Metrobüs hattında elektrikli 2 adet otobüsün denemesi yapılıyormuş, valla eğer üstündeki aküler ile Halıcıoğlu ve Sefaköy rampalarını çıkabilecek metrobüs icat edildi ise bravo, yok eğer bu araçlar hibrid dediğimiz zora gelince dizel motora geçen araçlardan ise neden illa
"ELEKTRİKLİ" diye hava atılıyor ya da laf cambazlığı yapılıyor bunu bir türlü anlamıyorum yahu, gerçekten şimdi sadece elektrik gücü ile çalışarak bu hattın her yerini tam kapasite ile sorunsuz geçen otobüs varmı? Valla teknoloji ilerledi biliyoruz da, tam hani İstanbul' da belediye elektrikli otomobiller için istasyonlar açma hazırlığında iken böyle bir haber bilmiyorum, dayımız yoktu siyasetçi olamadık ama bu söylemleri de biraz biliyoruz yani

neyse sağlık olsun, bir şeyler gerçekten yapılsın da.
http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=22870
Kadir Topbaş, Sarıyer-Çayırbaşı tünel inşaatında yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Topbaş, metrobüs hattında 2 tane elektrikle çalışan otobüsün kullanımda olduğunun hatırlatılması üzerine, "Gönlümüz; yerli otobüslerden yana. Ama yerli otobüslerin hem kapasitesi sınırlı, hem şoför maliyeti fazla, hem de yakıt problemi var. Dışarıdakileri seçmemizin nedeni budur. Gelen otobüsler ise deneme amaçlıdır" diye konuştu.
Topbaş, tamamen elektrikle çalışan araçları kullanmak istediklerini belirterek, "Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlk başta akaryakıtla çalışanların yerine doğalgaz, bunların da yerine elektrikle çalışan araçları düşünüyoruz" dedi.
Diğer taraftan haberdeki bir ifadeye takıldım,
"Gönlümüz; yerli otobüslerden yana. Ama yerli otobüslerin hem kapasitesi sınırlı, hem şoför maliyeti fazla, hem de yakıt problemi var. Dışarıdakileri seçmemizin nedeni budur. Gelen otobüsler ise deneme amaçlıdır"
Mercedes ve M.A.N. yerlimi yabancı mı? Bu iki firmanında ülkemizde üretimi varmı yokmu? Parasını verdikten sonra ya da alım garantisi verdikten sonra gerek bu firmalara gerekse ülkemizin malı olan B.M.C. gibi firmalara ya da Güleryüz istenen kapasitede araç üretemez mi? Yakışmadı bu sözler sayın Başkanım. Ülkemizde Euro4 motorlu araç yapılamıyor mu? Ayrıca Şoför maliyeti fazla ne demek? Avrupa' da imal edilenleri 1 şoför kullanıyor bizim ülkemizde üretilenleri 3 şoför mü kullanıyor? Vardiya hesabı sormuyorum aracı hareket ettirmek için herhangi bir anda gerekli olan Şoför adedini soruyorum? Sadece merak ettiğim için soruyorum. Neyse sonuç olarak bir şekilde İBB metrobüs hattındaki araçlar içinde bir değişim süreci öngörmüş, önce LPG li ye geçilecek, yani bir masraf sonra elektrikli sistem oturunca onlara geçilecek bir daha masraf, valla ben dünyada Türkiye' den daha zengin ülke tanımıyorum ha.