cn-HT.07 » Çinliler Rekor Hızlı Tren İçin Çalı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Oca Cmt, 2013 01:18

Öyle böyle derken rahatsız herifler yapıp bitirdiler hattı, ha Çin işi yamuğu vardır diye çamur atıyorum ama şu resimlerede bakıyorum, kardeşim adamların depo sahası var ya :) hızlı trenlerini böyle yan yana dizebilecekleri bir depo sahaları var ve Allah bilir özel bakım alanı ve YIKAMA MAKİNESİ bile vardır, bizde hala fırça ve kova yardımı ile yıkanıyor araçlar. Söz meclisten ve siteden dışarı ülkemizde bir şak şakçı takımı var, bazıları maddiyattan bazıları başka sebepten ne yapılsa hem şak şak hem şlap şlap devam ediyorlar, kimse sormuyor ya hızlı tren yapıldı ama GAR nerede? ATÖLYE nerede? DEPO nerede? YOK, iyi sorunda yok o zaman, Çin'den Londra'ya trenler bizden geçicek ya :) neyse geçer inşallah, geçerde bende utanırım.
Resim

Resim

Resim

Resim
http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/ ... lgin-treni

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 06 Oca Pzr, 2013 02:59

Şu linkte hızlı tren bakım alanı ile ilgili çok güzel bir video buldum. Video çok açıklayıcı ve yapılan işi en ayrıntılı detayına kadar anlatıyor. Proje İtalyanlar'a yaptırılmış.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Oca Pzr, 2013 03:07

btgn yazdı:Şu linkte hızlı tren bakım alanı ile ilgili çok güzel bir video buldum. Video çok açıklayıcı ve yapılan işi en ayrıntılı detayına kadar anlatıyor. Proje İtalyanlar'a yaptırılmış.
Güzel, proje şu anda ne durumda? Pek sıkı takip edemiyorum ama inşaat aşamasına geçildi mi onu merak ediyorum.

Bir de sizlere şunu sormak istiyorum, küççükte olsa Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya arasında YHT hatlarımız var, burada kullanılan araçların bir depo sahası, bakım atölyelerinin olmaması sizi rahatsız etmiyor mu? Yoksa çeyizi yolda düzeriz, hele bir İstanbul'a bağlansın, sonra da İzmir hattının yarısı yapılsın bakarız diyen bürokratlar bizi tatmin etmeli mi?

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 06 Oca Pzr, 2013 03:13

"Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye , o da nerem doğru ki demiş."

:D Türkiye'de hangi iş planlı programlı yürütülüyor ki , bu düzgün yürütülsün ?

Yalnız yukarıdaki paylaştığım videoyu izlediyseniz buradaki proje uygulandığı zaman sizin bu endişeniz tamamen çözülmüş olacak. Yapılan projeyi ben çok beğendim.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Oca Pzr, 2013 03:18

btgn yazdı:Yalnız yukarıdaki paylaştığım videoyu izlediyseniz buradaki proje uygulandığı zaman sizin bu endişeniz tamamen çözülmüş olacak. Yapılan projeyi ben çok beğendim.
O anlamda sorun yok, tabii ki yapıldığı zaman çözüm olacaktır :) Videoyu biraz atlayarak ve dinlemeden izledim, yani ona göre yazıyorum. Tamam en azından ortada bir proje var buna ikna oldum, tüm YHT hedefine bakarsak yeterlimi orası da tartışılır benim için ama bunu da geçelim, o zaman TCDD ye bir sorayım bakalım atölye inşa hedefleri ne imiş? 2023? :)

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 06 Oca Pzr, 2013 03:22

TCDD ye bir sorayım bakalım atölye inşa hedefleri ne imiş? 2023?
TCDD'ye sormak istediğim çok şey var ama cevap veren yok. Mesela Bursa istasyonu tam bir soru işareti. Hızlı tren istasyonunun yapılacağı yerde demiryolu hattı viyadük üzerinde olmak zorunda ama bundan hiç bahsedilmiyor. Gar viyadük şeklinde mi olacak nasıl olacak bilmiyoruz.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Oca Pzr, 2013 03:34

btgn yazdı:
TCDD ye bir sorayım bakalım atölye inşa hedefleri ne imiş? 2023?
TCDD'ye sormak istediğim çok şey var ama cevap veren yok. Mesela Bursa istasyonu tam bir soru işareti. Hızlı tren istasyonunun yapılacağı yerde demiryolu hattı viyadük üzerinde olmak zorunda ama bundan hiç bahsedilmiyor. Gar viyadük şeklinde mi olacak nasıl olacak bilmiyoruz.
Bu GAR işleri için içim ağlıyor, yok ayarı kaçırıp ağzımı bozmak istemiyorum, yaptım oldu, başka bir şey yok ama maalesef buna üzülen bir çoğunlukta yok, "ben bilmem kocam bilir", yok böyle değildi o laf "ben bilmem devlet bilir"di galiba. Sivas Gar için sitede görünen 800.000 oy devletin yetkilisi çıkıp yeterli oy kullanılmadı çok az oy verildi, halk ilgi göstermiyor demiş :) yani manipülasyonda geçmi kalındı ne oldu artık, çünkü ben inanmıyorum bu konularda halkın seçtiği tasarım olayına, devletlü çoktan seçmiştir neyin nasıl olacağını. Bursa Gar ında nasıl olacağı çoktan bellidir de işte bir ara üsulden soracaklar.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 06 Oca Pzr, 2013 13:34

Benim bir arkadaşım şu an Çin’de, bakalım, bize bir kaç resim yapabilir mi. Belli değil, şimdi bir soru gönderdim, çünkü son günler bir kaç kez binmiş; akıl edemedim, çeksene şunları demeyi :?

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön