ch-D.07 » İsviçre Gotthard Demiryolu Kapandı!!

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18163
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

ch-D.07 » İsviçre Gotthard Demiryolu Kapandı!

Mesaj gönderen Esat » 05 Haz Sal, 2012 23:29

İsviçre' nin belkide en meşhur güzergahı olan Gotthard hattı meydana gelen kaya düşmesi nedeni ile ulaşıma kapanmış. Haberden anladığım kadarı ile bölgede daha önce meydana gelmiş ufak çaplı toprak kayması için bulunan işçilerden bir tanesi de yaralanmış.

İsviçre devlet demiryolları yetkilileri olay nedeni ile Gotthard demiryolunun 2 hafta süre ile kapalı kalacağını açıklanmışlar. İsviçre ile İtalya arasındaki ana güzergah olan bölgede ulaşımın kesilmesi tabii ki önemli sorunlarıda beraberinde getirmiş, yolcu trenlerinin Simplon üzerinden İtalya'ya yönlendirildiği, Flüelen ve Göschenen arasında demiryolu yedek otobüs işletmesi kurulduğu (SEV - Schinenersatz Verkehr) 90 dakikaya kadar gecikmeler yaşandığı ve ayrıca yük trenlerinde de büyük çaplı bir yönlendirme işlemi yapıldığı yazıyor.

http://www.badische-zeitung.de/felsstur ... rschuettet
Resim

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5587
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 07 Haz Prş, 2012 11:02

Hat daha uzun kapalı kalacakmış.

Bir ay hiçbir şey işlemeyecek. Jeologlara göre 500 metreküp malzemenin daha düşme ihtimali varmış, bu kötü. Jeologlar ayrıca bu olayı beklememişler, sürpriz olmuş. Bir kişi de bulunamıyor, ölmüş olması ihtimali var deniyor.

http://www.badische-zeitung.de/felsabbr ... g-gesperrt

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18163
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 02 Tem Pzt, 2012 16:59

1 aylık kapalı kalmanın ardından hat bugün yük trenleri için işletmeye açılmış, yarından itibaren yolcu trenleride tekrar normal seferlerinde geçişe başlayacaklarmış. Daha uzun sürmesi beklenen çalışmaların 1 ay gibi bir sürede tamamlanması çok ciddi bir trafiği olan güzergahta büyük rahatlamayı sağlayacaktır.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5587
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 02 Tem Pzt, 2012 20:39

Aferin bu İsviçrelilere! Karınca gibi, harıl harıl çalışırlar.

Cevapla

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön