ist-RS.02 » İstanbul'da İhale Aşamasındaki Raylı Sistemler

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 06 Tem Çrş, 2011 10:28

Temiz bir masterplânı eksik, o yüzden böyle sirke limon tuz oluyor :?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 06 Tem Çrş, 2011 15:09

Kazlıçeşme-Bağcılar-İkitelli-Başakşehir

Kazlıçeşme? Böyle bir hattı gösteren hiçbir çizim varmı, yani düşünce aşamasında falan diye, ne kadar gereksiz. Tabi şu var ileriye dönük olarak Kazlıçeşme gerçekten İstanbul' un bir cazibe merkezi olacaksa eyvallah ama zaten Bakırköy-Bağcılar-İkitelli-Başakşehir diye bir hat varken gerenk varmı? Yoksa dil sürçmesi mi?
dil sürçmesi veya yazar tıkanması olabilir. ama 2. tüp ile ilgili kazlıçeşme-4.levent aksında bir şeyler düşünülüyorsa yenikapı-incirli hattını kazlıçeşme bağlamında düşünüp bir şeyler yapabilirler mi?

başakşehir hattı da incirliden kazlıçeşme yapabilir mi? çorba oldu tamam.

1.hat: hacıosman-yenikapı-kazlıçeşme

2. hat: başakşehir-incirli-kazlıçeşme

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Tem Çrş, 2011 22:40

Mehmet olur olmasına da, da sı ne dersen, şu :

Şimdi sen Yenikapı-İncirli yani menşur M2 nin bilmemkaçıncı etabı Kazlıçeşme-İncirli olarak revize edilirse doğal olarak Bağcılar ve İkitelli ye de uzatılabilir diyorsun. Yani bence aslında söylediğin şey bu çünkü Yenikapı-Kazlıçeşme??? Zaten Marmaray var bir anlamı yok ki, M2 uzamasının buradaki amacı K.M.Paşa ve Zeytinburnu içini toparlamak ve çokta doğru bir güzergah, onu tekrar Kazlıçeşme ye uğratmanın "bana göre" bir anlamı yok.

Ama dersen ya suriçinde bir metro çok zor iş, ona bir sürü aksak köstek çıkar o işte 15 sene sürer, başlangıç noktası Kazlıçeşme olsun, ona benim mantığım daha yakın ama Kazlıçeşme ne bu hali ile ne de yakın gelecekte Bakırköy sahilin yerine konulamaz. Yani Kuzey yerleşim ile ciddi ulaşım sorunları olan Bağcıları' Marmaray ve İDO ya indirmenin en hızlı yolu Başakşehir in ikinci etabı olan Bakırköy İDO, bunu da Kazlıçeşme olarak revize etmek bana mantıksız geliyor çünkü Kazlıçeşme için yakın gelecekte hiçbir ışık yok, niye bilmiyorum ama yok.

Şahsi görüşüm Yenikapı limanına erişim trafik yoğunluğu oluşturuyor, Bakırköy İDO ile Yenikapı yerine Kazlıçeşme' ye gerçekten hakikatli bir liman inşa edilse, ve gerek senin önerilerin ya da başka bir şekilde desteklense, Kazlıçeşme ülkenin kongre merkezleri ve oteller ile dolsa, para bassak :) oraya ne metrolar yapılır biliyonmu :) Şimdi de ben çorba yaptım herhalde.

Düzeltelim, 1. hat dediğin şey zaten var, bir aktarmayı çok görme bu çok normal, alışacaksın abi bu aktarma olayına :)

2. hat neden olmasın ama neden olsun? Şu an için böyle bir gereklilik yok ki, ben kısayı bırak uzun vadede olacağına da inanmadığım için yok diyorum, zaten Başakşehir-Bakırköy yapılacak, yani hem Marmaray a hem denize ulaşım olacak, o zaman?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 07 Tem Prş, 2011 13:45

tüm bu hatların dışında bambaşka bir hat olabilir mi? m2 uzatması yenikapı-topkapı koridoru vardı bir zamanlar. acaba kazlıçeşme-topkapı-maltepe-davutpaşa-bağcılar gibi apayrı bir güzergah olabilir mi?

kazlıçeşmenin esprisi 2. tüpün başlangıcı olması. başakşehir metrosunu kazlıçeşmeye uzatarak 2. tüp ile buluşturmayı amaçlayabilirler.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Ağu Çrş, 2011 16:16

http://www.rayturk.net/wp-content/uploa ... amaray.jpg

üsküdar metrosundan sonra beşiktaşa 2012'de başlıyorlar.

sonra bi süre tık yok. ardından bakanlık ele alırsa 2013'te 1 metroya başlayacakmış. o da bakırköy-kirazlı.

bakırköy-beylikdüzü ve bakırköy-yenikapı hatları da sırada.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ağu Prş, 2011 01:22

Mehmet her yere linki koydun linke boğdun bizi abi :):) bir yerede tablonun kendisini koysaydın yahu, bitlimiyiz biz :D :)

2013 te başlaması muhtemel hatların hepsi UBAK a bırakılmş metro hatları, bakalım 3 hatta bir den başlar mı bilemeyrum.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Ağu Prş, 2011 01:27

tablo 54 sayfa hepsini koyamayız ki. link vardı orda tamamı

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Eyl Prş, 2011 23:58

İBB Başkanı Kadir Topbaş Üsküdar-Ümraniye metro hattı ihalesi sonrasında muhtemel ihale sırasınıda vermiş, aslında sıralama demek yanlış, ilk etapta ihale edilmesi düşünülen hatlar diyelim bunlara, çünkü yer değiştirebilirler.

http://www.rayturk.net/?p=29516
Topbaş ihalesi yapılması planlanan yeni metro hatlarından da bahsetti. Topbaş, ” Yeni bir hat çalışmamız var. Beşiktaş’tan Mahmutbey’e kadar olan, Gaziosmanpaşa’dan geçecek Tekstilkent’ten Mahmutbey’e gidecek olan 24 kilometrelik bir hat daha var. Onun da bu yıl içinde ihalesini gerçekleştiririz diye düşünüyorum. Diğer bir hattımız da Ulaştırma Bakanlığımıza tevdi ettiğimiz devir çalışmaları da yapılan, Bakırköy Bahçelievler’den Beylikdüzü’ne gidecek hat ile Bağcılar’dan Kirazlı Bakırköy İDO iskelesi arasındaki 9 kilometrelik hat . Bu hattın da ihale çalışmaları yapılmakta ” dedi.
Beşiktaş-Mahmutbey hattı
Bakırköy-Beylikdüzü hattı
Kirazlı-Bakırköy (Başakşehir-Kirazlı nın devamı)

Fakat bunlardan sadece 1 tanesi İBB projesi olacak, eğer diğer 2 si bakanlığa devredilecek projeler. Total e bakarsak sonuçta İBB ye ait olacaklar o zaman gece vakti daha fazla saçmalamayayım :)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 16 Eyl Cum, 2011 00:38

bakanlığın hatları braz ağırdan alınacak gibi. izmire ağırlık veriyorlar. istanbul biraz arkaya atıldı galiba. beşiktaş hattını da yid modeli ile yapan çıakr mı?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 16 Eyl Cum, 2011 10:12

İhale aşamasına gelmiş hatlardan anadolu yakasında bir tane bile hat yok, İBB ye verip veriştireceğim zannetmeyin :lol: Biz 2005-2015 arasında hakkımızı aldık, öncesinde avucumuzu yaladık, muhtemelen sonrasında da yalayacağız ama memnunmuyuz, evet memnunuz...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Eyl Cum, 2011 11:00

Aslında Hakan Anadolu yakasında zaten inşaatı devam eden Kartal ve ihalesi yapılan Ümraniye dışında bir metro projesi varmı? Yıllar önce projelendirilen Dudullu hariç, sanırım yok. Yani hepsi ya etüt aşamasında ya da projesi çiziliyor daha, bu da verilen önemin bir göstergesi herhalde. Anadolu yakasının bu tok gözlü yaklaşımını hep sevmişimdir :) eldeki ile mutlu olmak.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 16 Eyl Cum, 2011 13:54

anadolu yakasının ana omurgası oturmuş olacka. ama avrupa yakasında omurgasızlık hakim. avrupa daha vahim. trenle anadoluya gidilemiyor ör.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön