ist-RS.02 » İstanbul'da İhale Aşamasındaki Raylı Sistemler
-
- Seyyah
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Mehmet sen golü kendi kalene attığının farkında değilsin ki. Yolculuk talebinden bahsediyorsun kalkıp İstanbul dışındaki yolculukları olayın içine katıyorsun ne yani şimdi Edirne' den Kars' a saçmalığına inandığını söylemeyeceksin dimi? Böyle bir talebin bir hükmü yok çünkü, diğer taraftan talep avrupadan anadoluya olduğu için mi sabah avrupa ya akşam anadoluya geçişte köprü felç? (2. köprü, 1 de her iki taraf felç)
İş yolculuğu olarak kast ediyorsan, şu senin menşur beylikdüzü ile Bağcılar arasında bir talep var, ama Anadolu yakasından her gün sabahın 5 inde yola düşüp Esenler' e gelenlerde var, bu da bir talep. Sende bir ara Anadolu yakasında çalıştın bilmiyorum kıyası bununla mı yapıyorsun bilmiyorum, gözlem önemli tabii ki ama keşke elimizde şu hane halkı istatistiği matrisi olsa idi, o zaman ben sahaya giren fanatik taraftar olup her kaleye gol atardım
:D
İş yolculuğu olarak kast ediyorsan, şu senin menşur beylikdüzü ile Bağcılar arasında bir talep var, ama Anadolu yakasından her gün sabahın 5 inde yola düşüp Esenler' e gelenlerde var, bu da bir talep. Sende bir ara Anadolu yakasında çalıştın bilmiyorum kıyası bununla mı yapıyorsun bilmiyorum, gözlem önemli tabii ki ama keşke elimizde şu hane halkı istatistiği matrisi olsa idi, o zaman ben sahaya giren fanatik taraftar olup her kaleye gol atardım

-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.haber7.com/haber/20111122/To ... hatlar.php
en aşşağı 6-7 senedir haritalarda yer alan hattın etüt ve proje çalışmaları yapılıyormuş, anca o aşamayamı geldi, iyi. Diğer iki hattın ise ihale aşamasına gelmiş olması güzel, her ne kadar ben bir türlü şu Yenikapı-Bakırköy hattına hala pek inanmıyor olsam da.
Müjdeye bakarmısınızYenikapı-Bakırköy ve Bakırköy-Beylikdüzü hatlarını da planlamış bulunuyoruz. Yakında bu hatların ihalesine çıkacağız. Ayrıca yine bir müjde olarak Kabataş–Mahmutbey hattının etüt ve projeleri üzerinde çalıştığımızı söylemek istiyorum.

-
- Seyyah
http://gundem.milliyet.com.tr/istanbul- ... efault.htm
Kent ulaşımından sorumlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, İstanbul’u 2023’e kadar nasıl bir ulaşım ağı beklediğini Milliyet’e anlattı; “İstanbul’un ulaşımını 2023’e kadar örümcek ağı gibi öreceğiz“ dedi.
İstanbul’da raylı sisteme ağırlık verileceğini anlatan Hacımustafaoğlu, mevcut hat uzunluğunun 153 kilometre olduğunu, 2023 yılında bu hatların 641 kilometreye tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, “İstanbul’un gelecekteki nüfus, istihdam değerleri ve yolculuk özellikleri değerlendirilerek gerçekleştirilmesi gereken büyük ulaşım yatırımlarının belirlendiği Ulaşım Ana Planı öngörüleri doğrultusunda 2023 yılı İstanbul geneli raylı sistem ağı hedefi toplam 641 kilometre olarak belirlendi. İstanbul’da 2004 yılı öncesinde 117 kilometre olan mevcut hat uzunluğu günümüze kadar 36 kilometre uzatılarak 153 kilometreye ulaştı. Tüm bu hatlar günlük 1 milyon 280 bin yolcu taşımakta” dedi.
Hacımustafaoğlu, 2023’e kadar kenti metro ağıyla donatmayı hedeflediklerini belirterek, yapılacak hatlarla ilgili şu bilgileri verdi:

Kent ulaşımından sorumlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, İstanbul’u 2023’e kadar nasıl bir ulaşım ağı beklediğini Milliyet’e anlattı; “İstanbul’un ulaşımını 2023’e kadar örümcek ağı gibi öreceğiz“ dedi.
İstanbul’da raylı sisteme ağırlık verileceğini anlatan Hacımustafaoğlu, mevcut hat uzunluğunun 153 kilometre olduğunu, 2023 yılında bu hatların 641 kilometreye tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, “İstanbul’un gelecekteki nüfus, istihdam değerleri ve yolculuk özellikleri değerlendirilerek gerçekleştirilmesi gereken büyük ulaşım yatırımlarının belirlendiği Ulaşım Ana Planı öngörüleri doğrultusunda 2023 yılı İstanbul geneli raylı sistem ağı hedefi toplam 641 kilometre olarak belirlendi. İstanbul’da 2004 yılı öncesinde 117 kilometre olan mevcut hat uzunluğu günümüze kadar 36 kilometre uzatılarak 153 kilometreye ulaştı. Tüm bu hatlar günlük 1 milyon 280 bin yolcu taşımakta” dedi.
Hacımustafaoğlu, 2023’e kadar kenti metro ağıyla donatmayı hedeflediklerini belirterek, yapılacak hatlarla ilgili şu bilgileri verdi:

- alabay
- Evliya Çelebi
Ben bu havaray hevesini anlamıyorum. Git, üstten giden metro hattı yap, viyadük dedikleri işte. Yok havaray, ne havarayı yahu? Wuppertal treni mi?
Ayrıca, haha, nedir bu KadıköyÜsküdarAltunizade metro hattı? Hani hep demiştim, şu Kadıköy'ü öteski istikamete kıvırsaydılar da diye e şimdi n'olacak? Yine yeni bir hat mı? Gereksiz bir aktarmayla, çünkü Kartal'dan gelen hat Moda istikametine bakarak sonlaniyor. Yoksa Mehter cümbüş höttörööö diye bir 180° çemberi mi düşünüyorlar?!
He bir de, metro hattını Silivri. Hangisini? Kurt hattıngıh? Metro hattını
Ayrıca, haha, nedir bu KadıköyÜsküdarAltunizade metro hattı? Hani hep demiştim, şu Kadıköy'ü öteski istikamete kıvırsaydılar da diye e şimdi n'olacak? Yine yeni bir hat mı? Gereksiz bir aktarmayla, çünkü Kartal'dan gelen hat Moda istikametine bakarak sonlaniyor. Yoksa Mehter cümbüş höttörööö diye bir 180° çemberi mi düşünüyorlar?!

He bir de, metro hattını Silivri. Hangisini? Kurt hattıngıh? Metro hattını
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Resmin büyük hali yokmu hiçbir yerde, şunu bir incelemek lazım. Bu 600km lafı yıllardır dillerde, tek fark zam gelmiş
Muzaffer Bey ile şahsen tanışıklığımız yok ama hem yanında çalışan arkadaşlardan hemde az çok çalışma tarzından bildiğim kadarı ile bu işlerde gerçekten iyi niyetlidir, yani bu söylemleri ve anlattıkları için olumsuz ifadeler kullanamam, yani ortada pek şoven bir şey yok ama yine de 2023 için 641 km. gerçekçi bir hedefmidir bunu bir tartışmak lazım.

-
- Seyyah