pk-MB.07 » İstanbul'dan Pakistan'a Metrobüs

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

pk-MB.07 » İstanbul'dan Pakistan'a Metrobüs

Mesaj gönderen Esat » 27 Ara Sal, 2011 17:02

http://www.ulasimas.com/default.asp?pag ... ocess=read

İBB desteği ile Pakistan'ın Lahor kentine metrobüs yapılacakmış, İBB konuya İstanbul Ulaşım A.Ş. aracılığı ile hattın projelendirilmesini ve danışmanlığını yaparak katkıda bulunacakmış. Ulaşım A.Ş. nin projelendirme konusunda yetkinliği var, bunun altındanda başarı ile kalkacaklardır.
10 milyon nüfuslu Lahor kentinin trafiğine büyük katkı sağlayacak metrobüs hattının bütün planlama ve danışmanlık hizmetleri İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından karşılanacak.

Metrobüs hattının ilk etabının temel atma törenine Pencap Eyaleti Başbakanı Şehbaz Şerif ve çok sayıda bakanı ile birlikte İstanbul Ulaşım A.Ş'nin Lahor Proje Müdürü Selim Çevik ve İBB yetkilileri katıldı.

Törende konuşma yapan Başbakan Şerif, metrobüs hattını Pakistan'ın en önemli ulaşım projelerinden biri olarak nitelendirerek, metrobüs projesini Pakistan'a taşınmasına öncülük eden İBB Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti.

Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif'in davetiyle aybaşında Pakistan'a gelen İBB yetkilileri ulaşım, toplu taşıma, oto park, sinyalizasyon, mobese ve eğitim konularında bir dizi yatırım ve işbirliği anlaşması imzalamıştı.

Resim Resim
En son Esat tarafından 13 Mar Sal, 2012 23:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Mar Sal, 2012 09:54

Ulaşım A.Ş. nin danışmanlık yaptığı bu hattın inşası biterek dün hizmete alınmış. Açılış töreninde İBB Başkanı Kadir Topbaş' da bulunmuş. İBB sitesinde henüz konu ile ilgili foto almadım bir ara eklerim. Bunlar tabii ki güzel işler, İstanbul'un bir marka olarak dünyaya açılmasında eğer doğru işler yapılıyorsa toplu taşıma çözümleride bulunmalıdır diye düşünüyorum.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 13 Mar Sal, 2012 14:08

Topbaş 100 de otobüs hediye ediyormuş. Hm.

http://vusolutions.com/20057/turkish-ma ... s-for-brt/

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Mar Sal, 2012 23:43

İkaruslar olduğunu tahmin etmiştim zaten, öyle imiş. Vallahi hayırlı uğurlu olsun, tabi şöyle bir şey var "bir elin verdiğini öbürü bilmesin" :) ama maşallah şu ibare beni güldürdü. "İkaruslar artık miadını doldurdu. Bu nedenle 100 adetini kardeşlik nişanesi olarak kendilerine hediye ettik. Elimizdeki yedek parçaları da vereceğiz. Çünkü artık kullanmıyoruz. " Çöpe atacak yerimiz yoktu alın gibi bir anlam çıkar, böyle şeyler söylememek lazım. Tabii ki artniyetli bir durum yok ortada da ne bileyim ben kılım işte, makam sahibi insanlar sözlerine dikkat etmeli takıntım var ya.

http://gundem.milliyet.com.tr/ikaruslar ... efault.htm
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Lahor metrobüs hattında çalışacak olan otobüslerin Çin’e sipariş edildiğini ancak bu siparişlerin gecikeceği için İstanbul Belediyesi olarak halen ellerinde bulunan işletmeden aşamalı olarak çıkartılan 300 İkarus otobüsten 100’ünü Lahor’a hediye ettiklerini belirterek "İkaruslar artık miadını doldurdu. Bu nedenle 100 adetini kardeşlik nişanesi olarak kendilerine hediye ettik. Elimizdeki yedek parçaları da vereceğiz. Çünkü artık kullanmıyoruz. Kendileri bize yeni metrobüsler Çin’den geldikten sonra bu otobüsleri iç taraflarda köy yollarında kullanacaklarını söylediler" diye konuştu.
Bu arada ben Pakistan'ın belkide hiç metrobüs aracı sipariş etmediğini düşünmüştüm, malum ekonomi. Sipariş etmişler ama geç teslimat nedeni ile ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak amacı ile hibe edilmişler, tabii sonrasında da uzun yıllar bunları kullanırlar. Tekrar hayırlı olsun.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 13 Mar Sal, 2012 23:57

Ben Pakistan’in ekonomik açıdan o kadar düşük olduğunu sanmıyorum aslinda.

İkarus’larımızı çok severim, onların elden çıkarılmaları beni üzdü :-( Prag da bu konuda bir kaç tanesini elde tutup müzeye koydu. Orada ve Doğuberlin’de aynıleri işlerdi.

Biz İkarus’u Pakistan’a veririz, Almanya’dan da dramuay alırız :lol:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 14 Mar Çrş, 2012 00:00

Daha İkarus var elimizde, köküne kıran girmedi ya :) belki de bir veya iki tanesi alınıp şu Kadıköy tarafında yeni yapılan İETT Kültür cart curtuna kaldırılır ya da belki RMK bir tanesini alır elden geçirir ve sergiler, işin o kısmını bilmiyoruz.

Diğer taraftan Pakistan'ın gücünü atom santrali ve atom bombası yapabilmesi ile ölçüyorsan güçlüdür, ama insanları baldırı çıplak açlıktan ölecek durumda rezil ötesi kentlerde oturuyorsa bence durumu kötüdür, yönetenlerin zenginliği ülkenin zenginliğini göstermez, benim nazarımda bir ülke ancak vatandaşı zengin ve sosyal anlamda mutlu ise zengindir. Dikkat edin BENİM NAZARIMDA.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 14 Mar Çrş, 2012 10:13

Yok, benim bir tanıdığım bir Pakistanlı’yla evli, günlük hayat açısından diyorum. Türkiye’de de İstanbul ile Doğubeyazıt iki ayrı dünya gibi. Yani, güç ve zenginlik bir taraf, dağılımı başka bir taraf.

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 14 Mar Çrş, 2012 21:55

"İkarus" bir iki tane saklayıp müzeye koysunlar bence, ama o kadar.Bu otobüslerin çıkardığı duman, kimbilir bu kadar zamandır kaç kişiyi hasta etti. :cry:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Mar Prş, 2012 00:51

kemal yazdı:"İkarus" bir iki tane saklayıp müzeye koysunlar bence, ama o kadar.Bu otobüslerin çıkardığı duman, kimbilir bu kadar zamandır kaç kişiyi hasta etti. :cry:
:D o zaman özellikle motor ve egzost sisteminden bir taneyi ayrı sergilesinler :D

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 15 Mar Prş, 2012 08:49

Ama garip olan, bunlar Berlin’de ve Prag’ta BU kadar fena değillerdi gibi hatırlıyorum. Filtre veya katalizatör?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Ara Pzr, 2012 20:58

Bu proje ile ilgili yapılmış bir video, açıkçası pek fikir vermiyor ve benim kriterlerime göre kötü ötesi ama yinede yayınlayalım :)

http://www.youtube.com/watch?v=eq3JjBDB_4o

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 14 Oca Pzt, 2013 23:35

Sistem ile alakalı Facebookta açılmış bir sayfada inşaat safhasından fotoğraflar vardı, buraya alıntılıyorum bir kaç tane

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Gördüğünüz üzere hattın bir kısmı hemzemin seviyede bir kısmıda yükseltilmiş yol olarak inşa ediliyor, benim dikkatimi çeken hadise platform yüksekliği oldu, garip bir şekilde yüksek platform ile inşa edilmiş, hatta sordum ileride alçak tabana geçiş düşünüyormusunuz falan diye, henüz cevap gelmedi, bir de trafik orada da soldan sanırım fotoğraflardan öyle çıkarttım ayrıca otobüsler sadece sol taraftan kapılı :) Otobüs demişken bir kaç otobüs fotosu

Resim
Resim
Resim
Resim

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön