Ben İstanbul metrosunda güvenliğin kötü durumda olduğuna inanmıyorum, daha doğrusu sistem emniyeti diyelim, çünkü güvenlik daha geniş bir kelime insan faktörünü de içine alır. Sistem emniyeti ile ilgili bir başlığımız var gerekise bu mesajınızı ve ilgili mesajları oraya alırız.
Diğer taraftan M1 Aksaray-Havalimanı hattı yer altı istasyonlarının hepsinde peron katında acil çıkışlar mevcuttur, M2 Şişhane-AOS hattında ise peron katlarından dışarı çıkış için acil çıkış noktaları varmı açıkçası bende hiç dikkat etmedim, utandım ha şimdi

o kadar çalış ama bunu bilme, gerçekten kötü oldu benim için. Diğer taraftan tünel içerisinde belli mesafelerde her iki tünel arasında geçiş sağlayan ara bağlantı tünelleri ve hat kenarında acil durumlarda yürünmesini sağlayacak birde servis yolu var. Aynı şekilde inşaatı devam eden hatlarda da tünel içerisindeki bu kaçış tünelleri mevcut, bu zaten inşaatın bir gerekliliği. Diğer taraftan örneğin bir yangın durumunda içerideki havayı süratle dışarı atacak sadece bu iş için projelendirilmiş havalandırma sistemleri de var, bu sistemlerin mantığında yolcunun duman ya da ateş olan peronu terkederek diğer perona geçmesi, havalandırmanında aksi istikametten tünele hava basarak dumanı yolcunun olmadığı tünelden atılması prensibini esas alır. Yani bunun dışında nasıl bir güvenlik kriteri olabilir? Fakat dediğim gibi M2 hattının istasyonlarında acil bir durumda istasyonun acele tahliye edilmesi için yapılmış acil çıkış alanları varmı bunu gerçekten bilmiyorum. Bence birileri bu soruyu işletmeci kuruluşa sorarsa daha iyi bilgi alınabilir, ben bir iki bilgi edinme yazdım 2,5 aydır cevap alamadım, beni kaale almıyorlar artık.