Bunun olmaması gerektiğini düşünüyorum, banliyö treni değil ki bu ya, hızın yüksek olduğu şehirler arası bir trende ayakta yolculuk? Ha şimdi yanlış anlamayın dünyanın başka yerinde yok demeyeceğim tabii ki vardır da, bana hiç güvenli gelmiyor.Hakan yazdı:Yolculuklarının neredeyse tamamında ayakta yolculuk yapıyor, TCDD koltuk sayısından daha fazla bilet satıyor ama insanlar mecbur oldukları için kullanmaya devam ediyorlar.
Teknik olarak mümkünmüdür bilmiyorum ancak ben olması gerekenden daha fazla vagon kullanıldığını da düşünüyorum, yolcu telaebini karşılayamadıkları için böyle bir uygulama yapıyor olabilirler.
Ben bunun teknik bir sorun yaşatacağını düşünmüyorum, çok uzun diziler rahatlıkla çalıştırılabiliyor, ama madem bu kadar yoğun talep var ve bu kadar çok vagona rağmen ayakta yolcu var, o zaman seferler ikiye bölünemez mi? Şimdi o hattın sefer durumunu hiç bilmediğim için böyle bir şey söylüyorum yani iki araç arasına 20 dk verilse ve 2 ayrı tren kaldırılsa, böylece hem yolcular ayakta değil oturarak güvenli bir şekilde gitseler daha iyi olmazmı, hani TCDD bir de trenlere emniyet kemeri takacaktı, emniyet kemerinden ayakta yolcu taşımaya. Geri mi gidiyoruz ne?
Bende anlamıyorum, yani ben genel olarak başarısız ya da yetersiz görmüyorum aslında ama, dediğin gibi bu kadar hadiseden sonra bu kadar ısrar, ne yani o makamı dolduracak başka hiçmi kimse yok? Adamı işinden gücünden edelim demiyoruz da, bu kadar hatanın ceremesinide sadece Yol Bekçisi ile Makinistler çekmesin hep.TCDD Müdürü, bunca vukuata rağmen hala nasıl o koltukta iç huzuruyla oturuyor anlamıyorum,
Her zaman bir bahane vardır, ama bir de şöyle soralım. Hızlı Tren inşaatları yokken bakım yapılıyormuydu?Tanzim sıkıntısı varsa niye var, neden bakımını bilmem nesini yapmadın, daha önce böyle bir kaza görmemiş. Zatem memleket senin dönemindeki kadar kazayı da görmemişti, yeni bir icraat daha yapmış oldun hayırlı olsun.
O değil adam raylı sistemlerin güvenilirliğini zedeliyor artık, bu işlerin tek sebebi oalrak da nasılsa İstanbul-Eskişehir hızlı treni yapılacak diye gerekli bakımların yapılmayışı olarak düşünüyorum.