ist-B.03:01 » Halkalı-Gebze Banliyö Hat Revizyonu (CR3)

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 02 Mar Cmt, 2013 17:50

Pendik-Kaynarca arasında hat kenarından arabayla geçtim özellikle bugün. Hemen hemen tüm güzergahta hat kenarına çok şık beton duvarlar tamamlanmış, kazılmış alanın neredeyse tamamına yeniden altyapı malzemesi doldurulmuş. Alt geçitlerin tamamı araba altgeçitlerinin tamamı, istasyonların tamamı(Kaynarca ve Tersane) yıkılmış. Yeni Kaynarca istasyonunun yapılacağı yerde de galiba istasyon çalışması başlamış, şeklinden bir şeye benzetemediğim bir şeyler yapmışlar...

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 02 Mar Cmt, 2013 18:52

İlk öğrendiğimizde eleştirilecek şekilde haber konusu olan BN1 HALKALI - EMİNÖNÜ ve BN2 KÜÇÜKÇEKMECE-EMİNÖNÜ İETT otobüs hatları bu haliyle yeterli olacak gibi görünüyor, Yolcu talebinin yüksek olduğu saatlerde 10 - 15 dk sefer aralığıyla çalışıyorlar. Her iki hatta aynı güzergahtan gidiyor tek fark Halkalı'ya gidenin birkaç durak fazla gitmesi.
Kaynak
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Mar Pzr, 2013 01:01

Başta Yenikapı-Halkalı, Küçükçekmece-Halkalı diye iki hat açıklanmamışmıydı? BN1 için Eminönü-Halkalı yazıyor ve gösteriyor, galiba yapacaklarını söyledikleri ile yaptıkları arasında fark olmuş ya da ben yanlış anlamışım herşeyi.

Bir de TCDD açıklama yapmış, 16 gün boyunca ilan ettim ben kardeşim demiş, yüzeysel metro yapıyoruz lan daha ne istiyorsunuz

http://www.haber7.com/guncel/haber/9969 ... i-aciklama

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 03 Mar Pzr, 2013 10:56

Benim de hiç anlam veremediğım şu kalkış saatleri.

BN1 Eminönü’nden sadece gece kalkıyor gibi.

http://www.iett.gov.tr/saat/orer.php?hi ... aatler.y=9

BN2 ise öğleyin başlıyor.

http://www.iett.gov.tr/saat/orer.php?hi ... aatler.y=9

Nedir bu yahu? Doğru düzgün HİÇ bir şey yok mu?! :shock:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Mar Pzr, 2013 14:21

BN1 garip, bir taraftan sabahtan akşama kadar kalkış gösteriyor, Eminönü'nden sadece 22:00 den sonra, bir yanlışlık var, tabloda hata olabilir bilmiyorum, ya da Eminönü'ne kadar gitmiyor, baştan söylendiği gibi Yenikapı'ya kadar gidiyor, buradan banliyöye aktarma yaptırılıyor, ya da çok iyi bir yolcu araştırması yapmışlar Halkalı yönünden Eminönü'ne giden hiç kimse geri gelmiyor :shock: :D

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 04 Mar Pzt, 2013 13:57

Banliyö, şu anda Sirkeci-Yedikule arasında çalışıyor, değil mi? Öyle ise, Kazlıçeşme'de Marmaray'ın yer yüzüne çıktığı noktanın Kazlıçeşme-Yedikule arasında bir yerde olduğunu söyleyebilir miyiz? Marmaray faaliyete geçtikten sonra da Kazlıçeşme durağı aynı yerde mi olacak?

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 04 Mar Pzt, 2013 14:09

Esat yazmış ki;
BN1 garip, bir taraftan sabahtan akşama kadar kalkış gösteriyor, Eminönü'nden sadece 22:00 den sonra, bir yanlışlık var, tabloda hata olabilir
Tabloda hata olduğunu sanmıyorum sadece "İŞ, CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ ( SAAT xx.xx'A ) KADAR OTOLARIMIZIN SAAT UYGULAMASI YOKTUR" ibaresini koymayı unutmuşlar. Araç Eminönü Meydanı - Mısır Çarşısı önüne doğru gelince yolcularını alıyor ve bekleme yapmadan Küçükçekmece-Halkalı yönünde dönüyordur. Mecidiyeköy Cevahir AVM önü veya Üsküdar Meydanı gibi otobüslerin son durak olduğu ve alanın dar olduğu yerlerde İETT genelde bunu uyguluyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Mar Pzt, 2013 14:22

kenanmar yazdı:Esat yazmış ki;
BN1 garip, bir taraftan sabahtan akşama kadar kalkış gösteriyor, Eminönü'nden sadece 22:00 den sonra, bir yanlışlık var, tabloda hata olabilir
Tabloda hata olduğunu sanmıyorum sadece "İŞ, CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ ( SAAT xx.xx'A ) KADAR OTOLARIMIZIN SAAT UYGULAMASI YOKTUR" ibaresini koymayı unutmuşlar. Araç Eminönü Meydanı - Mısır Çarşısı önüne doğru gelince yolcularını alıyor ve bekleme yapmadan Küçükçekmece-Halkalı yönünde dönüyordur. Mecidiyeköy Cevahir AVM önü veya Üsküdar Meydanı gibi otobüslerin son durak olduğu ve alanın dar olduğu yerlerde İETT genelde bunu uyguluyor.
Olabilir, yani olabilir mi diye düşündüm ama açıkçası önceden bu tip uygulamaya hiç rastlamamıştım İstanbul'da o yüzden yapmışlarmıdır diye tereddüt ettim :) eh kötü tarafından bakayım en kötüsünden bir bilgilendirme yanlışı yine :P
Engin Y yazdı:Öyle ise, Kazlıçeşme'de Marmaray'ın yer yüzüne çıktığı noktanın Kazlıçeşme-Yedikule arasında bir yerde olduğunu söyleyebilir miyiz? Marmaray faaliyete geçtikten sonra da Kazlıçeşme durağı aynı yerde mi olacak?
Yedikule surlarının dibinden yüzeye çıkıyor diyebiliriz, aşağı yukarı surların başladığı noktadan tünelden çıkıyor ve köprüye doğru yükseliyor, yeni Kazlıçeşme istasyonu eskisinin doğusuna inşa edildi diye hatırlıyorum, bu başlıkta varmıydı hatırlamıyorum ama Marmaray inşaat başlığında fotoğrafları olsa gerek.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 04 Mar Pzt, 2013 16:54

yeni Kazlıçeşme istasyonu eskisinin doğusuna inşa edildi diye hatırlıyorum
Tamam o zaman abi, sanırım

https://maps.google.com/?ll=40.993221,2 ... 9&t=h&z=17

şu resimde görülen inşaat, yeni Kazlıçeşme durağı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Mar Pzt, 2013 17:09

Şöyle göstereyim, Yedikule den Kazlıçeşme istikametine bakış, önde yeni istasyon arkada eskisi

Resim

Mehmet keles
Moderatör

Mesaj gönderen Mehmet keles » 06 Mar Çrş, 2013 12:51

Esat yazdı:Şöyle göstereyim, Yedikule den Kazlıçeşme istikametine bakış, önde yeni istasyon arkada eskisi

Resim
Bu fotoğraf eski, yeni hali istasyon nerdeyse bitti...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Mar Çrş, 2013 14:01

Biliyorum Mehmet hocam, da elde bu vardi :) marmarayin biten ilk istasyonu bile olabilir.

Kilitli

“Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]” sayfasına dön