ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 14 Ağu Sal, 2012 15:05

Bence belediyenin elinde anadolu yakasında bütün çıkışların olduğu yerlerin semt isimlerini doğru verebilecek biri çalışmıyordur kesin. Yavaş yavaş sorarlar binenlere buraya ne levhası koyalım diye, bilgiler netleşince takarlar o levhaları...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 14 Ağu Sal, 2012 16:04

Resim

Geçmişten günümüze, bir tarafta demiryollarımızın sarayı diğer tarafta en yeni metromuzun giriş merdivenleri. Umarım bu görüntü daim olur, o merdivenlerden çıktığımda garabet ve UCUBE binalar görmek istemiyorum, kirden kapkara olsa da Haydarpaşa GAR ını görmeyi tercih ederim.

Bu arada hattın açılışta 17 adet 4 lü dizi ile çalıştırılacağı şeklinde bir bilgi edindim, sanırım duruma göre 8 li dizilere geçilecek tabii ki bu bayramdan sonra netleşir, çünkü hem bayram, hem açılışta bir süre ücretsiz olması hemde yeni olması nedeni ile bir süre yolcu sayısı şişkin olur daha sonra standartına oturur ve olağan yükselmesine başlar. Yine başlangıçta pik saatte 4 dk. frekans uygulanacak, bunun bir 10 sn. kadar altı da olabilir ama o farkı zaten yolcu fark etmiyor.

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Haberler/Pa ... eniID=6250

Yukarıdaki linkte İBB hat ile ilgili bilgiler vermiş, dolayısı ile 1 milyon lafını resmi olarak yalanlamış görünüyorlar, 700.000 yazıyor ki önceki sayfada verdiğim hesaba göre bunun içinde araçların tüm gün (ortalama) tam dolu gidip gelmesi lazım.

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 14 Ağu Sal, 2012 21:00

O Haydarpaşa garının yanan damı kaç yıldır öyle duruyor. İnsan böyle bir tarhi ve güzel yapıyı o halde bu kadar uzun zaman nasıl bırakır. Her tarafa yollar, binalar, parlak yapılar yapabilen parası bollaşmış bir ülke haline geldik ama bir türlü geçmişimizin değerini anlayamadık gitti. Yazık yahu ben utanıyorum şu garın bu halini gördükçe. Geçen gün Alman yada Avusturyalı beyaz beyaz turistler vapurdan garın resimlerini çekerken, damını gösterip aralarında gülüşerek " ah zoo " falan gibi lakırdılarla yapının hali hakkında konuşuyorlardı herhalde. Şunun damını bir an evvel tamir etsinler benim de tepemi attırmasınlar haaa. Çok fena kızıyorum bu işlere. Ayıp yahu ayıp. Metroyu yapınca başımın tacı oluyorlar ama böyle patavatsızlıkları da yapınca çok sinir oluyorum .Ulaştırma bakanlığı: YAP ŞUNUN DAMINI BİTİR ÖNCE. LAMI CİMİ BIRAK :evil:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 14 Ağu Sal, 2012 21:08

Onun çatısına fırsattan istifade restoran konduruyorlar abi, o yüzden sallıyorlar. Aymazlıkta tavan yaptık ama bir Haydarpaşa'ya çatı yapamadık, ben kızmıyorum artık, devlet kurup yıkmakla övünen bir toplumun tarihi bir binaya sahip çıkmamasından daha normal bir şey gelmiyor bana. :)

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 15 Ağu Çrş, 2012 08:15

Bağdat caddesinde atlamaksızın her direğe koca koca M logoları koymuşlar ve anadolu yakasının ilk metrosu Kadıköy-Kartal açılı yazmışlar...

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 16 Ağu Prş, 2012 17:09

Yarın hat hizmete giriyor ve müthiş bir reklam kampanyası yapılıyor. TV'de reklamlar dönüyor, radyoda bir-kaç kez şahit oldum. Gazetelere tam sayfa ilanlar verilmiş, otobüs duraklarından tutun, bilboardlara direk tepelerinden, cebimizdeki akıllı telefona kadar heryerde...

Anadolu yakasına yapılmış bana göre en büyük ikinci kamu hizmeti ve reklamını da güzel yaptılar tebrikler İ.B.B.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 16 Ağu Prş, 2012 17:10

İlk binenlere katılacaksın herhâlde! :lol:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Ağu Prş, 2012 17:43

Evet, web sitelerinden tutunda gazetelere kadar bayağı bir aktif kampanya yaptılar tabii ki güzel bir işti, öyle ya da böyle tamamlandı ve hayırlısı ile de açılıyor. Buna uygun bir laf bulamadım ama Bal tutan parmağını yalar diyeyim sadece :):D alakasız ama neyse, tek uyuz olduğum kelam var o kadar şey içinde çok gereksizdi bence, Anadolu yakasının Cumhuriyet Tarihindeki en büyük yatırımı hayırlı uğurlu olsun, ne gerek varsa böyle bir kıyasa görende 1900 lerden beri metro yapıyoruz zannedecek.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 16 Ağu Prş, 2012 18:07

Ben ne yazık ki ilk binenler arasında olamayacağım, o saatte çalışıyorum ve hemen bayram arefesinde olduğumuzdan işler de biraz daha yoğun. Cumartesi fırsat bulursam binmeye çalışacağım...

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 16 Ağu Prş, 2012 18:10

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Ağu Prş, 2012 18:15

Hakan yazdı:http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=20523

29 ekim e kadar yarı fiyata...
Güzel, bayağı bir yolcunun ayağı alışır :) bir de süre konusunda anlaşabilsek, yav hep 29 dk. değilmiydi tek yönde, haberlerde falan 32 dk. bahsi gördüm, bakayım İBB beyanlarını okuyacağım bir daha, doğrulayalım bilgilerimizi. Yarın öğlenden sonra artık işletme başlığı olacak ha :) vay be, ehm Hakan artık kenarından köşesinden fotoları bekleriz :D yarı fiyatınayken fotoğraf çekimlerine de yarım yarım izin verirler belki.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 16 Ağu Prş, 2012 21:29

Gerçekten İBB beni şaşırttı. Kadıköy Rıhtım'da öyle kıytırık folklör veya manasız gümbürtülü müzikler yerine genç ve dinamik bir dans gösterisi düzenleyerek metro açılışını müjdelemeleri beni hayli şaşırttı :) videoyu seyredince siz de anlayacaksınız!

Özellikle Metrobüs Beylikdüzü etabının aylarca ızdırap halinde açılamaması Başkan Topbaş'ın biraz moralini bozmuştu ve muhtemelen 1 yıl sonra yapılacak yerel seçimler için şevkini kırmıştı. Ancak kanaatimce bu açılışa yüklenmesinin bir sebebi de bu moral bozukluğunu ve de başarısız görüntüyü kırmak ve de metrolar açan belediye başkanı olarak iddiasını bir dönem daha sürdürmek isteği. Her ne kadar Binali Yıldırım Ulaştıma Bakanımız olarak İstanbul'un belediyesine talip olduğu yönünde iddialar olsa da sanırım Başkan Topbaş bunları savuşturmak adına promosyon ve reklamda çoştu :)

http://www.ibbtube.com/2356-kadikoy-kar ... G8.twitter

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön