ist-M.03:05 » M5 Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı [İnşaat Süreci]
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Açıkçası resmi olarak işe başlandı denilmeden aylar önce başlandı diye bilgi almıştık, bu resimlerde bunu doğruluyor zaten. Çünkü hem TBM kurulumu uzun soluklu bir iş hemde NATM metodu ile inşaat dikkatli ve yavaş yürüyen bir iş, dolayısı ile yanılmıyorsam Ümraniye'de istasyon tünellerinin açılmaya başlanmış olması beni oldukça memnun etti. Süre konusunda ben hala tereddütlüyüm, yani bu işler böyle rekor kırdık kıracaz ile yürümemeli, maalesef halkımız bu gaza fena alıştı, tamam güzel işler yapalım, yaptığımız iş ile de övünelim, ya da niye biz övünelim, gerçekten böyle akıllara zarar takdire şayan bir iş yapıyorsak bırakalımda bizi övsünler.
Dediğim gibi o 36 mıydı 38 miydi o mevzuyu göreceğiz, güzel iş çıksın 45 ayda çıksın.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Şu anda Üsküdar tarafı olarak tanımlayabileceğimiz alandaki tek şantiye burası değil mi Kemal abi? Başka gördüğünüz ya da haber aldığınız varmı? Üsküdar'da henüz bir çalışma yok bildiğimiz kadarı ile, aynı şekilde şu anda ismi aklıma gelmeyen şu alışveriş merkezi ya da İlahiyat Fakültesi tarafında da sanırım bir şey yok. Bu hali ile hattın doğu kısmı sanırım beklentimizdeki gibi daha hızlı ilerleyecek gibi.
-
- Aylık Paso
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Olabilir tabii neden olmasin ama arada bir ayna daha acilirdi diye dusundugum icin sormustum baska saft varmi diye. Olmamasi icin bir sebep yok, bir taraftan buyuk ihtimal NATM ile Uskudara dogru kazilirken bu esnada Udkudar istasyon kutusuda hazirlanabilir. Ama ben yinede Uskudar bolgesi isi geciktirebilir diye dusunuyorum.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hayir, boyle bir sey yok. Ikisi farkli isler ve sorumluluklar, Uskudar marmaray istasyonu ile metro istasyonu arasunda tabii ki yolcu gecisi olacak ama orada metro istasyonu icin herhangi bir kazi da yapilmadi. Uskudar metro istasyonunun delme tunel olabilecegine ihtimal vermiyorum.fearenes yazdı:ben de söle bisey düsünüyorum..marmaray kazılarında belli bi noktaya kadar hazırlık yapmısta olunabilirmi..mesela baglarbasına kadar hazır tünel olabilirmi_
-
- Kadrolu Personel