Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ümraniye-Kavacık-Beykoz metro hattı yapım işi Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmiş, tevdi edilmek diye bir tabir var sanırım aslında olay daha çok bu şekilde, yani görevlendirme yapılmış. Bakanlık muhtemelen davet usulü ile işleri yürütecektir. Her halukarda İstanbul için bir kazanç olacaktır diye düşünüyorum, geçmişte bu hat için çeşitli güzergahlar çizildi ama bir türlü nihai karar verilemedi. Bir den fazla hat çizimi de yapılmıştı, benim son güzergahtan anladığım kadarı ile buradaki tüm varyasyonlar bir hat üzerinde birleştirilmiş durumda.
Güzergah : Ümraniye - Yavuztürk Sapağı - Bosna Bulvarı - Zübeyde Hanım Cd - Çiftlik Yolu - Küçüksu - Kavacık Sapağı - Kavacık - Saraçlar - Beykoz Devlet Hast. - Beykoz Adliye - Beykoz İskele - Orta Çeşme - Türk Alman Üni. olarak bir bilgi var fakat resmi bilgi mi bunu bilmiyorum.
Şimdiden hayırlı olsun.
ist-M.01:15 » Ümraniye-Beykoz Metro Projesi
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Re: ist-M.01:15 » Ümraniye-Beykoz Metro Projesi
https://ankahaber.net/haber/ulastirma-v ... z-779bea53
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,"İstanbul Anadolu Yakası’nın kuzey koridorunda planlanan hat; 17,5 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyonlu olacak. Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a kadar uzanacak hattımızla İstanbul’un raylı sistem ağına yeni ve güçlü bir bağlantı kazandıracağız" dedi.
Uraloğlu, hattın Ümraniye İstasyonu’ndan başlayarak Bosna Bulvarı, Güzeltepe Mahallesi, Dereboyu Caddesi, Bahçelievler Mahallesi, Çiftlik Yolu, Küçüksu Caddesi, Kavacık Kavşağı, Kavacık, Dedeoğlu, Beykoz Devlet Hastanesi, Beykoz Adliye ve Beykoz İskele duraklarını kapsayacağını belirtti. Hattın Beykoz İskele’den sonra iki kola ayrılarak Türk-Alman Üniversitesi ve Ortaçeşme’ye ulaşacağını kaydeden Uraloğlu, böylece toplam 14 istasyonla hizmet verileceğini ifade etti.
Proje kapsamında 14 istasyonun yanı sıra bir yeraltı depo tesisi de inşa edileceğini kaydeden Uraloğlu, hattın güzergah üzerindeki yerleşim alanlarının yanı sıra sağlık, eğitim ve idari merkezlere ulaşımı kolaylaştıracağını bildirdi.
- alabay
- Evliya Çelebi
Nihayet İstanbul’un o bölgesine de birşeyler düşünülüyor. Ama Ümraniye? Elde yine doğru dürüst plân falan yok … ama orada iki kuzeye düşünülen veya yapılan hat var. Bir tane de işleyen (galiba). Onların birisi Beykoz’a gitse, daha mantıklı olmaz mı?
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Tam anlamadım sorunu ama, iki hat yok kuzeye giden. Bir M14 uzatması var daha çok kuzey doğuya yöneliyor diyebiliriz Hekimbaşı bölgesine, bu hat ise nerede ise boğaza paralel çıkıyor, Beykoz merkezi geçiyor, oradan yine KILÇIK HAT dedikleri bir numara çekilmiş, depo yolu üzerine Türk Alman Üniversitesi için bir istasyon kondurulmuş
Ümraniye konusuna gelince, Altunizade daha uygun bir yer olduğunu düşünmüyorum, belki sana göre direkt Üsküdar falan daha mantıklıdır ama o bölgeye girmekte aynı şekilde zor olacaktır.