ist-M.03:01 » M1 Aksaray-Yenikapı Güney Uzatması İnşaat
-
- Seyyah
Bu bağlantı sağlanınca, tüm raylı sistemler arasında güzel bir entegrasyon sağlanmış olacak..
Gerçi M1'in Zeytinburnu'nda T1'le, onun da Kabataş'ta F1'le ve onun da Taksim'de M2 ile bağlantısı var sayılsa da M1, M2 ve Marmaray'ın ortak durağının olması çok güzel olacak..
İnşallah bir an önce ve tüm kontroller tamamlanmış olarak açılır..
Gerçi M1'in Zeytinburnu'nda T1'le, onun da Kabataş'ta F1'le ve onun da Taksim'de M2 ile bağlantısı var sayılsa da M1, M2 ve Marmaray'ın ortak durağının olması çok güzel olacak..
İnşallah bir an önce ve tüm kontroller tamamlanmış olarak açılır..
- Kamil16
- Müdavim
Marmaray + M2 & M1
Marmaray + M2 & M1 Bağlantısı :
Bayramın 3.günü Marmaray'dan Yenikapı'da M2'ye geçtim. Bağlantı son derece kolay ve basit olmuş.
Umarım aynı başarılı bağlantı M1 içinde olur.
Bu arada en kötü bağlantının, M4 Ünalan & Metrobüs olduğunu söyleyelim. Bu kadar uzun olması gerekli mi idi?
Bayramın 3.günü Marmaray'dan Yenikapı'da M2'ye geçtim. Bağlantı son derece kolay ve basit olmuş.

Umarım aynı başarılı bağlantı M1 içinde olur.

Bu arada en kötü bağlantının, M4 Ünalan & Metrobüs olduğunu söyleyelim. Bu kadar uzun olması gerekli mi idi?

-
- Seyyah
Re: Marmaray + M2 & M1
Metro-metrobüs tünelleri kaç tane? Mecidiyeköy, Zincirlikuyu ve Uzunçayır metrobüs duraklarında var, başka var mı? Sanki E-5 üzerindeki M1-Metrobüs aktarmaları daha çilesiz ve kolay gibi gözüküyor, hiç kullanmadım ama..Kamil16 yazdı:Marmaray + M2 & M1 Bağlantısı :
Bayramın 3.günü Marmaray'dan Yenikapı'da M2'ye geçtim. Bağlantı son derece kolay ve basit olmuş.![]()
Umarım aynı başarılı bağlantı M1 içinde olur.![]()
![]()
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Turnikeler gelmiş, asansör ve yürüyen merdiven işleri ve testleri biterse geriye kalan işlerde bir sorun çıkmaz diye umuyorum, bu arada sinyalizasyon ile ilgili bir takım test çalışmaları devam ediyor diye duydum, herhalde daha önce verilen tarihler sağda solda yapılan iyimser tahminlerdi
(ben de ne iyimsermişim be
)

- Kamil16
- Müdavim
NOSTALJİ
NOSTALJİ YAPALIM MI?Mehmet Kasım yazdı:Bu vagonları bende gördüm.Çok şık gözürünüyor.Kartaltepe İstasyonundan İKEA 'ya rahatlıkla gidilebiliyorsunuz.
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/kurumsal/Bi ... nikapi.htm
Bu arada AKSARAY-YENİKAPI arasındaki tünel kazıları ve betonlama işi tamamlanmış diyor link.
ALINTI :
Aksaray-Yenikapı Arası Tünel Kazı Gerçekleşme Oranı : % 100
Aksaray-Yenikapı Arası Tünel Beton Gerçekleşme Oranı : % 100
Aksaray LRTS İstasyonu-Yenikapı İstasyonu Bağlantısı:
Son istasyonu Aksaray' da bulunan Hafif Metro Sisteminin Yenikapı İstasyonuna bağlanması da projemiz kapsamındadır. LRTS Aksaray İstasyonu ile Yenikapı Metro İstasyonu arası 697 m. olup, bunun 418,5 m.'si delme tünel, 275,5 m'si ise aç-kapa'dır. 418,5 m. tünel boyu kapsamında;
L Tipi Tünel = 79 m. M Tipi Tünel = 33 m.
Kesişen B1 Tipi Tünel = 31 m. B1 Tipi Tünel = 2x277 = 554 m
olmak üzere tünellerin toplam uzunluğu 687 m.'yi bulmaktadır. L ve M Tipi Tünellerinin tamamı kazılarak nihai betonlanması tamamlanmıştır. Kesişen B1 tünelinde sağ göz kazısı ve sol göz beton kaplama işleri tamamlanmıştır. Sağ gözün de beton kaplaması bitirilerek 31 m'lik kesişen B1 tüneli beton kaplaması tamamlanmıştır. B1 tipi hat tünelleri kazısı tamamlanmıştır. H2 tüpünde beton dökümü imalatı tamamlanmıştır. H1 tüpünde de taban betonu tamamlanmıştır.
Bu başlık 2007'de açılmış Hala 700 metrelik bağlantıyı açamadık ama koskoca 22 Km'lik M4 bitti. Sevinelim mi yoksa üzülelim mi?

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Re: NOSTALJİ
Her bir olayin, isin kendi icinde dinamikleri var, biri biter biri bitmezKamil16 yazdı:Bu başlık 2007'de açılmış Hala 700 metrelik bağlantıyı açamadık ama koskoca 22 Km'lik M4 bitti. Sevinelim mi yoksa üzülelim mi?![]()