şeritli otobüs sistemi doğru. bazı yerlerde trafiğe katılıyormuş. aksaray meydanında yani. bakalım nasıl yapacaklar. raylı sistemden başka herşeye kafa yoruyorlar.Esat yazdı:Hakan bahsettiğimiz Aksaray A Baş dediğimiz metro çıkışı önündeki tramvay rayları, oradaki düzenleme esnasında sökülmüşler, o raylar aslında herhalukarda gerekli idi, ama Aksaray kalkışlı bir tramvay hattını planlamalara almadıkları için gereksiz gibi görünüyor. Diğer taraftan Mehmet senin sitede okudum ben o haberleri ama onlar bence bir metrobüs hattı değil, daha önce Vezneciler-Fatih arasında denenmiş ama başarızlıkla sonuçlanmış olan "otobüs şeridi" uygulaması, bakalım bu sefer becerebilecekler mi, özellikle Millet caddesinde imkansız gibi geliyor bana. Vatan caddesi üzerinde de zaten mevcut trafik kilit iken nasıl olacak, yolun ortasındaki o güzelim çiçekli refüj mü feda edilecek? Kaldı ki vatan caddesine bir metrobüse aslında acayip taraftarım tartışmıştık bir başlık vardı diye hatırlıyorum.
ist-M.03:01 » M1 Aksaray-Yenikapı Güney Uzatması İnşaat
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Aksaray A Baş ta hiçbir değişiklik yok, aynen son resimlerde olduğu gibi çalışma alanının üzeri kapatılmış, yeni girişte inşa edilmemiş. Oldukça yoğun yolcusu bulunan bu istasyonda pik saati çok merak ettim doğrusu, çünkü ben Pazar günü öğle saatlerinde gördüğümde dahi bayağı bir yoğunluk vardı.
Bu A Baş' ın içeriden görünümü, Ulaşım A.Ş. fırsattan istifade bu taraf kapalı iken buradaki yürüyen merdivenlerde çalışma yapıyor, merdivenin bir tanesi tamamen yenisi ile değiştirilmiş, diğeride ciddi bir bakımdan geçiyor, bakalım daha ne kadar bu taraf kapalı kalacak.

Bu A Baş' ın içeriden görünümü, Ulaşım A.Ş. fırsattan istifade bu taraf kapalı iken buradaki yürüyen merdivenlerde çalışma yapıyor, merdivenin bir tanesi tamamen yenisi ile değiştirilmiş, diğeride ciddi bir bakımdan geçiyor, bakalım daha ne kadar bu taraf kapalı kalacak.

-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Önceden yoktu, malum oradaki raylar da zaten yapılan çalışma esnasında söküldüler. Dolayısı ile kot farkı ya da açı farkı neyse artık o giderildikten sonra yeniden araç parklanması için ray döşendimi bilmiyorum, ama döşendi ise dahi orada makas olduğunu sanmıyorum zaten Aksaray istasyon girişinde makas bölgesi var yani araçlar orada manevra yapabiliyor. Ama bir araştıracağım o eski ray durumunu, çünkü geceleme için kullanılıyordu orası.
-
- Seyyah
-
- Seyyah
-
- Seyyah
-
- Seyyah