ua-D.10 » Ukrayna İki katlı Vagon Üretecek

btgn
Yıllık Paso

ua-D.10 » Ukrayna İki katlı Vagon Üretecek

Mesaj gönderen btgn » 04 Oca Çrş, 2012 20:28

Ukrayna iki katlı vagon üretmeye hazırlanıyor.

Korrespondent’in haberine göre, Kremançuk şehrindeki (Poltava Bölgesi) Kryukovskiy Vagon Fabrikası Ukrayna demiryolları için iki katlı vagonlar üretecek.

Habere göre ilk iki katlı vagonun üretim bandından çıkması için öngörülern tarih 2013 yılı.

20 ülkeye vagon ihraç eden Kryukovsky Vagon Fabrikası, BDT bölgesinde yük ve yolcu vagonlarını aynı anda üreten tek fabrika olarak biliniyor.

Ukrzaliznitsa (Ukrayna Demiryolları) tarafından 2011’de açılan iki katlı tren taşımacılığı ihalesini Çek Cumhuriyeti’nden Skoda Vagonka kazanmıştı.

Skoda Vagonka tarafından üretilecek bu trenlerin kısa mesafelerde kullanılması öngörülüyor.
http://rayhaber.com/ukrayna-iki-katli-v ... edef-2013/

Ukrayna bile iki katlı tren işine girmeyi planlamış. TCDD'de bu tip trenleri planları içine almalı. Tüvasaş belki bu tip vagon üretebilir.

Malatya vagon fabrikası ile ilgili bir kaç haber vardı dün ve bugün belki burayı işletecek olan Çinliler Avrupa'daki talebin farkına varıp çift katlı vagon üretimine girerler bu sayede TCDD'de olayın farkına varır

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Oca Prş, 2012 01:03

Bakalım Avrupalılar gerçekten Çin vagonlarına talipler mi? Tamam diyoruz ki ya adamlar parasına göre iş yapıyor, az paraya dandik çok paraya iyi. Böyle bir söylem var Çin malları hakkında ama pek çok kez gördük ki bu bir yalan, adamların hiçbir şeye saygısı yok, zaten birinci ağızdan bir söylemide aktarmıştım size, teknoloji konusunda lider diyebileceğimiz Japonya' dan konuya vakıf kişilerin sözleri var, Çin malı demiryolu araçları için bir süre daha sabredin diye :) ben bu sözleri aktardıktan sonra Çin' de meydana gelen olaylarıda hatırlayalım. Çok insana sahip olmalarının tek avantajı hızlı iş çıkarabilmeleri başka bir artıları yok ve Avrupa' da Çin üretimi olan şeylere karşı pek bir sempatide yok, -bana göre-

Diğer taraftan Türkiye elinde vagon üretimini uzun yıllardır yapan kendi firmaları varken Ar-Ge denilen şeye inanmamanın daha doğrusu Ar-Ge ve geriye mühendisliğe para harcamanın zınhar haram olduğuna inandığı için bir adım ileri gidemiyor. Haram değil beyler ben size fetva veriyorum, vallahi bak, aksine sevaptır, çalmıyorsun çırpmıyorsun Allahın verdiği beyni kullanıp olayı çözüyorsun. Tülomsaş, Tüvasaş arsasını çekip gidecek corelilere veriyor, bizde seviniyoruz aaa dmu ların lisansını aldık diye :) kartal, şahin ve doğandan sonra yeni oyuncağımız oldu. Nasıl olsa lisansını aldık diye ebede kadar sallarız biz bu sütü, hiç demeyiz ya biraz düşünüp sallayalım da bari kaymak olsun kaymağını yiyelim.

Berk bende senin gibi keşke diyorum, yani keşke böyle seti geçtim, vagon üretsek, ki vagon üretimi yapan bir ülkeyiz zaten. Ama kendi talebimizi bile doğru göremedikten sonra bilmiyorum ki nasıl olacak. Marmaray' da olmayan 3. yoldan bahsedip dururuz.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Mar Pzr, 2012 00:02

Daha önceki haberde Ukrayna iki katlı araç üretimi yapacak ibaresi vardı, bu haberde ise Ukrayna'nın 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na kadar Skoda firmasına sipariş verilmiş olan iki katlı trenlerin geleceği ve sefere alınacağı belirtilmiş, ilintili bir durummu bilmiyorum ama ekleyeyim dedim.

http://www.lojiport.com/haberdetay/Ukra ... iyor/32706
Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012'ye hazırlıklarını sürdüren Ukrayna'ya önümüzdeki günlerde iki katlı trenler geliyor.

Ukrayna Demiryolları Genel Müdür Yardımcısı Mıkola Serhiyenko, Skoda firmasına sipariş ettikleri trenlerin Nisan ayına kadar teslim alınacağını açıkladı. Altı vagondan oluşan trenler, Euro-2012 sırasında da futbolseverlere hizmet verecek.

Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012 maçlarının oynanacağı şehirler; Harkiv-Kiev ve Donetsk-Dnipropetrovsk-Kiev güzergahında sefer yapacak trenler saatte 160 kilometre hıza ulaşabiliyor

Her vagonda 126 yolcunun seyahat edebileceği bu trenleri kullanabilmeleri için on kişilik bir ekip kurs için daha önce Çek Cumhuriyeti'ne gönderilmişti. Çek teknik ekibin yeni trenlerin kullanımı süresinde Ukraynalı makinistlere destek vereceği belirtildi.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 04 Mar Pzr, 2012 10:55

İlginç. Ben Çek çiftkatlılarına binmiştim, Prag’tan Kutná Hora’ya yolculuk esnasında. Alman çiftkatlılarından biraz daha kısa gibi geldiler bana, isimleri fildi (elefant) – yanlış hatırlamıyorsam. Ama güzeldi, yani işe yarar araçlardı.

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön