Geniş cadde ve bulvarların ortasından gidecek,çok fazla kara trafik yoğunluğu olmayan Başakşehir'e 3 km'lik nostaljik hat.
BUYRUN:

Konya Belediyesi, gerçi yeni aldılar ama tramvaylarından bir kısmını buraya satabilir. Ya da o tramvaylardan Avrupa'da kaldıysa onlar alınabilir. Konya'nın satması zor olur, onlar da hoşnut galiba vagonlarından ama eğer bir ilçe belediyesi tramvay hattı inşa edecekse bence büyük kredilere gerek yok, kullanılmış ama iyi durumda olan araçları ucuz fiyata satın alma yoluna gidilmeli.
Ayrıca, ilçe belediyelerinin raylı sistem kurmalarının imkanı var mı? Ben sadece İBB açabilir diye biliyorum.
1- Başakşehir'e metro yapılıyor. Bir de tramvay gibi büyük yatırıma gidilirse eşitsizlik olur.
2- Olaya biraz kentsel tasarım açısından bakarak, tarihi ve kültürel bir geleneği yaşatmayı amaçlıyorum.
3- Site içlerinde normal tramvay hatına hitap edecek yolculuk potansiyeli yok şu aşamada.
Sadece Başakşehir site içlerinde hizmet vermesi bakımından daha ucuz olacağını düşündüm.3 km'lik böyle bir hattın maliyeti az olsa gerek?
Son olarak 1.Etap ve 4.Etap'taki metro istasyonlarından site içlerine raylı dağıtımı sağlamayı hedefledim.
“Tramvay Önerileri” sayfasına dön
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir