Gökhan Bey sorunuzu ilgili başlık burası olduğu için buraya taşıdım. Cevaplara gelince;
Evet orada bir tabela var geçen hafta bende gördüm ama görüntüleyemedim. Hatta durak isimlerini dahi yazıyordu. O proje ile ilgili olarak İBB' nin bir takım değişiklik düşünceleri var bu konuyu Mehmet Kasım
http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic.php?t=492 bu başlıkta ele almıştı. İBB eğer etüt uygun çıkarsa hattın baş noktasını Şişhane' de bir yerlere almak istiyor anladığımız kadarı ile, ki daha önce tramvayın Beşiktaş' a uzatılması zaten iptal edilmiş ve bahsettiğiniz hattın başlangıç noktası Kabataş olarak belirlenmişti.
Beşiktaş çok işlek bir yer doğru söylüyorsunuz hatta gereğinden fazla işlek

burada bir metro inşaatı nasıl olacak nasıl olur? Eğer zaten hat Kabataş' a uzatılacak ise burada meydanın tam altında bir istasyon olma ihtimali bence zayıflıyor, tahminen Beşiktaş çarşısı altı ya da Balık pazarı altında bir yerlere istasyon denk gelebilir, o tabelanın asılı olduğu yerden ve karşısında camii ile çarşı arasındaki meydandan şaftlar açılarak galeriler ile bu istasyona erişim sağlanabilir, illa ki aç kapa ile bir istasyon yapılmak zorunda değil, NATM ile rahatlıkla büyük bir istasyon inşatı yapılabilir.
Ayrıca bu hat kuzeyde Mecidiyeköy' de M2 ile zaten aktarma imkanı sağlayacak istasyonun yaklaşık yeri A.S.Yen in yanındaki kat otoparkının olduğu bölge, malum bu statın yıkılması gündemde bence inşaat o sürece kadar bekleyecektir, İBB nin Seyrantepe stadı için neden acele ettiğini de böylece anlamış bulunuyoruz.
Sahil yolu ile ilgili pek bir yorum yapamayacağım, tabii ki bir İstanbul lu olarak bölgeyi biliyorum ama oraya bir metronun önceliğine çok inanmıyorum, ama İBB nin biliyorsunuz boğazın iki yanına metro yapmak gibi düşüncesi de var, orada bir toplu taşıma ihtiyacı varmı? Yani metro gibi yüksek maliyetli bir çözüme gerek varmı diyorum.