ist-M.04:02 » M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Tem Cmt, 2011 22:16

Birde dün Seyrantepe de gerçekleşen bir konser vardı, takipçileri bilir tabii de Bon Jovi abimiz oradaydı :) açıkçası ben bu kadar kalabalık toplarmı diyordum ama büyük takım seyircisi kadar insan gitmiş 36.000 kişilik bir konser olmuş, bunun bizi ilgilendiren tarafı İBB izleyicilerin konser alanına toplu taşıma ile varması ve sonrasında dağılımın yapılabilmesi için bu hatta konser süresince bir düzenleme yapmış, benim haberden anladığım kadarı ile konser süresince Taksim ile Hacı Osman arasındaki seferlerde şöyle bir işletme yapılmış Taksim yönünden Taksim - Sanayii Mah. - Hacı Osman, ters yönde ise Hacı Osman - Seyrantepe - Sanayii Mah. - Taksim şeklinde, bununla ilgili bilgisi olan varmı, ben böyle bir çıkarımda bulundum ama acaba doğru mu, kaynaklardan doğrulamadım varsa Bon Jovi meraklılarından dinleyelim :D

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 09 Tem Cmt, 2011 23:59

Biz gidip orayı "resim"lemeden tam "resmiyet" kazanmaaaz :P

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Tem Pzr, 2011 00:03

Aslında ben orada iken halledecektim ama olamadı, bakalım artık ;)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Tem Prş, 2011 23:06

http://www.rayturk.net/?p=26749

Maslak - İTÜ istasyonunda malum yol üzerindeki durağa doğru bir çıkış vardı, yapılan çalışmalar ile Maslak tarafındaki çıkışta hazır hale getirilmiş, haberdeki bilgilere göre Pazartesi günü İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından açılışı yapılacakmış, hayırlı uğurlu ve bol erişimli olsun.
Sadece İTÜ-Ayazağa kampüsüne bakan tarafta yolcu çıkışına sahip Maslak metro istasyonu yeni bir yolcu çıkışı ve meydana kavuştu. İstanbullulara rahat ulaşım imkanı sunmak amacıyla Maslak’a yeni bir metro çıkışı ve meydan yapıldı. Taksim’den Hacıosman’a kadar ilerleyen metro hattında yapılan iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

TOPBAŞ AÇACAK

Bu çalışmalar kapsamında yalnızca İTÜ-Ayazağa çıkışına sahip olan Maslak, yeni bir metro çıkışına daha kavuştu. Maslak’a Windowist Tower çıkışı ve meydanı inşaa edildi. Metro çıkışı ile meydanın açılışı, 25 Temmuz Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından yapılacak.
Yeni açılan binanın ismi de harika bu arada :) hatta mükemmel ötesi. Windowİst Tower :) buna ancak şöyle tiki bir yorum yapılabilir, ayyy iğraannnnççççç.

oglcan
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen oglcan » 22 Tem Cum, 2011 19:36

http://www.youtube.com/watch?v=IT1LbO3oJr4

M2 Hattının nurtopu gibi bir reklamı oldu :) :) :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Tem Cum, 2011 21:51

Teşekkürler video için, facebook ta yayınlamıştım ama siteye koymadım galiba, gerçi o arı animasyonu Hacı Osman' dan çok İTÜ açılışı için uygun olabilirdi neyse takılmayalım bu kadar :) bir animasyoncu bulmuşlar galiba dibine kadar kullanıyorlar.

oglcan
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen oglcan » 22 Tem Cum, 2011 21:53

Esat yazdı:Teşekkürler video için, facebook ta yayınlamıştım ama siteye koymadım galiba, gerçi o arı animasyonu Hacı Osman' dan çok İTÜ açılışı için uygun olabilirdi neyse takılmayalım bu kadar :) bir animasyoncu bulmuşlar galiba dibine kadar kullanıyorlar.
Bence buna da şükür hiç yapmayabilirlerdi :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Tem Cum, 2011 21:56

Aynen öyle Oğulcan buna da şükür, ama son zamanda bir kıpırdanma var yok değil de işte benim gibi cins ukalalar illa takılacak bir arı, böcek, kuş çiçek buluyor içinde :D

oglcan
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen oglcan » 22 Tem Cum, 2011 21:58

Esat yazdı: işte benim gibi cins ukalalar illa takılacak bir arı, böcek, kuş çiçek buluyor içinde :D
Hayvan sevgisi işte :lol: :lol: :lol:

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 23 Tem Cmt, 2011 18:25

M2 Böcek şeklindeki Maslak Plazalar çıkışı;
Resim

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Tem Cmt, 2011 18:28

Enteresan olmuş. Bu fikir, daha doğrusu benzer bir fikir aşağı yukarı 4-5 yıl öncede vardı, öncesini bilmiyorum. O zaman M2 hattı istasyon girişlerine buna benzer yapılar ile üzerinin kapatılması için bir ön çalışma yapılmıştı fakat proje o hali ile de kalmıştı. Bu istasyonda böyle bir tasarımın hayata geçirilmesi güzel olmuş tabii, bana bir örümcek gibi göründü o tasarım, acaba neden böyle bir tasarım seçildi diye düşünmeden edemiyorum. Sonuçta hadi istasyonların üstünü kapatalım diyerek biride böcek gibi istasyon girişi yapmış koyalım olmaz herhalde :) ya da olur mu?

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 23 Tem Cmt, 2011 18:33

Resim

Bundan dolayı olabilir...

“İstanbul Metro Hatları” sayfasına dön