ist-M.03:05 » M5 Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Kas Cmt, 2012 23:21

fearenes yazdı:ibb nin daha önce istasyon adı olarak bu durakları vermisti : Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkilap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konut, Çekmeköy-Sancaktepe ......raylı sistemler sayfasında bazı durak isimleri degismis...Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl, Çekmeköy-Sancaktepe bu sekilde olmus....
Bilgi için teşekkürler, İmam Hatip Lisesi gerçekten Lise ismine göre daha ayırt edici olmuş İBB yi bir kere daha tebrik ediyorum bu büyük beyin fırtınasını yaptıkları için. :)

Diğer taraftan TBM ile ilgili küçük bir soruşturma yaptık, bakalım bir cevap alırız diye ümit ediyorum.

fearenes
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen fearenes » 24 Kas Cmt, 2012 23:29

libadiye dediklerinde zaten bulgurludaydı istasyon cok dogru bi karar olmus..digeri de toplu konutlar dedikleri yer ise necip fazıl(mah) oluyor..cok acıklayacı olmus

fearenes
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen fearenes » 24 Kas Cmt, 2012 23:30

Proje İlerleme Durumu:

Altunizade İstasyonu: NATM şaftı kazısı ve ulaşım tünelinin kazıları tamamlandı. Peron tünellerinin kazısına devam ediliyor.

Kısıklı İstasyonu: NATM şaftı kazısına devam ediliyor.

Bulgurlu İstasyonu: TBM Lojistiği ile NATM tünellerinin kazısında kullanılacak yaklaşım yapısının kazı destek işleri tamamlandı. Yaklaşım tünelinin kazısına devam ediliyor.

Ümraniye İstasyonu: Yaklaşım tünelinin kazısı tamamlandı. Peron tünellerinin kazısına devam ediliyor.

Çarşı İstasyonu: Peron tünellerinin ve TBM’in (tünel açma makinesi) imalata başlaması için gerekli olan portal yapısının kazısına devam ediliyor.

Yamanevler İstasyonu: Şaft kazısı tamamlandı. Makas tüneli kazısına devam ediliyor.

Ihlamurkuyu İstasyonu: NATM şaftı kazısına devam ediliyor.

Altınşehir İstasyonu: Altyapı araştırma kazıları tamamlandı.

Dudullu İstasyonu: Aç-kapa yapısı kazı destek çalışmalarına devam ediliyor.

Diğer İstasyonlarda uygulama projelerinin yapımı devam etmektedir.

Depo Sahası: TBM Segment Atölyesinde deneme üretimleri tamamlandı ve segment üretimine başlandı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Kas Cmt, 2012 23:35

İBB deki bilgiler yeni güncellenmiş, bir kaç günlük ve hala TBM için portal kazısı devam ediyor diyor, dolayısı ile ortada bir kazı falan yok, sadece segment üretimine başlanmış ki zaten bu da kazı için önceden başlanması gereken bir çalışma.

fearenes
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen fearenes » 24 Kas Cmt, 2012 23:39

o zaman bi süre daha beklicez..ibb su fotoları bi de yüksek piksel koysa...yice incelerdik..bulgurluyu koymus degisiklik olarak..ah bide iceride neler oluyor görebilsek..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Kas Cmt, 2012 23:55

fearenes yazdı:o zaman bi süre daha beklicez..ibb su fotoları bi de yüksek piksel koysa...yice incelerdik..bulgurluyu koymus degisiklik olarak..ah bide iceride neler oluyor görebilsek..
Bende çok istiyorum ama inşaatlara dışarıdan girebilmek biraz sıkıntılı :) daha önce Marmaray ve Kadıköy hatlarına girme şansı yakalamıştım, bunu da çok isterim ama kısmet biraz da :)

fearenes
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen fearenes » 25 Kas Pzr, 2012 02:01

sen yaparsın be usta :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 Kas Prş, 2012 21:56

Üyelerimizden İrfan Bey in ilettiği bir bilgi var onu da verelim TBM ile ilgili, gelen bilgilere göre TBM montajı devam ediyor, eğer çalışma planlandığı gibi yürürse 15 gün sonra yani Aralık ortası gibi TBM ilerlemeye başlayacak, şu anda delici kafa kısmı ile hafriyat ve segment taşıma ünitelerinin montajı devam ediyor, inşallah bir aksilik olmaz ise yeni yılda bu hatta TBM kazısı başlamış olacak.

fearenes
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen fearenes » 30 Kas Cum, 2012 00:04

eger bu hızla giderse bi aksilik olmazsa sanırım belirtilen tarihte insaat bitmis ve yolcu tasıma icin acılmıs olucak..hızlı gidior..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 Kas Cum, 2012 00:46

fearenes yazdı:eger bu hızla giderse bi aksilik olmazsa sanırım belirtilen tarihte insaat bitmis ve yolcu tasıma icin acılmıs olucak..hızlı gidior..
İnşallah ama sanmıyorum dersem gücenmesin kimse :) Henüz araç ihalesi yapılmadı, hiç sorunsuz bu işin ihalesi yapılıp verilse bile ilk teslimatın 2014 başında olması mümkün olacak mı? Ocakta ihale yapılsa Şubatta sonuç açıklanıp imza atılsa 10 ayda ilk araç teslimatı rekor olur gerçekten. Biz imza tarihi olan Nisan ayını baz alırsak 2015 Haziran ayında işin bitmiş olması lazım ama her zamanki gibi net olmayan bir şey 38 ay neyin taahhütü idi bilmiyoruz, inşaat işlerinin bitimi? Testlerin bitimi? Deneme sürüşü? Yolculu işletme? Biz yolcu olarak en sonuncusunu hedefliyoruz ama ben İBB nin aynı hedefte olduğunu düşünmüyorum, yani şu yüzden hedefi olmayan bir tarih, ucu açık. Kaldı ki tekrar hatırlatalım ülkemizin ilk TAM OTOMATİK SÜRÜŞ sistemli hattı olacak, makinistsiz araçlar ile işletilecek, test süreci çok daha zorlu, kritik ve dikkat gerektiren bir iş.

Daha önce söylediğim gibi bu işte utanmak istiyorum :) 2015 Haziran'da hattın işletmeye açılıp jetonu atıp bindiğimizi görmek ve bu yazdıklarımı hatırlatarak ya arkadaşlar sözlerim tutmadı İBB işi vaktinde bitirttirdi demek istiyorum.

Mehmet keles
Moderatör

Mesaj gönderen Mehmet keles » 10 Ara Pzt, 2012 14:23

Doğuşun bugün şantiyesindeydim,
Resim
Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Ara Pzt, 2012 14:30

Vay çok güzel, TBM nin bir tanesinin kafa kısmı monte edilmiş diğeri beklemede gördüğüm kadarı ile 2 TBM çalışacak. Tünel çapı Kadıköy hattına göre düşük mü, foto üstünden zorda bana biraz ufak göründü kafa çapı :)

Delme işi ne zaman başlar sence Mehmet?

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön