Sizce nasıl bir aks? Esat?

Oluyor, bir istasyon ötede, ismini bilmiyorum, ama orada da bir M2 istasyonu olacak, Unkapanı/Holeç Göprü ve Yenikapı arası. Ve işte transfer merkez düşünce hatasına yine kapılıyor herkes! O yüzden de Kadıköy, Eminönü, Üsküdar gibi çirkin mi çirkin "aktarma merkezleri" oluşuyor. Bırakın yahu! Aktarma merkezleri kurt sistemlere, birz ağ sistemi yapiyoruz ... o behsi gecen hat Çapa'dan sonra Aksaray'da M1'e, ismini bilmediğim Ortaistanbul istasyonunda M1'e, bir ötede yaşanan yerlere, Sirkeci'de de M5'e aktarma yapıyor. Oradan Karaköy - Kabataş - Beşiktaş olursa da, ilginç bir bağlama, dedik ya saz, oluşur. Ama benim "İstanbul üçgeni içi" düşündüğüm aslında çok güzel bir aktarma kordonu, merkezi değil. Unutun ve höttörötün şu aktarma merkezlerinizi artık be! Bütün etraf şekilsizleşiyor ... bana kalsa, tüm aktarma merkezlerini ortadan kaldırıp, baaambaşka, burada yüz senedir işleyen bir ağ/kordon sistemi oturturum. İkiyüz büyük otobüs hattı kalır en fazla, gerisi "gezer", her yerden her yere aktarma olur, merkezsiz.1-Önerimde Marmaray entegrasyonunu düşündüğüm için Yenikapı dedim. Aksaray'a çıksa bu sefer M2 ile direk aktarması olmuyor. Madem Yenikapıyı transfer emrkezi diye tasarladılar oraya çıksın.