ist-M.04:01 » M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 27 Haz Cmt, 2009 23:07

Resim

Rıdvan ERGÜN
Aylık Paso

Metro raylarında çılgın deneme

Mesaj gönderen Rıdvan ERGÜN » 08 Tem Çrş, 2009 15:14

Olayın videosu için: http://www.iha.com.tr/haber/videowatche ... 816&cid=11

İsminin açıklanmasını istemeyen genç, gerçekleştirdiği tehlikeli olay sırasında çok değişik duygular yaşadığını ifade etti. Hayatın monotonluğundan sıkıldığı için farklı heyecanlar arayan genç, herkesin cesaret edemeyeceği tehlikeli bir denemenin altına imza attı. Bir anlık hatasını canıyla ödeyeceğini bile bile kararından vazgeçmeyen genç, her gün işe gidip gelirken kullandığı metro istasyonuna bu kez farklı düşüncelerle geldi.

Havanın kararmasıyla birlikte Bayrampaşa Metro İstasyonu'na yakın bir noktada rayların üzerine yatan genç, cep telefonunun kamera bölümünü de açarak yaşadığı anları saniye saniye kaydetti. Yüzü koyun uzandığı raylarda, elindeki kameraya bakarak hayatı ve yaşamayı çok sevdiğini belirten gencin heyecanı, metronun yaklaşmasıyla birlikte korkuya dönüştü. Bir anda, süratle gelen metronun altında kalan genç, küçük bir dikkatsizliği canıyla ödeyeceğini bildiği için gözlerini kapattı ve başını yerden hiç kaldırmadı. Tehlikeli denemeyi kendince başarıyla gerçekleştiren genç, metronun tamamiyle üzerinden geçip uzaklaşmasının ardından ayağa kalkarak sevinç çığlıkları attı.

Çılgın genç, çok değişik duygular hissettiğini belirterek, "Farklılık olsun diye böyle bir şey denetim. Hayatın molotonluğundan sıkıldım. Bir daha yapar mıyım bilmiyorum ama bu kez de metronun üzerinde bir kaç durak gitmeyi denemek isterdim. Ailem bu yaptığım çılgınlığı bilmiyor. Görüntüyü gösterdiklerim de yaptığımı çılgınlık olarak yorumladı" dedi. İşe giderken metroyu kullandığını belirten genç, "Tren gelmeden raylar sallanıyordu. Büyük bir korku sardı beni o anda. Çok değişik duygular hissettim. Bir ara vazgeçtim ama artık çok geçti. Gözlerimi kapattım ve üzerimden geçmesini bekledim" diye konuştu.

Metroyu kullanan yolcular da, gencin kaydettiği görüntüleri izleyince büyük şaşkınlık yaşadı. Görüntüleri izleyen bir yolcu, "Bu bir çılgınlık. Ben bunu yapamam" derken, diğer bir yolcu ise "Çocuklarımı düşünürüm cesaret edemem" ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=79137&cid=11

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Tem Çrş, 2009 19:38

Şu videoyu bir türlü izleyemedim. İHA nın rezalet video serverını defalarca eleştirmiştim ama ne kadar rezalet olduğunu tekrar görmek beni mutlu etti, iğrençsiniz.

Ayrıca bu dangalak diyeceğim affınıza sığınarak, raylara yatan arkadaş o görüntülerin başındaki istasyondamı yatıyor? Eğer orası ise orası Bayrampaşa istasyonu değil ki? Orası DTM istasyonu ve orada yanlız da değil, peşindekiler gülüşüyor, orada raylar balastlı değil derin yani rahatlıkla iki ray arasına yatabilirsiniz ve tren üstünüzden geçer, yiyorsa biraz ileri gitsin viyadükten Ataköy Yenibosna arasında ya da Ulubatlı da yatsın bakayım, ben arkadaşlara söylerim parçalarını itina ile toplarlar.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 08 Tem Çrş, 2009 20:51

.lol

Ben o videoyu gördüm, çocuğa adrenalin basmış, garip garip "konuşuyo"(®)

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Tem Prş, 2009 09:57

bende izledim valla adrenalin mi basmış bilemem ama polisin bu çocuğu yakalayıp mahkemeye verip iyi bir ceza basması lazım. Ben hala orasının Bayrampaşa olduğundan emin olamıyorum bir türlü, bir de istasyondan giriyorlar neden tellerden çıkıyorlar?

Eğer o teller normalde o şekilde ezik ya da kesik bırakılmış ise bunun sorumlusu işletmecidir. Yok eğer o kişiler bunu yapmışlarsa zaten herşeyden önce kamu malına zarar vermekten, daha sonra tehlikeye atmaktan falan filan işte. Keşke avukat olsaydım ve çok ama çokta param olsaydı valla.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 11 Tem Cmt, 2009 00:20

Evet Ulasim A.S. hukuk bölümündeki arkadaslarimizda üzerlerine düseni yapmislar, aradan bir kac gün gecmesinin sebebi bence tam olarak etüdün yapilmasi ile alakali ve asagidaki ifadeler az cok beni dogruluyor orasi Bayrampasa degil, ikincisi hatta istasyon giris yaptiginda gorulme ihtimali yüksek, eger ki kamera operatörünün o anda gözünden kacmis olsa dahi kayitlarda mevcuttur.
Ulaşım A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Aksaray–Havalimanı hafif metro hattında bir kişinin raylara yattığı şeklinde basın haberlerinin yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, olaydan 'üzüntü duyulduğu' ifade edilerek, bu kişinin araçtakilerin emniyetini de tehlikeye attığı vurgulandı.

Günde 850 bin yolcu taşıyan raylı sistem hatlarında yolcu ve araç güvenliğinin en ön planda tutulduğu, tüm hatlarda seyir emniyetinin en üst seviyede olduğu dile getirilen açıklamada, olayın yaşandığı hatta çalışan 1988 yılında üretilen 'ABB Hafif Metro' araçlarının, en alt ekipmanının ray tepesinden 10 santimetre yüksek olduğu belirtildi.

Açıklamada, bu durumda hemzemin bir yolda araçların altına yolcunun girmesi ve üzerinden aracın geçmesi durumunda kurtulmasının imkansız olduğu vurgulanan açıklamada, 'İlgili hadisede, iki ray arasına girerek üzerinden 4'lü hafif metro dizisinin yüksek hızla geçmesini sağlayan yolcunun hiçbir yara almadan kurtulmasının mucize olmadığı, hadisenin yaşandığı bölgede iki rayın arasında inşaat şartlarından kaynaklanan, daha derin ve yeterli genişlikte boşluğun olduğu görülmektedir' denildi.

Olayın Bayrampaşa İstasyonu'nda yaşanmadığı ifade edilen açıklamada, bu istasyonda yaşanması durumunda çok daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalınabileceği, can kaybının olmamasının ise sevindirici bir durum olduğu bildirildi.

'Bu kişinin istasyonun peron bölgesinden ray hattına girmediğinin, girmesi durumunda kameralarla tespit edilebileceği, tam tersine hat kenarlarında bulunan tel çitleri aşmak suretiyle hatta girdiğinin tespit edildiğinin' vurgulandığı açıklamada, giriş yapılan tel örgü bölgesinin, en yakın istasyona olan uzaklığının yaklaşık olarak 400 metre olduğuna işaret edildi. Açıklamada, hatta girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu belirten uyarı levhalarının da hat boyunca belirli aralıklarla mevcut olduğu dile getirildi.

TAZMİNAT DAVASI AÇILACAK

'Macera' duygusu ile olayı gerçekleştirdiğini savunan kişinin hem kendi canını tehlikeye attığına, hem de olası bir ani frenleme karşısında araç içinde sarsılacak olan yolcuların güvenliğini düşünmeden hareket ettiğine işaret edilen açıklamada, 'Yaşanan bu olay üzerine kurumumuz ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacak ve kendisine manevi tazminat davası açılacaktır' denildi.
http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=14930

Ve bence sadece manevi degil, telleri onlarin kesmis ya da zarar vermis olmasi ihtimaline karsilik olarak kamu malina zarar vermek sucundan da dava acilmalidir. Tabi simdi cikacak yok pismanim gencim ben bilmem ne hakimde tamam evladim git bir daha yapma diyecek ama youtube yorumlarina bakiyorumda adam yaptigi ile gurur duyuyor zaten ve bence delil kabul edilmelidir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 25 Tem Cmt, 2009 18:46

Bu arkadaşlardan dünyada çok varmış bu Türkiye' deki modeli yine tehlikesiz kaldı aşağıdaki video da vereceğim zibidiler, cam taşımak için kullanılan tutamaklar vasıtası ile trenlerin camına tutunarak yolculuk ediyorlar ve bunu videoya çekiyorlar, tabi çıktıkları tren bir ICE olunca iş biraz heyecanlı oluyor onlara göre.

http://www.youtube.com/watch?v=wikUejCRypw&feature=rec-HM-fresh+div

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 26 Ağu Çrş, 2009 12:22

Yapıldıktan 20 yıl sonra da olsa alttaki ilk M1 istasyonlarına yürüyen merdiven inşaatı başladı.
Ayrıca Kartaltepe istasyonuna asansör de yapılıyor, Forum İstanbul AVM yakında açılacak herhalde onun için istasyon da iyice bir elden geçmekte.

Sözkonusu istasyonlar.

* Emniyet
* Ulubatlı
* Bayrampaşa
* Sağmalcılar
* Kartaltepe

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 26 Ağu Çrş, 2009 16:17

Güzel iş, daha önce bilgi edinme ile aldığımız bilgi de Ulubatlı ve Emniyet için bir firmanın etüt yaptığından bahsetmişlerdi zaten ve geçtiğimiz ay bu işin tamamlanmış olması gerekiyordu demek ki etüt olumlu çıktı, çünkü daha önce yapılan bazı çalışmalarda yapılmaz demişlerdi.

Güzel haber, aslında Kartaltepe çok daha önce o kapı açılacaktı ama orada bir takım sorunlar oldu üstüne de o Forum İstanbul inşaatı başlayınca yine kalmıştı bildiğim kadarı ile.

Doğukan
Aylık Paso

Mesaj gönderen Doğukan » 07 Eyl Pzt, 2009 18:06

Hafta sonu bu hattı kullandım hattın yolculuk esnasında bir sorun var. Araçların klimaları yeterince fazla açılması sonucu içeride kalınca donmamak mümkün değil klimaları normal seviyede ayarlamaları gerekiyor. Kabataş tramvay hattındaki araçların kliması gibi normal açmaları gerekmektedir zaten yaz ayları bitmek üzere.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Eyl Pzt, 2009 18:13

Doğukan yazdı:Hafta sonu bu hattı kullandım hattın yolculuk esnasında bir sorun var. Araçların klimaları yeterince fazla açılması sonucu içeride kalınca donmamak mümkün değil klimaları normal seviyede ayarlamaları gerekiyor. Kabataş tramvay hattındaki araçların kliması gibi normal açmaları gerekmektedir zaten yaz ayları bitmek üzere.
Bu konu ile ilgili daha önce yapılan şikayetlere verilen standart cevapta, klimaların otomatik olduğu dış hava sıcaklığı belli bir derecenin üzerine çıkınca çalıştığı ve soğutma derecesini de otomatik ayarladığı yönünde idi, acaba hala aynı cevapmı veriliyor :) Bir bilgi edinme ya da şikayet başvurusu yapıp deneseniz bakalım ne cevap verecekler :) halklailiskiler@istanbul-ulasim.com.tr adresine yazabiliyorsunuz.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Mar Sal, 2010 14:03

Nisan ayı başı itibari ile hattın Yenikapı kesimine bağlantısı için çalışma yapılacakmış, bu konuda daha önce İBB de bir şeyler yayınlanmıştı sanırım, bu iş Temmuz sonuna kadar sürse 4 ay iyi zaman. 4 ay boyunca Aksaray yönündeki giriş kullanılamayacak ve Emniyet tarafından giriş çıkış yapılacak. Oradaki turnikelerde kullanılmamaktan pas tutacaktı :) bu sayede biraz çalışmış olurlar, fakat pik saatte bayağı bir yoğunluk olacak hayırlısı bakalım. Çalışmalar başladıktan sonra bir iki kare foto buluruz belki.

“İstanbul Metro Hatları” sayfasına dön