Diğer taraftan 2. video ile ilgili şunu soracağım, o videoda ambulansın gidiş istikametindeki turuncu çizgili otobüsler nedir? Halk otobüslerimi? Eğer onlar tramvay ile aynı güzergahta taşımacılık yapan otobüsler ise neden orada bu otobüslerin düzenlemesi yapılıpta yol rahatlatılmadı, gördüğüm kadarı ile facebook taki arkadaşlarda tramvayın boş gittiğinden şikayet ediyorlar, düzenleme yapılmazsa boş gider tabii.
Antalya yı hiç bilmiyorum bu yüzden gerçekçi yaklaşımlar yapamayabilirim belki ama bir de şu var, orada gerçekten ambulansın girmesine engel olacak yükseklikte bir beton bariyer varmı? Ben videoda öyle bir şey seçemedim istese tramvay yoluna girebilir. Normal şartlarda tramvay yolunda araçların seyretmesi yasaktır, bunu biliyorum ve zaten olması gerektiğine de inanıyorum ama diğer taraftan böylesine dar bir yolda hemzemin işletmede yapılabilirdi belki, tramvayın sefer sıklığı nedir? Yani 2dk ara ile çalışmıyorsa trafik bir engel olmaz dı diye düşünüyorum, sadece durak bölgelerinde hemzeminden ayırıp normal trafiği yola verecek bir şerit düzenlemesi gerekiyor.
Tabii hemen gerçek düşüncemi de yazayım ben maalesef ülkemizde bu şekilde tramvay işletmeciliği yapılabileceğine inanmıyorum, kurallar açık olmasına rağmen trafik kurallarına pek riayet edilmeyen bir ortamda yukarıda bahsettiğim gibi, dünyada örnekleri bulunan bir hemzemin yani karayolu ile karışık bir işletme yapılsa bile araçlar buna ne kadar uyacaklar? İşte burası çok tartışmalı.