir demiryolu dedim, kaynak sağlam, tam merkezden ama biraz eski olabilir (3. köprü yerinin kesinleşmesinden önce). Yanlız bir önceki mesajımda belirttiğim gibi bana daha çok olması muhtemel bir çizim gibi göründü, diğer tüm hatlar detaylı ama o hat sadece öyle kuzeyden geçip gidiyor.

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Tem Pzr, 2011 14:51

peki bu haritanın anadolu ayağı nasıl_ hacıosmandan mı köprüyü geçiyor. m2 le entegre gibi.

birde hat halkalıya mı bağlanıyor?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 03 Tem Pzr, 2011 14:58

Yok işte, kısaca bahsettim ya ama karıştı biraz galiba. Haritadaki M2 nin son noktasını gerçek harita üzerinde Google Earth den baktım tam olarak Hacı Osman istasyonunun oraya geliyor (hadi 100-200 m. fark olsun) ama köprü daha kuzeyde olacak sanırım, zaten sende bu yüzden köprü oradan geçmiyor dedin herhalde.

İkinci mesajda yazdığım gibi, hat çok öylesine gösterilmiş bir şekilde, büyük ihtimal ile 3.köprü güzergahı netleşmeden çok önce resmedilmiş olabilir, revize halini maalesef edinemedim. Gerçi sende de olsa gerek bu harita? Daha önce yayınladın diye hatırlıyorum, bana veren arkadaş bütün yayınlama dedi :) gizli saklı bir şey değil İBB tüm raylı sistem açılışlarında bu haritayı koyuyor zaten, ama rica ricadır ne yapalım.

Resim

Anadolu yakası kesiminde dediğim gibi hiçbir raylı sistemin yakınından bile geçmiyor, belki Marmaray' ın batı ucu ile ama o da bu haritada yok.

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Tem Pzr, 2011 15:33

3. köprü hacıosmanın 10 km kuzeyinden geçiyor. garipçeden. tam anlamıyla karadeniz kıyısı. hızlı trende buradan geçecekse sultanbeylide bir entegrasyon olacaktır. bunu bakan açıkladı. sultanbeyliden 2 kola ayrılacak hattın bir kolu ataşehir ve söğütlüçeşmeye diğer kolu 3. köprüye gidecek dedi. mayıs ayında demişti.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 03 Tem Pzr, 2011 15:43

Hatırlıyorum, büyük ihtimal ile sende okudum o haberi. Bu şekildeki gösterimden daha mantıklı ve doğru olduğu aşikar, zaten köprü de bayağı bir yukarıda kalıyor.

O zaman bu çizimin revize edilmiş halini bulmak lazım, gerçi içindeki metro güzergahları doğru olduktan sonra YHT hattı ile pek ilgilenmiyorum :) Diğer taraftan sen takip ettiğin için bilirsin, şöyle bir şey sorayım;

Marmaray üzerinden bir şekilde seyrekte olsa YHT gelecek diye söylemler var, bizde olmasın demiyoruz ama bunun dışında bu kuzeyden gelen hat Söğütlüçeşme' ye bağlanacak ise buradan sonra Boğaz Geçişini kullanarak Avrupa yakasına geçecek herhalde değil mi? Çünkü kuzey geçişi çok yukarıda, değil 250, 450 yapan tren getirsen yine de çok kuzeyde, tamam kuzey kentleri kurulacak falan filan ama sonuçta güneyde çöpe atılmayacak, dönüşümden sonra yine buralarda insanlar olacak ve merkez bana göre yine güneyde olacak. Bu durumda YHT nin kentin güneyine daha çok hitap etmesi gerekmez mi?

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Tem Pzr, 2011 19:43

teme paralel giden ve söğütlüçeşmeye erişecek yht bazı seferleri haydarpaşada sonlanacak. tüp müsait olunca halkalıya geçecek. herşey tüpe bağlı yani.

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 25 Tem Pzt, 2011 18:39

tcdd peş peşe ihaleye çıkmış. gebze-köseköy arasında hepsi. örnek bir ihaleyi koydum. gar yapılarının restorasyonu. acaba yht ile ilgili mi? hat kapatılacak. bu da lokal ihale mi?
İHALE İLANININ TAM METNİ

TAVŞANCIL İSTASYONU RESTORASYONU YAPILMASI


T.C DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

(TCDD) 1. BÖLGE EMLAK VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ

“TAVŞANCIL İSTASYONU RESTORASYONU” Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rolöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları İle Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmeliğin 23. Maddesine göre açık ihale usulü ile( teklif birim fiyatlı ) ihale edilecektir.

İhale Kayıt Numarası

:

2011/101433







1-İdarenin


a) Adresi

:

TCDD 1. BÖLGE MÜDÜRLÜGÜ EMLAK VE İNŞAAT MÜDÜRLÜGÜ 3. KAT İHALE BÜROSU NO.127 34716 KADIKÖY /İSTANBUL


b) Telefon ve faks numarası

:

2163488020-4441 - 2163362257


c) Elektronik Posta Adresi

:

-


ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa)

:

www.tcdd.gov.tr




2-İhale konusu yapım işinin


a) Niteliği, türü ve miktarı

:

Tavşancıl İstasyonu Restorasyonu kapsamında; İstasyon Binası, Lojman Binası, Kömürlük Binası, WC,Çeşme, Alt Geçidin Restorasyonu İle Çevre Düzenlemesi işleri yapılacaktır.







3- İhalenin


a) Yapılacağı yer

:

TCDD 1. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ASMAKAT TOPLANTI SALONU H.PAŞA/KADIKÖY/İSTANBUL


b) Tarihi ve saati

:

25 /07/2011 - 14:30




4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:




a) Yapılacağı yer

:

Tavşancıl/KOCAELİ


b) İşe başlama tarihi

:

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde
yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.


c) İşin süresi

:

Yer tesliminden itibaren ( 150 ) takvim günüdür.







4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:




4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası esnaf sanatkar odası belgesi.




4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve /veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,




4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.




4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi İmza Sirküleri.




4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.




4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.




4.1.3. Şekli ve içeriği İdari şartnamede belirlenen teklif mektubu.




4.1.4. Şekli ve içeriği İdari şartnamede belirlenen geçici teminat.




4.1.5. Bu işe ait İdari şartnamenin 10. maddelerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin taahhütname.




4.1.6. Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi




4.1.7. İsteklinin ortak girişim olması halinde, şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi,




4.1.8. İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.9. Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin tüzel kişiliğin yarıdan fazla hissesine sahip ortağına ait olması veya her iki ortağında Mühendis veya Mimar olması ve belgelenmesi halinde ise tüzel kişiliği % 50-% 50 ortak olmaları ticaret ve sanayi odası /ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir yada serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve ilan tarihinden önce kurdukları veya ortak olduklarını gösteren belge
4.1.10. - Ortağı olduğu veya hissedarı bulunduğu tüzel kişiliklere ilişkin beyanname,
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bu Madde Boş Bırakılmıştır.



4.3. Mesleki ve teknik yeterliliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:




4.3.1. . İsteklinin ihale konusu iş veya benzer işlerde, uygulama işleri için son 15 yıl içinde kamu veya özel sektörde o işe ait ilk sözleşme bedelinin en az %80 (yüzdeseksen)'i oranında gerçekleştirdiği veya %80 (yüzdeseksen)'i oranında denetlediği veya yönettiği iş, idarece kusuruz kabul edilen ihale konusu benzer işlerle ilgili deneyimini gösteren ve istekli tarafından teklif edilen bedelin % 80 oranında, ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi,




4.3.2. İsteklinin organizasyon yapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler.
4.3.2.1. Anahtar Teknik Personel istenilmemektedir.
4.3.2.2. Aşağıda belirtilen teknik personeli ihale üzerinde kaldığı takdirde istihdam edeceğine dair taahhütnamenin verilmesi zorunludur.


Adet :

Unvan :

Hizmet :


1

İnşaat Mühendisi

5 yıl deneyimli


1

Restoratör Mimar veya Mimar

5 yıl deneyimli


1

Makine mühendisi

5 yıl deneyimli


1

Elektrik mühendisi

5 yıl deneyimli



İhale üzerinde kalan isteklinin, taahhüt edilen teknik personelinin idarece öngörülen nitelik ve sayıda olduğuna dair belgeleri sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (beş) gün içinde idareye sunması zorunludur.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler; Yapım işlerinde iş deneyiminde değerlendirilecek benzer işlere dair tebliğde yer alan B/I Grubu isler benzer iş olarak değerlendirilecektir. Tekliflerin değerlendirilmesi sürecinde, İdare tarafından istenilmesi halinde, iş deneyim belgesine esas teşkil eden işe ait kurul kararları ve hakediş raporları sunulacaktır.


İhale konusu iş veya benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri diplomaları kabul edilmeyecektir.


5- Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.
7- İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Emlak Ve İnşaat Müdürlüğü3. Kat İhale Bürosunda 127 nolu odada görülebilir ve 200 (ikiyüz) Türk Lirası karşılığında TCDD 1.Bölge Müdürlüğü Mali İşler Müdürlüğü Merkez Veznesinden satın alınabilir.
7.2. İhale dokümanı yukarıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların kendisi veya noter onaylı vekaletnameyi haiz yetkili temsilcileri idarece onaylı ihale dokümanını satın almaları zorunludur


8- Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Emlak ve İnşaat Müdürlüğü İhale bürosu 127 nolu odaya elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
9- İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
10- İstekliler teklif ettikleri bedelin %3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
11- Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 takvim günüdür.
12- Bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesinde idare serbesttir.
13- Konsorsiyum olarak ihaleye teklif veremezler.
DİĞER HUSUSLAR
1-Bu İhalede, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile ceza ve ihalelerden yasaklama hükümleri hariç 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerinin uygulanmayıp, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları ile Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik esasları uygulanacaktır.

tkelebek
Mesajlar: 2
Kayıt: 28 Tem Prş, 2011 11:00

tr-HT.01 » Ankara-İstanbul YHT Sapanca-Maşukiye Güzergâhı

Mesaj gönderen tkelebek » 29 Tem Cum, 2011 09:54

Merhaba,

Ankara İstanbul YHT Sapanca - Kırkpınar - Maşukiye Güzergahı ile ilgili son onaylı haritaya nasıl ulaşabilirim ?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 29 Tem Cum, 2011 11:02

Aşağıdaki başlıklara baktınız mı? Eğer orada yoksa sitede konu ile ilgili başka başlık yok, belki Mehmet Kasım ın bilgisi vardır, bahsettiğiniz haritalar hakkında ama bu tip haritalar inşaat süreci başlamadan önce ortalıkta pek kolay dolaşmıyorlar, gerekçeside arazi spekülasyonları.

tr-HT.03:01 » Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı 2.Etap İnş

tr-D.01 » Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu Projesi

tr-HT.01 » Projelendirilen Hızlı Tren Hatları

tkelebek
Mesajlar: 2
Kayıt: 28 Tem Prş, 2011 11:00

Mesaj gönderen tkelebek » 30 Tem Cmt, 2011 14:34

Bu başlıkları inceledim, bilgiler var ancak detaylı haritaya ulaşamadım. TCDD den de bilgi istadim bekliyorum.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 30 Tem Cmt, 2011 14:39

Genellikle bu tip haritalar pek açıktan yayınlanmaz, ortada olanlarda ya ihale dökümanlarından ya da projelendirme yapan firmalardan açığa çıkmış olanlardır, devlet kurumları bu tip bilgileri kanuni zorunluluk olmadıktan sonra paylaşmıyorlar, hatta Bilgi Edinme Kanunu dahi işlemiyor :):) Devlet Sırrı, vermezük diyorlar, herhalde 3.Dünya ve Çin gibi ülkeler ile birlikte bir de bizde sır bu tip şeyler.

Kullanıcı avatarı
Mahmut Pasa
Aylık Paso
Mesajlar: 82
Kayıt: 14 Eyl Cum, 2007 08:47

Mesaj gönderen Mahmut Pasa » 31 Tem Pzr, 2011 20:18

Bu güzergah hangisi ki? önce yapılacak olan mı yoksa köprüye gidecek olan mı?

Cevapla

“Hızlı Tren Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön