at-TL.07 » Graz'da Kentiçi Teleferik Projesine İtirazlar

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

at-TL.07 » Graz'da Kentiçi Teleferik Projesine İti

Mesaj gönderen Esat » 05 Haz Çrş, 2013 09:14

Avusturya'nın Graz kenti belediye başkanının kentin içinden geçen nehir üzerine kurulacak bir teleferik sistemi yapmak istediğini açıklaması ile çeşitli platformlardan da sesler yükselmeye başladı.

7 istasyon ile kent içinde çalışması planlanan hattın planlandığı güzergahta bir tramvay gibi vazife yapacağı yönünde beyanlar var fakat 100 milyon euro ya yakın maliyet çıkartılan proje için muhalif sesler bunun "israf" olacağını dile getiriyorlar.

Resim

http://www.kleinezeitung.at/steiermark/ ... deln.story

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 05 Haz Çrş, 2013 10:03

Bana Stuttgart 21 projesini ve halkın tepkisini andırıyor. Geçenlerde Leipzig’teydim. Leipzig’in de bir kafa başgarı var ve kentin altından kocaman bir tren tüneli kazılıyor (bunu bilmiyordum bile). Ama halk buna karşı değil, çünkü sağlam ve iyi anlatılabilinmiş bir proje var ortada. Stuttgart böyle değil. Hem israf, hem (tipik) bi milyon denen şey oluyor onbeş milyon. Graz’ın halkı (halk derken vardır bir iki düşünen ve konudan anlayan aralarında) buna israf diyorsa, toplu taşıma da karşı olmadığına göre (Avrupa’da toplu taşıma karşı lobi halkta olmaz, minibüsçü, dolmuşçu lobisi yok), o işte bir iş olabilir. Bakalım. Ama proje, aramızda, şık duruyor :-)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Haz Çrş, 2013 18:33

Görüntü bencede hoş, fazlası ile Zaha Hadid kokmuş ama olsun :) halk tepkisine gelince ortada gösteri babında bir şey yok ve zaten avusturya da öyle şeyler pek olmaz, yani bu tip durumlarda tepki gösterirler ama tepkiyi siyasi partiler belediye meclislerinde iletir ve gazeteler aracılığı ile insanlar doldurulur, böyle bir tarzları var. Hatta bir deyiş var "Viyanalı mızıldanır" gibi bir anlama geliyormuş, mızıldanır ama hareket yapmazlar :) burada siyasetçinin tavrı öne çıkıyor, diğer siyasetçi ve stk ların aktardığı negatif tepkiyi halk tepkisi olarak kabul ediyormu, etmiyormu, etmiyor ise genelde referandum yapılır. Referandum iyi ama yürümesi için halkın katılımı lazım, zorla kimseyi götüremezsin oy kullan diye, posta ile falan oluyor ama eh işte posta kodu olayı, o yüzden karıştırma gitsin :D

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 05 Haz Çrş, 2013 18:40

Bu şimdi Zaha Hadid mi, yoksa sadece kokusu mu? Ben Hadid’ten daha »oha« şeyler tanıyorum sadece. Kartal veya Pendik’te de onun imzası yok muydu?

Bence hakiki demokrasi çok önemli bir şey. tabiîki ilk olarak demokrasiyi demokrasiyi kaldırmak için suistimal etmek isteyenler de var, bilhassa aşırı sağ ve sol, hele hele Almanya ve Avusturya’da. Ama yine de. Şöyle diyelim, demokratik güzel bir sorma durumu yapmadan, insanlara iyi bir eğitimden geçmiş olmaları lâzım. »Eskiden« basit çıraklık okullarında bile politika dersinden spora kadar her şey vardı. Bunlar bugün (Almanya’da) yok, bu konuda burası fena battı, yozlaştı. En üzücü olay, neredeyse tüm insanlığın tarihten bir şey anlamaması.

Viyana halkı, Avusturyalılar, Almanya’nın da eyaletten eyalete büyük kültür farkları vardır. Almanlar da pek sokağa dükülmez (ama herşey hep şayzedir :-) ), Avusturyalılar da dökülmez. Fransızlar? Ouv! Türkler? Hoho, dünyayı şaşırttık. Ama zor durumdayız.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Haz Çrş, 2013 18:54

alabay yazdı:Bu şimdi Zaha Hadid mi, yoksa sadece kokusu mu? Ben Hadid’ten daha »oha« şeyler tanıyorum sadece. Kartal veya Pendik’te de onun imzası yok muydu?
Yok sadece kokusu var, :) bende daha oha işler beklerim mesela Innsbruck funiküler binaları onun tasarımı ve bitiyorum.

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön