cz-M.07 » Prag Metrosunda "Bekar" Vagonu Uygulaması

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18163
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

cz-M.07 » Prag Metrosunda "Bekar" Vagonu Uygulamas

Mesaj gönderen Esat » 23 May Prş, 2013 23:52

Benzer bir uygulama daha önce Berlin' de yapılmıştı diye hatırlıyorum, sevgililer gününe özel bir şeydi galiba, insanlar görüşsün tanışsın falan filan :) bizde de bir haltmış gibi geçen tv de vardı bir kasabada gençler caddede yürüyüp tanışıyorlarmış ama ne hikmetse yürüyenler hep başka memleketlerden :) Balkanlarda Korzo dedikleri olay olsa gerek :) Gerçi bana garip gelen şey şu evropalıların buna pek ihtiyacı yok bence Cuma ve Cumartesi geceleri yeterince bekar ya da yüzüksüz insan sosyal ortamlarda yeteri kadar tanışıklık yaşıyor, gerek yok yani bir de vagon olayına girmeye ya neyse yapmışlar işte.
Şehirdeki bekarlara yönelik geliştirilen proje, bazı vagonların “bekarlara özel” olmasını amaçlıyor. Böylece, yeni birileriyle tanışmaya fırsat bulamayan ve her gün ulaşım için metroyu kullanan bekarlar için bir tanışma ortamı oluşturulması hedefleniyor.

Her yıl 600 milyon kişi tarafından kullanılan metro, Prag’da ulaşımın en kolay ve yaygın yolu. Tyden gazetesinin yaptığı ankete göre Prag’da yaşayanların %46sı bu fikri destekliyor. Ancak, bunun saçma bir fikir olduğunu ifade edenlerin sayısı da aynı oranda.
http://www.haberturk.com/dunya/haber/84 ... ozel-metro

Cevapla

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön