ist-M.05:02 » M2 4.Levent-Atatürk Oto Sanayii Kuzey Mekik Hattı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Re: 4'LÜ KAVŞAK MI?

Mesaj gönderen Esat » 27 Eki Pzt, 2008 13:05

Mehmet Kasım yazdı:Seyrantepe'den doğuya doğru bir kol açmışlar haritada. Hat inşaa edilirken doğu tarafına da kol açılması için tünel ağız yeri bırakılmış olabilir mi? Hisarüstü yönüne doğru gidecek bir hattan bahsedilebilir mi? Ya da askeri lojmanların orasına. Basın Sitesi diyorlar oraya.

Seyrantepe-Sanayi-Hisarüstü nasıl? olabilir mi?

Kazlıçeşme-Seyrantepe-Hisarüstü ?

Çıkamadım işin içinden.
Resim

BİR SORU: Son seferini yapan metro Maslak'tan Seyrantepe depoya gitmek için hangi yolu kullanır? İTÜ'den sonra Seyrantepe depoya tünel geçişi varmıdır? (Bence olmalıdır, işte orada 4'lü bir tünel olabilir, bu haritada öyle bir kavşaktan bahsediyor olabilir.) Yoksa Sanayi'ye gidip makinist yerdeğiştirip öyle mi gider depoya. Laz usulu?

Resim
He evet sen o kolu geçen de göstermiştin, oradan senin dediğin gibi direkt bir ağız bıraktı iseler olabilir, ben Hisarüstünü biraz daha (bayağı) kuzeyde biliyorum o sebeple şaşırdım önerine, bu şekilde bir yol bırakıldı ise olabilir, Hisarüstü-Seyrantepe-Kazlıçeşme şeklinde.

Soruya gelince benim düşüncem Otogar da olduğu gibi yani makinistin yer değiştirmesi ile olacaktır, orada 4 lü değil de Y şeklinde bir yapı olabilir ama varmıydı hatırlamıyorum bizde bir yerlerde bunun çizimi olacak hatta sen yüklemiştin diye hatırlıyorum Mehmet?? başka bir sitede olabilir tabi, hattın bu kesimini gösteren proje çizimi vardı onu bir türlü hatırlayamıyorum dur bakalım.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 27 Eki Pzt, 2008 14:15

4'lü bir kavşak yapılması için ağız bırakıldı ise geleceğe dönük bir adım atılmış gibi algılarım. O zaman çok farklı kombinasyonlar ortaya çıkabilir. Seyrantepe'nin doğusuna açılan kol ETİLER içlerine, sahil boyu semtlere uğrayarak ileride oluşabilecek Sarıyer-Beşiktaş metrosuna bağantısı olabilir.

Ve,

1-Hacıosman-Seyrantepe-Kazlıçeşme

2-Kazlıçeşme-Seyrantepe-Etiler

gibi...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Kas Pzr, 2008 13:12

Çözecem şu havaray listesi vardı birde ona bakalım ne çıkacak, yok yani yanlış anlama keşke öyle bir hat olsa ama veriler pek onu göstermiyor dur şu listeyi bir bulalım, bir de o haritayı bana bir göndersene diyorum ya yedeklerimi açamadım bende vardı diye hatırlıyorum ama bulamadım pc de, gmailime atabilirsen iyi olur.

baktım o listeye 4. Levent havarayları ile alakası yok gibi, çünkü listede 3 havaray var ve orada da 4.Levent metrodan batıya doğru giden 3 havaray çizilmiş, bir tane bayağı eski bir harita vardı ulaşımda onu gözümde canlandıramıyorum bir türlü orda vardı bu havaraylar bilmemneler.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Kas Pzr, 2008 13:32

Resim

İBB sitesindeki raylı sistem projeleri animasyonunda var o hat ama hakkında hiçbir bilgi yok :) ne bu be hayalet metromu :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 02 Kas Pzr, 2008 14:10

Sen vindozunu amma da tutucu bir şekilde kullanıyorsun :-P

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Kas Pzr, 2008 23:09

Valla Mehmet bana sanki havanda su dövüyoruz gibi geliyor, iki başlıkta birden bu konuyu tartışıyoruz, abi senin için 200 metre sorun değilse açsınlar ya :) tünel açmada bir sorun olmayacağını ifade etmeye çalışıyorum sen neden tünele takıldın? Valla ben yoruldum aynı şeyleri yazmaktan başka yerlerde başkaları aklınımı karıştırdı senin, sonuçta beyindir bazıları üretir bazıları yumurtlar bazılarıda sıçar sen sıçanlara aldırma Mehmet bak biz yumurtluyoruz en azından makbul :P :D hehehehehe

Valla ne diyeyim aç gitsin diyorum en son başka da bir şey demiyorum, güneyinden iki ağız açana kadar ortadan makas tüneli açsınlar yada iki tünel açan adam o tüneli tam olarak güneyden açar biraz yukarıdan bağlar bir de makas tüneli ile yeni peron yapar böylece kimse kimseye karışmadan 4 yollu 3 peronlu bir hat olur tabii trene yetişecem diye raylara atlayıp ölenleri hizmet şehidi sayarız :D

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 02 Kas Pzr, 2008 23:15

Seni çok iyi anladım da abi bana haritadaki O YEŞİL ÇİZGİYİ ÇÖZ.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Kas Pzr, 2008 23:17

Valla ekran görüntüsünü yapıştırdım İBB bile çözmemiş ben nasıl çözeyim ama çok istiyorsan yap bir metro gitsin :D soralım abi İBB ye bilgi edinme ile başka soracak bir yer yok yani bende çözümde kalmadı tüm taşlarımı döktüm.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Kas Pzt, 2008 00:05

Bide bakmışsın o çizimdeki proje revize edilmiş 3 değil 4 hat çekmişler Sanayi'ye :D Çokca revize oluyor herşey biliyorsun. İnşaat başlayınca bile.

Başlığı değiştirmişsin (Seyrantepe/Hacısman) diye. Yanlış anlaşılmasın sonra.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Kas Pzt, 2008 00:12

Mehmet Kasım yazdı:Bide bakmışsın o çizimdeki proje revize edilmiş 3 değil 4 hat çekmişler Sanayi'ye :D Çokca revize oluyor herşey biliyorsun. İnşaat başlayınca bile.

Başlığı değiştirmişsin (Seyrantepe/Hacısman) diye. Yanlış anlaşılmasın sonra.
Heh bak bu dediğin olurmu olur ha buna şaşırmam itiraz da etmem sana :D

başlık yanlış anlaşılmaz ya sen anlıyorsun ben anlıyorum o zaman devam diyorum, durmak yok... İkinci etap inşaat bilgilerini de bu başlıktan devam edeceğiz şimdiden ısıtmak için öyle yaptım, diğer türlü çok fazla başlık olunca daha fazla karışıyor bizim için değil ama az da olsa okuyucumuz var tek başlıktan okusunlar, tabi tartışılır diğer türlü karıştıranlarda vardır dur bakalım şimdilik böyle kalsın.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Kas Pzt, 2008 00:19

3 başlık şöyle olsa;

1-M2 Hattı Güney Uzatması (Şişhane-Taksim) 7 Kasım'da Açılıyor.

2-M2 Hattı Kuzey Uzatması-1 (4.Levent-Maslak) 15 Ocak'ta Açılıyor.

3-M2 Hattı Kuzey Uzatması-2 (Maslak-Hacıosman) İnşaatı

Mevcut durumda 2 numara yok.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Kas Pzt, 2008 21:50

http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... c&start=30

Şimdide 27 Kasım tarihi dile getirildi.

Kilitli

“İstanbul Metro Hatları” sayfasına dön