yyn-TS.28 » VİDEOLAR: Ulaşımdan Kesitler, Tanıtımlar, Reklamlar

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Kas Pzr, 2010 13:01

Hakkı Bey, ilk mesajınız olduğu için hoşgeldiniz diyeyim.

Sitemizde Facebook üzerindeki bağlantılar bu şekilde görüntülenemiyor, video olarak direkt eklenemez. Sadece linki verebilirsiniz ama gördüğüm kadarı ile linke tıkladığımızda da videonun gizlilik ayarları nedeni ile görüntülenemeyeceği uyarısı çıkıyor, bilginize. Eğer videonun Youtube paylaşımı var ise onun linkini yapıştırarak sağ üstteki Youtube tagı içerisine alırsanız görüntülenebilir, teşekkürler.

hakki
Transit Yolcu

Mesaj gönderen hakki » 21 Kas Pzr, 2010 13:38

Teşekkürler. "Facebook"da gizlilik ayarlarını değiştirdim ama en iyisi "youtube" gibi görünüyor. Videoyu oraya atıp tekrar deneyeceğim.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Kas Pzr, 2010 13:42

Ben teşekkür ederim, o zaman ben yine de bir önceki mesajınızı sadece Facebook linki haline getireyim, sizde Youtube a yükleyebilirseniz memnun oluruz, ilgi ve anlayışınıza tekrar teşekkürler.

hakki
Transit Yolcu

lizbon 28 numaralı tramvay

Mesaj gönderen hakki » 21 Kas Pzr, 2010 15:02

http://www.youtube.com/watch?v=V7fAdNVPwEwLizbon da Lonely Planet tarafından roller coaster olarak tarif edilen meşhur 28 nolu tramvay. Şişhane yokuşundan tramvayla çıkmışlığı olmayanlara pek bir şey ifade etmeyebilir..

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 21 Kas Pzr, 2010 15:15

Aaaah AH! :(

Nerede bizde Şişhane tramvayı? Aslında şu anki Taksim-Tünel hattını uzatsalar, çift raylı yapsalar, bayağı (!) işe yarar. Küçük araçlarla, ha nostaljik ha modern, çok güzel işletilebilirdi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Kas Pzr, 2010 18:36

Hakikatten güzeldi, dar sokaklarda eski araçlar ile yapılan bir işletme, ben ilk mesajınızda ismini görüp Youtube da biraz bakmıştım pek çok video var bu hat hakkında sanırım bayağı bir meşhur :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 21 Kas Pzr, 2010 18:59

Lisboa 28'i tanımayan yok yahu :lol:

hakki
Transit Yolcu

Turning San Francisco cablecar

Mesaj gönderen hakki » 21 Kas Pzr, 2010 21:36

http://www.youtube.com/watch?v=ZJ-qPPMSXWYFishermen's Warf civarı son durak cablecar döndürmece

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Kas Pzt, 2010 00:14

Çok enteresan ya, bu sistem kablolu orada dönüşü teknik olarak nasıl yapıyorlar çok merak ediyorum açıkçası, dikkatimi çeken diğer konu ise bu hat ile ilgili izlediğim videoların tamamında gördüğüm tamamen turistik olarak kullanılıyor sanırım, böyle bir meraklı kitlesi sürekli bakıyor bu vagonlara :)

O döndürme tablasına demiryollarında ne isim veriliyor ya Türkçe, uzun zaman önce öğrenmiştim ama şimdi bir türlü hatırlayamıyorum, biraz bakındım bulamadım da sinir oldum :!:

hakki
Transit Yolcu

Mesaj gönderen hakki » 22 Kas Pzt, 2010 01:02

Tramvay sürücü tarafından belli yerlerde kabloya takılıp belli yerlerde çıkartılıyor sanırım. Sürücülerin hepsi kol gücü yerinde insanlar. Örneğin yokuş yukarı çıkarken kabloya takıyorlar, kavşakta aldığı hızla kavşağı geçip sonraki yokuşun kablosuna takıyorlar. Tramvayın ortasında bu işe yarıyan manivela düzenekleri var. Hatlar turistik ama şehir halkıda kullanıyor. Tek bilet 5 dolar. Fakat haftalık abonman kartıylada binebiliyorsunuz. Sürücüler neredeyse birer şovmen. Manivela etrafını meraklı turistlerden boşaltacak özel jargonları var. Örneğin virajlarda bağırarak viraja gireceklerini bildiriyorlar. Vagonlar tarihi ve iyi tutunmazsanız düşebileceğiniz kadar çok sallanıyorlar.Her vagonda saglı sollu 4er kişinin dışarıda asılarak durabileceği platformlar var. Hat sonundaki yön değiştirme platformlarında vagonlar boşta. Yön değiştirme platformuna sanırım "plaktorna" deniyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Kas Pzt, 2010 01:10

hakki yazdı:Hat sonundaki yön değiştirme platformlarında vagonlar boşta. Yön değiştirme platformuna sanırım "plaktorna" deniyor.
Heh, tamamdır, bu işte. Sayenizde sonunda hatırladım :lol: vallahi teşekkür ederim. Alamancasını öğrendim Drehscheibe diyorlar, bir türlü bizde ne deniyordu hatırlamıyordum, Planktorna olarak kalmış benim aklımda da belki de sizin dediğiniz gibi Plaktorna dır, siz bu hattı yerinde gördünüz sanırım? Anlatış tarzınızdan öyle bir hisse kapıldım :)

hakki
Transit Yolcu

Mesaj gönderen hakki » 22 Kas Pzt, 2010 08:02

Evet 2 ay once San Francisco daydım. Filmi ben çektim. Acemi işi olduğu belli herhalde :)

“Sinema ve Belgesel Filmleri, Videolar” sayfasına dön