1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

sa-D.07 » Suudi Demiryolları CAF Sözleşmesind

Gönderilme zamanı: 15 May Sal, 2012 09:33
gönderen Esat
Suudi Arabistan Demiryolu Organizasyonu İspanyol CAF firması ile yaptığı anlaşmada teslim alınan 5 araçta ortaya çıkan sorunlar ve 2 tanesinde de sorunların yinelenmesi nedeni ile sözleşmeyi iptal etmeyi düşünüyormuş, sanırım henüz bir iptal yok ama bunun sesli olarak dile getirilmesi firma için hoş değil tabii ki, sonuçta bu da bir yaptırım. 2008 de 8 tren seti için 105 milyon euroluk bir antlaşma imzalanmış, araç teslimatı başladıktan sonra araçlarda klima arızaları ve motor ile ilgili arızalar baş göstermiş ve giderilememiş. Akabinde SRO yönetimide firma ile yaptıkları antlaşma gereği kendilerine tanınan hak çerçevesinde sadece %55 ini ödeme hakları olduğunu hatırlatmışlar, kaldıki zaten araçları resmi olarak teslim almamışlar ve henüz hiçbir ödeme de yapmamışlar. Ya bir de arapları beğenmem, bak para dedinmi heriflerin kafa nasıl çalışıyor, bizde sisteme uymayan araç alırız, sonra tüm tadilatları kendi personelimize kendi paramızla yaptırırız, otobüs alırız sorun yapar yok zaten biz böyle istemiştik deriz. Tabi şimdi dile getirdik kısa bir süre sonra ülkemizde de şov amaçlı böyle bir şey yapılabilir, hani güçlü ülke imajını desteklemek için. Vallahi diyorum ya Arap ülkelerini, yönetimlerini ve genel olarak insanlarını sevmem ama gördük işte, güç dediğin şey canlı paradır başka bir şey değil, adam 105 milyonluk antlaşma yapıyor, 1 kuruş ödemeden araç getirtiyor, arıza çıkınca da teslim alırsam da yarısını öderim diyor, masa başında kazanmak bu olsa gerek.

http://www.railjournal.com/newsflash/sa ... -1667.html

İngilizcesi iyi arkadaşlar göz atsın, ben yarısını google dan baktım vallaha :D:D desteksiz atıyorum sonra madara olmayayım.

Gönderilme zamanı: 15 May Sal, 2012 10:13
gönderen alabay
Evet, farka bak yani!

Genelde hep ve hemen Alaman gozel yabah derim de, şimdi Suudi Arabistan için İspanya bence elverişli, çünkü güneyli bir ülke. Belki tam çölleri yok, ama yine de klimaları çok sıcak, veya bölgesel açıda çok sıcak yerleri var, nitekim ülke Afrika’ya kadar uzanıyor.

Problem neymiş, daha bakmadım. Ama Esat’ın dediği gibi … işte İŞ böyle yapılır kardeş! Suudiler, her nedense, öyle akıl almaz cambazlıklar yapmıyorlar, böyle konular için acaip beyinli elemanlar yerleştirilmiş. Teknikle araları gayet iyi, bu Mekke’deki kontrol sisteminden de belli, güneş sistemlerinden de, kliniklerden de.

He, şimdi bir baktım, klima ve bilhassa yazılım problemleri varmış. CAF yazılım problemini bulmuş da. Ama bir de şu var – ya-ya durumundan bahsedilmiş, ya olan götürüler hesaba katılı, ya iptal. Yani kesin iptal değil de, aba ve sopa (herhâlde haklı olarak).

Gönderilme zamanı: 15 May Sal, 2012 14:28
gönderen Mehmet keles
Çok mantıklı, çünkü TCDD YHT'dede sorunlar var. Kimse çaktırmıyor, fakat neyse fazla bahsetmeyim.

Gönderilme zamanı: 18 May Cum, 2012 15:41
gönderen Mehmet Kasım
bu işin sonucu ne oldu? iptal var mı? bizim araçlarda da bu sorunlar varmı acaba? aynı modelmiydi bizimkilerle? yoksa bu araplardaki farklı mı?

bizim yht setlerinin tipini beğenmiştim. tekniğini bilmiyordum. beni çok mahcup etmiş oldular. bundan sonra alstomcuyum :)