ist-M.03:05 » M5 Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Şub Cum, 2013 16:26

Engin Y yazdı:Peki Üsküdar'daki Marmaray ve Üsküdar-Çekmeköy Metrosu durakları arasında yer altında geçiş olacak mı? Turnikesiz geçiş söz konusu bile değildir eminim, ama turnikeli bile olsa, en azından Taksim'deki Yenikapı-Sarıyer Metrosu ile Taksim-Kabataş Füniküleri durakları arasındakine benzer bir geçiş olabilecek mi?
Turnikesiz bir geçiş mevcut sistemlerde de yok, yani işletmeci kendi içinde dahi böyle bir çözüm sunmaz iken iki farklı işletmeci olması muhtemel bir sistemde turnikesiz bir yapı beklemek tabii şu an için çok zor. Diğer taraftan şahsen turnikeli sisteme ben çok karşı değilim, ücretlendirme ve aktarma politikaları farklı bir konu, kast ettiğim yolcu bir şekilde bilet basmalı sisteme kendisini tanıtmalı.

Diğer taraftan önceki sayfalarda konuyu açmıştık evet, bir ya da iki kat yukarı çıkılıp ödemesiz bölgeye ulaştıktan sonra burada turnikelerden diğer sisteme geçiş yapılabilecek Taksim benzeri diyelim.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 08 Şub Cum, 2013 16:59

son bir iki sayfada bu konuda detaylı bilgiler mevcut.
Evet, iki sayfa öncesinde mevcutmuş, gözümden kaçmış, teşekkürler..

Aşağıdaki yazıdan anladığım kadarıyla, birbirine komşu ve yer yüzüne çıkışları ayrı, ama yer altındaki ilk katları ortak, turnikeler sonrasında tamamen ayrı iki durak olacak.
Üsküdar İstasyonu 4 kat değil 3 kat fakat perona iniş için her zaman 3 kat merdiven inmıyorsunuz. Şoyle açıklamak istiyorm ; İstasyonun 2 ucu batı ve doğu tarfalarında 2 şer giriş olacak bu girişlerden inenler tek kat ( 6 m) indikten sonra direk turnike bölgesinde olacaklar ( Batı istikametinde Çekmeköy hattı için giriş yapılacak ) Akbillerini bu noktada bastıktan sonra direk peron katına iniş için uzun ve yüksek yürüyen merdivenler (montaı tamamlanmak üzere) kullanarak peron katına inmiş olacaklar.Ayrıca istasyon orta göbekte 2 ayrı iniş planlanmıştır. Bu alandan iniş yapacak insanlar önce 6 m daha sonra 15 m ve enson peron katına inecekler. Kısacası 3 yürüyen merdiven kulanmış olacaklar. (Çekmeköy için ayrıca bir giriş bu 6 m kotta planlanmıştır.)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Şub Cum, 2013 17:27

Evet birbirinden tamamen farklı 2 durak söz konusu, yapı olarak aslında daha çok M2 nin Sanayi Mahallesi ya da M3 Güney Sanayi istasyonu gibi demek daha doğru, biraz daha derin :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 11 Şub Pzt, 2013 17:49

İBB den verilen habere göre bu hatta TBM yarın kazıya başlıyormuş, bu belki işin şakşak kısmı olabilir, daha önce başlamıştırlar belki o kısmını bilemiyorum, okuduğum haber şöyle diyor;
Anadolu yakasının 2. metrosunun kazısı yarın başlıyor. Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu için TBM (köstebek) tünel kazmaya başlıyor.

fearenes
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen fearenes » 11 Şub Pzt, 2013 19:06

tbm indirilmisti ama kazımaya başlamamıştı sanırım..çarsı istasyonu diyorlar o istasyonda ümraniye santral bölgesinde bulunan yani belediye binasının önünde..ben tbm'in ümraniye istasyonundan indirildigini görmüstüm.yani trt lojmanlarının oldugu bölgeden..nsl olcak bu iş?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 11 Şub Pzt, 2013 20:15

fearenes yazdı:tbm indirilmisti ama kazımaya başlamamıştı sanırım..çarsı istasyonu diyorlar o istasyonda ümraniye santral bölgesinde bulunan yani belediye binasının önünde..ben tbm'in ümraniye istasyonundan indirildigini görmüstüm.yani trt lojmanlarının oldugu bölgeden..nsl olcak bu iş?
İBB den gelen bilgi Ümraniye'de tören yapılacak şeklinde ama Ümraniye'nin neresinde onu bilemem :)

Barış Toprak
Abonman

Mesaj gönderen Barış Toprak » 11 Şub Pzt, 2013 21:10

Metro istasyonlarının veya en azından Ümraniye metro istasyonun kenarına M4 kazıldığı zaman ki gibi sayaç koysalarda, hergün ne kadar kazıldığını takip etsek.

fearenes
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen fearenes » 12 Şub Sal, 2013 09:33

SAAT 14.00

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro İnşaatında

TBM (Tünel Açma Makinesi) ile Tünel İnşaatını Başlatacak, Basın Mensuplarını Bilgilendirecek.

YER: Alemdağ Caddesi– TRT Lojmanları Önü /Ümraniye

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 12 Şub Sal, 2013 09:49

SAAT 14.00

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro İnşaatında

TBM (Tünel Açma Makinesi) ile Tünel İnşaatını Başlatacak, Basın Mensuplarını Bilgilendirecek.
Sizce bu metronun kaç yılında açılacağını söyleyecek? Ben 2016 diyorum..

Hatta şöyle sorayım: Sizce bu metronun gerçek açılış tarihinden kaç yıl öncesini vadedecek? Bence, 4 yıl..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Şub Sal, 2013 11:47

Su 36 ay mevzusu yine vaat edilicek, rekor kiracagiz, dunyanin en hizli biten metrosu olacak deniliecek :) temel atma toreninden bugune gecen sure yok sayilacak :) ustune belki bir okul falan isterler ki bugune kadar yapan ciktimi bilmiyorum. Eh 3 sene 2016 yapar, herhalde tarih olarak bu verilir. Tunellerin bitmemesi icin bir sebeb yok aslinda ama geri kalan isler, daha once belirttigim gibi sistem tam otomatik olacak , ortada daha arac ihalesi yok, ve bunun testlerinin daha uzun surecegi soyleniyor, bakalim, 1 yil sarkmayi normal karsilarim.

langur
Sezonluk Yolcu

resmi açılış

Mesaj gönderen langur » 12 Şub Sal, 2013 15:35

Dediğin gibi 36 ay zikredilmiş Esat. Haberin içinde bir görsel, bir de video var.

Kaynak

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Şub Sal, 2013 16:51

Benim cepten takip edebildiğim haberlerde TBM Üsküdar yönüne doğru kazıya başladı diyordu, tabi biraz kafa karışıklığı oldu bende, Çarşı istasyonu NATM ile kazılıyor diye İBB de bilgi yokmuydu? Gerçi kaç TBM çalışacak bilmiyoruz tabii belki bu Üsküdar'a doğru kazıp müsait bir noktada yönü değiştirilip geri doğru kazacaktır.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön