Proje ile ilgili edindiğim bir takım bilgiler var, bunlari paylasalim. Ilk resimde bahsedilen bölgeden bugün geçtim ve hummalı çalışmayi gözümle de gördüm.
TBM makinası ağutos ayı içinde bir aksilik çıkmazsa kazıyı tamamlayarak yeryüzüne çıkartılacak.Net olarak bir tarih belli değil.30 Ağutos zafer bayramı anlamlı bir gün olması nedeniyle yazılı ve görsel medyanın da katılacağı projenin önemine yakışır, görkemli bir gün gerçekleştirilebilir.Tabi bunlar tahmin.Tam tarih belli değil şuan.
Birazda asya yakasında araçların tünelden girip-çıkarken oluşabilecek trafik sorununu çözme adına şimdiden alınan tedbirlere bakalım.Harita içinde bulunan numaraları açıklamaya çalıştım.
1: Burada bulunan şev kesilerek güçlendirme çalışması tamamlandı.Ayrıca yağmur sularının yolda birikmemesi için yağmur suyu alt yapı çalışması tamamlandı.
2: Koşuyolu yaya köprüsü kaldıırıldı.Yerine araçların da geçeceği 1x1 köprü yapılacak.Bu nedenle yolun ortasının bir kısmı kapatılarak köprü ayağı için temel çalışması başladı.
3:Şev kesildi ve güçlendirme yapıldı fakat tam olarak bitirilmedi.
4: En önemli ve uzun çalışma burada yapıldı.Köprü kapasitesi 3x3 olan yol 4x4'e çıkartılacak.Burada göztepe istikametine doğru 2 şerit eklendi.Şimdi bir taraf 5 şerit diğer taraf 3 şerit.Projenin ilerleyen döneminde ortadaki refüj kaydırılarak 4x4'e eşitlenecek.