yyn-TS.28 » VİDEOLAR: Ulaşımdan Kesitler, Tanıtımlar, Reklamlar
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hakkı Bey, ilk mesajınız olduğu için hoşgeldiniz diyeyim.
Sitemizde Facebook üzerindeki bağlantılar bu şekilde görüntülenemiyor, video olarak direkt eklenemez. Sadece linki verebilirsiniz ama gördüğüm kadarı ile linke tıkladığımızda da videonun gizlilik ayarları nedeni ile görüntülenemeyeceği uyarısı çıkıyor, bilginize. Eğer videonun Youtube paylaşımı var ise onun linkini yapıştırarak sağ üstteki Youtube tagı içerisine alırsanız görüntülenebilir, teşekkürler.
Sitemizde Facebook üzerindeki bağlantılar bu şekilde görüntülenemiyor, video olarak direkt eklenemez. Sadece linki verebilirsiniz ama gördüğüm kadarı ile linke tıkladığımızda da videonun gizlilik ayarları nedeni ile görüntülenemeyeceği uyarısı çıkıyor, bilginize. Eğer videonun Youtube paylaşımı var ise onun linkini yapıştırarak sağ üstteki Youtube tagı içerisine alırsanız görüntülenebilir, teşekkürler.
-
- Transit Yolcu
lizbon 28 numaralı tramvay
http://www.youtube.com/watch?v=V7fAdNVPwEwLizbon da Lonely Planet tarafından roller coaster olarak tarif edilen meşhur 28 nolu tramvay. Şişhane yokuşundan tramvayla çıkmışlığı olmayanlara pek bir şey ifade etmeyebilir..
-
- Transit Yolcu
Turning San Francisco cablecar
http://www.youtube.com/watch?v=ZJ-qPPMSXWYFishermen's Warf civarı son durak cablecar döndürmece
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Çok enteresan ya, bu sistem kablolu orada dönüşü teknik olarak nasıl yapıyorlar çok merak ediyorum açıkçası, dikkatimi çeken diğer konu ise bu hat ile ilgili izlediğim videoların tamamında gördüğüm tamamen turistik olarak kullanılıyor sanırım, böyle bir meraklı kitlesi sürekli bakıyor bu vagonlara 
O döndürme tablasına demiryollarında ne isim veriliyor ya Türkçe, uzun zaman önce öğrenmiştim ama şimdi bir türlü hatırlayamıyorum, biraz bakındım bulamadım da sinir oldum

O döndürme tablasına demiryollarında ne isim veriliyor ya Türkçe, uzun zaman önce öğrenmiştim ama şimdi bir türlü hatırlayamıyorum, biraz bakındım bulamadım da sinir oldum

-
- Transit Yolcu
Tramvay sürücü tarafından belli yerlerde kabloya takılıp belli yerlerde çıkartılıyor sanırım. Sürücülerin hepsi kol gücü yerinde insanlar. Örneğin yokuş yukarı çıkarken kabloya takıyorlar, kavşakta aldığı hızla kavşağı geçip sonraki yokuşun kablosuna takıyorlar. Tramvayın ortasında bu işe yarıyan manivela düzenekleri var. Hatlar turistik ama şehir halkıda kullanıyor. Tek bilet 5 dolar. Fakat haftalık abonman kartıylada binebiliyorsunuz. Sürücüler neredeyse birer şovmen. Manivela etrafını meraklı turistlerden boşaltacak özel jargonları var. Örneğin virajlarda bağırarak viraja gireceklerini bildiriyorlar. Vagonlar tarihi ve iyi tutunmazsanız düşebileceğiniz kadar çok sallanıyorlar.Her vagonda saglı sollu 4er kişinin dışarıda asılarak durabileceği platformlar var. Hat sonundaki yön değiştirme platformlarında vagonlar boşta. Yön değiştirme platformuna sanırım "plaktorna" deniyor.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Heh, tamamdır, bu işte. Sayenizde sonunda hatırladımhakki yazdı:Hat sonundaki yön değiştirme platformlarında vagonlar boşta. Yön değiştirme platformuna sanırım "plaktorna" deniyor.