tr-RS.30 » Avrasya Demiryolu Fuarı 2013

langur
Sezonluk Yolcu

tr-RS.30 » Avrasya Demiryolu Fuarı 2013

Mesaj gönderen langur » 24 Ağu Cum, 2012 16:53

Bu haberi bugün gördüm:
Alman hükümeti, 2013'te İstanbul'da düzenlenecek 3. Avrasya Demiryolu Fuarı'na katılacak Alman firmalarına maddî destek vereceğini açıkladı.
Kaynak

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Ağu Cum, 2012 17:30

Mantıklı, bir iki kere dile getirdik pazar şu anda bu bölge. Gerçi bozulan ilişkiler şu anda Türkiyenin güney komşuları ile yapılması muhtemel işleri zora soktu, yani 2 yıl önceki durum mesela şöyleydi; Suriye devlet demiryolları yük vagonu ihalesi yapıyordu, teknik olarak UIC bilmemne standartında vagon istiyorlardı ama ihalenin yazılı olmayan şartı bu işin bir Türk firmasına verileceği idi :) bugün ise bırakın vagonu herhalde çivi bile satılmayabilir, gelecekte ne olur bilemem ama o dönem şartları üzerinden konuşur isek Türkiye Avrasya tabir edilen bölgede çok iyi bir üretim ve dağıtım üssü.

Bunun hala böyle görüldüğünü farz eder isek demiryolu sektöründe nerede ise teknolojinin tek sahibi olan Alman menşeili firmaların ilgisi kaçınılmaz, Alman hükümetininde ekonomik krizde firmalarının iş yapmasını istemesi çok doğal. Bakalım o fuar ne kadar katkı sağlıyor sektöre, ne kadar büyük bilmiyorum açıkçası ama neden Avrasya bölgesinin en büyük ve doğru etkinliği olmasın?

Ben Alman firmalarından teknoloji transferi yapılabilmesini çok isterdim, pek mümkün değil, genelde kıl aldırmazlar ama görüyoruz ki Çin ve Saauudiia Arabia ile böyle ilişkilere giriyorlar, bence biraz da buna zorlamalıyız artık.

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön