br-HT.07 » Brezilya İlk Hızlı Tren Hattı İhalesine 

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

br-HT.07 » Brezilya İlk Hızlı Tren Hattı

Mesaj gönderen Esat » 14 Ara Cum, 2012 17:28

Brezilya Devlet Başkanı ya da Başbakanı :) (President diyor bilemedim ben ne diyim :)) Bayan Dilma Rousseff Paris te düzenlenen UIC (International Union of Railways) görüşmelerinde ülkesinin ilk hızlı tren hattı için ihaleye çıkılacağını açıklamıştı.

Bugünde haberlerde ihalenin detayları ortaya çıktı. Buna göre ihale Brezilya'nın en büyük kentleri Rio de Jenerio ile Sao Paolo ve Campinas'ı birbirine bağlayacak olan 350 km uzunluğundaki Hızlı Tren Hattının 40 yıl boyunca işletme, bakım, onarımlar ile anons sistemleri, elektrifikasyon, telekomünikasyon, sinyalizasyon ve tren kontrol sistemleri temini ve montajını kapsayacak. 13 Ağustos 2013 e kadar ihale tekliflerinin toplanacağı ve 19 Eylül 2013 tarihinde de ihale sonucunun açıklanacağı duyuruldu.

Hattın inşaatı için ise ikinci bir ihalenin 2014 yılında yapılacağı da Brezilya Ulusal Taşımacılık Ajansı (ANTT) tarafından açıklandı. 2010 ve 2011 yıllarında yapılan ihaleler yeterli talep olmadığı için iptal edilmişti, yöneticiler bu sefer ikiye bölerek yapılmasının yüklenicilerin risklerini azaltmayı amaçladığını böyle başarısız bir ihale tekrarının önlemek istediklerini açıklamışlar.

Projenin yaklaşık 3.71 milyar Amerikan doları tutması bekleniyormuş, bu çerçevede ekonomi sınıfı biletlerin 200 Brezilya Real i yani 96 Amerikan Doları civarında olması planlanıyormuş. İşletmenin ilk yılında 40 milyon yolcu talebi beklendiği antlaşma sonu olan 2060 yılında bu rakamın 100 milyon yolcuya çıkması bekleniyormuş.

Haberin son kısmında yazılanları tam anlayamadım, hükümetin vereceği bir takım desteklerden bahsediyor diye anladım ama ingilazcası iyi arkadaşlar göz atarlarsa yukarıda yaptığım olası hataları da düzeltebilirler :)

Kaynak : International Railway Journal

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön