Aşağıdaki bilgileri, İncirli' de Sistemler neden farklı, neden birleşip uzamıyor falan filan sorularına cevap ararken vermişiz şimdi yeri geldi asıl başlığına alalım;
Resimde orada Hükümet Konağı ile şu anki pazar ve kapalı alışveriş alanının ıslah edilmiş hali projelendirilmiş, bunlarla birlikte metro istasyonlarının konumlarıda verilmiş. Gördüğümüz üzere 3 adet istasyon var. Bunlardan birisi mevcut M1 Aksaray-Havalimanı hattı İncirli istasyonu, biri bu başlığa konu olan İncirli-Beylikdüzü TÜYAP hattının İncirli istasyonu, bir de Bakırköy İDO-Başakşehir hattı ile Yenikapı-İncirli hattının ortak kullanacakları şekilde gösterilmiş bir istasyon yapısı gösterilmiş.Esat yazdı:İncirli de ki istasyonların yerleşim planı ile ilgili bir resim, üstteki orjinal resim alttakine ben daha görünür olması için nasıl olduklarını çiziktiriyorum.
Bu resim buraya proje hazırlayan firmanın sitesinde vardı, daha önce Mehmet linkini vermişti diye hatırlıyorum. Bu proje yerleşiminde Beylikdüzü - Bakırköy hattı Bakırköy istasyonu E-5 tarafında kalıyor, İDO - Başakşehir(Bağcılar yazıyordu orada) ve Yenikapı-Bakırköy(Akıl Hastanesi) hatları Bakırköy istasyonuda Bakırköy tarafında kalıyor, bu resimde gösterilmemiş olan Aksaray - Havalimanı hattının Bakırköy istasyonu idi, sadece girişi gösterilmişti onu da ben yerleştirdim. Şimdi bu üstten bakışbize buranın yandan kesiti lazım birde. Kuş bakışı tahmin yürütmek zor kafadan atmak kolay
Bu hattın istasyonu en kuzeyde kalan, o çizimde raylar biraz daha doğuya doğru uzuyor şekilde gösterilmiş ama ben bunun kuyruk hattını gösterme amaçlı olduğunu düşünüyorum, hali hazırda bu hattın doğuya uzaması ile ilgili sanırım bir bilgi yok, çünkü ortada daha bir hat yok