ist-M.04:02 » M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Öyle bir şeyler başta söyledi ama projedeki son değişiklik ile birlikte gazeteler metro giriş çıkışlarının aynı yerde kalacağını yazdılar, aslında İstiklal girişine bir noktaya çıkış yapılsa orada yaya trafiği problemini zaten büyük ölçüde çözüyor zamanında niye yapılmadı bilemiyoruz, tramvayı mı düşündüler İstiklal girişini metro girişi ile kesmek mi istemediler ama çok iyi olurdu, yanlız gezi parkı çıkışı iptal olur mu ben onu merak ediyorum, çok yoğun aktif değil zaten ama parka yapılması düşünülen bina ile birlikte acaba iptal edilecek mi, çünkü diğer giriş/çıkışı hala bilmeyen bile vardır İstanbul'daHakan yazdı:Topbaş, Taksim metro giriş-çıkış yerlerinin de tamamen değişeceğini söylemişti bakalım öyle olacak mı...

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bu fotoğraf ile ilgili bir şeyler geldi, duyurunun tam olarak hangi girişi kast ettiğini öğrenmeye çalışıyorum, meydandaki diğer asansörlerin çalıştığı dolayısı ile M2 Taksim istasyonunda özürlü/engelli erişimi ile ilgili bir sıkıntı olmadığı söylendi.Esat yazdı:
Foto: Çağdaş Arpaç tarafından paylaşılmış
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Konuyu Ulaşım A.Ş. ye şikayet olarak ileten vatandaş özürlü arkadaşına durumu sormuş, arkadaşı bugün oraya giderek bakmış, çalışan asansör Gezi Parkı içindeki imiş fakat oradan da meydana varmak 49 dk. sını almış, abartılı bir süre ama gerçek olmaması içinde bir sebep yok.Kamil16 yazdı:Bu Asansör Elmadağ tarafına doğru, Taksim Gezisi içinde olmalı. Çünkü Taksimde alt katlarda Tren'e binmek için bu yöne doğru uzun bantlar ile gidiyorsunuz.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bu engelli erişimi ile ilgili dün gazetede bir haber çıktı, konuyu sosyal medyaya taşıyan arkadaş Radikal gazetesinden bir yazar ya da muhabir kendisini tanımıyorum artık kimse, onunla gidip olayı yerinde incelemişler ve yolculuk 61 dk. sürmüş bu gazetede fotoğraflar ile de desteklendi bende sosyal medyadaki mesajlarına destek verdim, verdim çünkü konu sıkıntı verici idi, ben orada işletmede bu konuda iyi niyetli insanlar olduğunu biliyorum ama ortada böyle bir durum var, sorun nerede olabilir bana göre sorun kesinlikle İBB nin ben böyle uygun gördüm ve istiyorumundan başka bir şey değil, aynen böyle düşünüyorum. Bugünde konu ile ilgili olarak İstanbul Ulaşım A.Ş. SOME de (SOME Sosyal Medyanın kısaltması imiş yeni öğrendim
) bir resim yayınladı.
Şunu açıkça dile getireyim konu ile ilgili mesaj gönderilen işletme birimlerinin yazdığı mesaj standart, bunu hoş bulmadım bu kadar soğuk olmamıza gerek varmı? Türküz biz yahu, hani Akdenizliyiz diyorduk? İşimize gelince birden geldiğimiz yeri hatırlayıp Orta Asyalı oluveriyoruz, buz gibi, bir vatandaş olarak zoruma gitti. İBB bir iş yapıyorsa doğru düzgün yapsın, orada o suntalar ile inşaat çevirenler bir de geçiş bırakabilirlerdi, hem meydana girilemiyor deniyor hemde meydan asansöründen funikülere ulaşılabiliyor deniliyor, oradan? Funikülere, metroya gitmek için güvenlikten yardım istense güvenlik yardımcı olur, kesinlikle olur bu konuda bir sorun yok ama buradaki özgüven nereden geliyor onu söyleyeyim, kaç tane engelli ya da tekerlekli sandalyeli yolcu var ki gün içinde? Eğer bu insanlar sokaklara çıkabilseler güvenlikçiler yardımcı olmaya yetişemez, kaldı ki zaten istedikleri şey yardım değil, kendi başlarına işlerini sürdürebilecek imkanların sağlanması, çok şey değil. Bu konuyu aslında Engellier ve Ulaşım konusuna aldım ama dayanamayıp burada da yazdım. İkinci sorunda keşke bugün yayınlanan kroki de inşaat alanıda bir şekilde çizgiler ile gösterilse idi, çünkü nereye gidilse burası kapalı şuradan dolaşın buradan dolaşın diye bir yönlendirme yapılıyormuş, ayıp olan bu, dedim ya suntaya KAPALI - CLOSED yaz iş bitsin evet doğru telaffuzum kötüdür ben onu hep KLOZET diye okurum.

Resmin büyük hali

Şunu açıkça dile getireyim konu ile ilgili mesaj gönderilen işletme birimlerinin yazdığı mesaj standart, bunu hoş bulmadım bu kadar soğuk olmamıza gerek varmı? Türküz biz yahu, hani Akdenizliyiz diyorduk? İşimize gelince birden geldiğimiz yeri hatırlayıp Orta Asyalı oluveriyoruz, buz gibi, bir vatandaş olarak zoruma gitti. İBB bir iş yapıyorsa doğru düzgün yapsın, orada o suntalar ile inşaat çevirenler bir de geçiş bırakabilirlerdi, hem meydana girilemiyor deniyor hemde meydan asansöründen funikülere ulaşılabiliyor deniliyor, oradan? Funikülere, metroya gitmek için güvenlikten yardım istense güvenlik yardımcı olur, kesinlikle olur bu konuda bir sorun yok ama buradaki özgüven nereden geliyor onu söyleyeyim, kaç tane engelli ya da tekerlekli sandalyeli yolcu var ki gün içinde? Eğer bu insanlar sokaklara çıkabilseler güvenlikçiler yardımcı olmaya yetişemez, kaldı ki zaten istedikleri şey yardım değil, kendi başlarına işlerini sürdürebilecek imkanların sağlanması, çok şey değil. Bu konuyu aslında Engellier ve Ulaşım konusuna aldım ama dayanamayıp burada da yazdım. İkinci sorunda keşke bugün yayınlanan kroki de inşaat alanıda bir şekilde çizgiler ile gösterilse idi, çünkü nereye gidilse burası kapalı şuradan dolaşın buradan dolaşın diye bir yönlendirme yapılıyormuş, ayıp olan bu, dedim ya suntaya KAPALI - CLOSED yaz iş bitsin evet doğru telaffuzum kötüdür ben onu hep KLOZET diye okurum.

Resmin büyük hali
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Esat
- Pir-i Seyyâh
İstanbul Ulaşım A.Ş. den yapılan açıklamaya göre Taksim metro istasyonunda turnikeler yürüyen bantların bulunduğu kata çekilmiş, gerçi haberde tüm turnikeler mi yoksa sadece Gezi ve Talimhane'deki turnikeler mi yazmıyor ama ifadeye göre ben tüm turnikeler diye anlıyorum çünkü bu uygulama ile Taksim, Talimhane ve Gezi girişleri vasıtası ile metro erişim tüneli altgeçit olarak kullanılabilecekmiş. Tabii ki meydandaki inşaat kalabalığından bir şekilde kurtulmayı sağlayacaktır ama orada bayağı bir alan darlığı var bu yolcuya bayağı bir negatif yansır diye düşünüyorum, tabi uygulamayı görmeden böyle bir yorum yanlış ama, belki kullanan arkadaşlar olursa bize de izah ederler.
KaynakM2 Şişhane - Hacıosman Metro Hattı Taksim İstasyonu’nda bulunan turnikeler yürüyen bant katındaki pasaj bölümlerine alınmıştır. Bu sayede Gezi Parkı, Talimhane ve Taksim Meydan girişlerinden istasyona giren yolcularımız herhangi bir ücret ödemeden diğer taraftan çıkabileceklerdir. Füniküler turnikelerinin yeri değiştirilmemiştir.
- decimus
- Kadrolu Personel
Esat bey uygulamayı görmediniz fakat tam olarak tarif ettiğiniz gibi yürüyen bantın bulunduğu alan Alt geçit olarak kullanılmaktadır. Bu yukarıda bulunan çalışma sebebiyle yapılmış bir uygulama olduğunu düşünuyorum ama bunun yanında İstasyona girişlerde rahatlama da getirdiğini zannediyorum .Umarım bu uygulama bu şekilde devam ederEsat yazdı:İstanbul Ulaşım A.Ş. den yapılan açıklamaya göre Taksim metro istasyonunda turnikeler yürüyen bantların bulunduğu kata çekilmiş, gerçi haberde tüm turnikeler mi yoksa sadece Gezi ve Talimhane'deki turnikeler mi yazmıyor ama ifadeye göre ben tüm turnikeler diye anlıyorum çünkü bu uygulama ile Taksim, Talimhane ve Gezi girişleri vasıtası ile metro erişim tüneli altgeçit olarak kullanılabilecekmiş. Tabii ki meydandaki inşaat kalabalığından bir şekilde kurtulmayı sağlayacaktır ama orada bayağı bir alan darlığı var bu yolcuya bayağı bir negatif yansır diye düşünüyorum, tabi uygulamayı görmeden böyle bir yorum yanlış ama, belki kullanan arkadaşlar olursa bize de izah ederler.