gnl-TS.07:99 » Toplu Taşıma Kazaları 2010 [Arşiv]

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 20 Tem Sal, 2010 13:40

Aufwarten de var tabii. Warten auf (bisi beklemek) ve aufwarten (eee, bu simdi zor, birseyle gelmek, hazir beklemek gibi asagi yukari). Er wartete auf den Bus ve er machte seine Aufwartung ... fiili halini simdi bilmiyorum, yanlis yazmayayim ... hm, er wartete mit seinen neuen Liedern auf, heh, oldu simdi! Estanbololasimmm-Alamanca-Onlayn-Kursuh!

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Tem Cmt, 2010 20:04

İsviçre ve Avrupanın ünlü gezi trenlerinden olan Glacier-Express cuma günü İsviçrenin Wallis Kantonunda raydan çıkmış, bir ölü ve 40 ın üzerinde yaralı varmış. Lax ve Fiesch arasındaki bir köprü yakınında meydana gelen kazada sondaki 3 vagon raydan çıkmış, yaralılar helikopterler ve ambülanslar ile hastanelere kaldırılırken bazı yolculara da psikolojik destek verilmiş.

Matterhorn Gotthard Bahn tarafından işletilen bu turistik tren Avrupa' daki en güzel manzaraya sahip yerlerden geçiyor diyebiliriz. 7 saatlik dağlar arasındaki yolculukta 91 tünel ve 291 köprüden geçiliyor.

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Tem Çrş, 2010 20:26

Pakistan'da meydana gelen uçak kazasından, ilk belirlemelere göre 5 kişinin kurtulduğu bildirildi. İçişleri Bakanı Rahman Malik, bir yerel televizyona yaptığı açıklamada, kazanın meydana geldiği bölgede yaralı 5 kişinin bulunduğunu belirtti.

Airblue şirketine ait yolcu uçağı, Karaçi-İslamabad seferini yaparken, başkent İslamabad yakınlarındaki Margalla tepelerine çakılmıştı. Havanın bulutlu ve yağışlı olduğu, ormanlık tepelere düşen uçağın enkazından dumanlar yükseldiği ve çok sayıda kurtarma ekibinin kaza yerine gittiği belirtilmişti.

İçinde 146'sı yolcu, 152 kişinin bulunduğu bildirilen uçaktaki 5 kişinin cesedine ulaşılmıştı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Ağu Pzt, 2010 12:01

daha öncede bu tip bir haber vermiştim o yüzden yine koyuyorum,
[url=Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu sabah, Divriği ile Erzincan arasında sefer yapan yolcu ve yük vagonlarından oluşan karma trenin 8 yük vagonu, Alp ile Erzincan arasında teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması nedeniyle raydan çıktığı bildirildi.

Kazada ölen ve yaralanan olmadı.

Raydan çıkan trenin yolcularının Erzincan’a ulaşımının demiryoluyla sağlandığı, kaza nedeniyle Çetinkaya’da bekletilen Doğu Ekspresi yolcularının ise karayoluyla Erzincan ve ilerisine ulaştırılacağı belirtildi.

Demiryolunun trafiğe açılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.]Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu sabah, Divriği ile Erzincan arasında sefer yapan yolcu ve yük vagonlarından oluşan karma trenin 8 yük vagonu, Alp ile Erzincan arasında teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması nedeniyle raydan çıktığı bildirildi.

Kazada ölen ve yaralanan olmadı.

Raydan çıkan trenin yolcularının Erzincan’a ulaşımının demiryoluyla sağlandığı, kaza nedeniyle Çetinkaya’da bekletilen Doğu Ekspresi yolcularının ise karayoluyla Erzincan ve ilerisine ulaştırılacağı belirtildi.

Demiryolunun trafiğe açılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.[/url]
Bir diğer raydan çıkma haberide Adana Malatya seferini yapan trenden, sıcaklar nedeni ile aşırı genleşen raylar trenin raydan çıkmasına sebep olmuş, deray nedeni ile raylarda da hasar meydana gelmiş.

Resim
Adana'dan Malatya'ya giden 53272 sefer sayılı yük treninin 2 vagonu, demiryolunun Pazarcık ile Gölbaşı arasındaki kesiminde raydan çıktı ve devrildi.

TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, yaptığı açıklamada, kazanın rayların aşırı sıcak havadan olumsuz etkilenmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Ülker, kazaya ilişkin şu bilgiyi verdi: ''Raylarda oluşan yaklaşık 350 metre hasar nedeniyle Pazarcık-Gölbaşı demiryolu ulaşıma kapandı. Demiryolunu ulaşıma açmak için çalışmalara başlandı. Yarın saat 12.00'ye kadar demiryolunu ulaşıma açmaya çalışıyoruz.

Kaza, rayların yaklaşık 65 derece sıcaklıktan dolayı genleşme yaparak ve dirsek vermesinden meydana geldi.''

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Ağu Sal, 2010 11:34

http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=22999

Rusya'nın Sibirya bölgesinde iç hat seferini yaptığı sırada düşen Antonov 24 tipi yolcu uçağında ölenlerin sayısının 11'e yükseldiği bildirildi.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı sözcüsü, Kuzey Kutbu yakınlarındaki Igarka kasabası yakınlarına düşen uçaktan 3 mürettebat ve 1 yolcunun kurtulduğunu belirtti. Kurtulanlardan birinin yoğun bakıma alındığını ifade eden sözcü, diğer üçünün yaralı ve şok halinde olduğunu kaydetti.

Bagis Esmek
Aylık Paso

Mesaj gönderen Bagis Esmek » 03 Ağu Sal, 2010 16:22

Kaza deyince, Pariste banliyö trenlerinde çok fazla yasanan bir olaydan bahsetmek istiyorum.

AKli dengesi bozuk olan insanlar, trenlerini bekleyen insanlarin arkasina gelip trenin altina itiyor.

Son olayda akli dengesi bozuk bir adam, trenini bekleyen bir kadinin arkasina geçip ayagiyla yitmisti.

Ulkemizde boyle olaylar oluyor mu bilmiyorum, umarim olmaz!

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 03 Ağu Sal, 2010 16:26

Türkiye'de taş atıyorlar. Bu tren altına itme olayları Almanya'da da oluyor(du). Ama aklî dengesi bozuk ne demek? Aklî dengesi bozuk olmayan serseri mi var ortada?! Bazen sırf surat kontrolü bile yeterdi yahu ... :x

Bagis Esmek
Aylık Paso

Mesaj gönderen Bagis Esmek » 03 Ağu Sal, 2010 16:46

Tamamen katiliyorum size.

Ona bakarsaniz önümde atlayanlara bile sahit oldum.

Pariste yeni bir koruma sistemi deniyorlar, (10 tane falan istasyonda uygulamada herhalde tam olarak bilmiyorum sayisini), ama enteresan geldi, gene bizim vergilerle ödenecek ama Fransa sag olsun : - )

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Ağu Sal, 2010 18:21

Bağış mesajını düzelttim ama sorun olmaz herhalde üsttekinin imaj tagında sorun olmuştu :) resmi oraya aldım. Pariste o sistemi bende görmüştüm 14 numaralı metro hattında görmüştüm sadece gerçi tüm metro hatlarına binme şansımda olmamıştı, gez gez bitmez ki :) Her ne ise bu Screen Door du galiba bu sistemin ismi, Pariste 14 numaralı otomatik metro hattında görmüştüm, ülkemizde de İstanbul' da Taksim-Kabataş Funiküler hattında yapılacaktı, hatta bir takım etüt çalışmaları dahi yapılarak son aşamaya gelmişti fakat en son ziyaretimde bu projenin hayata geçmediğini söylemişlerdi.

Hani ara sıra kızıyorum bağırıyorum ya, bizde mesela şu an Kartal hattı için ikide bir de lafı ediliyor, tam otomatik olacak istersek sürücüsüz bile gidecek deniliyor, benim bildiğim kadarı ile bu sistem M2 hattında da vardı, bu otomatik sistemli metro hatlarının hepsinde mümkün çok ekstrem çok özel bir şey değil ki, özel olan işte Paris' teki gibi gerçek sürücüsüz sistemler, herşeyi ile böyle bir sistem için üretilmiş aracından, istasyonuna kadar. Yani biz daha bu kapıların gereklililiğini ya da maliyetini tartışıyoruz ama diğer yandan sürücüsüz metro diye hava atıyoruz, bilmem bana garip geliyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Ağu Sal, 2010 19:06

Bir tren kazası haberide Viyana' dan, dün öğleden sonra Donaustadt ilçesinde bir yük treni görme engelli bir yaşlı kadına çarpmış, verilen ifadede lokomotif sürücüsünün kadını görerek uyarı yaptığı fakat kadının durmayarak raylara doğru ilerlemesi ile frenleme yaptığı fakat mesafenin durmaya yetmemesi ile kadının çarpma sonucu hayatını olay yerinde kaybettiği belirtilmiş.

Burada da araçlar nadiren hemzemin geçit ihlali yapıyorlar, yayalar özellikle yaşlılar pek yapmazlar, fakat yaşlılığın verdiği bazı handikaplar ile oluyor, bu olayda da bayan görme engelli imiş, ecel diyelim artık başka ne diyelim.

Olaya ait haberin linki

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Ağu Sal, 2010 19:27

Tokat'ın Zile ilçesinde Samsun yönünden gelen 44003 no'lu kapalı yük treni ile 44008 no'lu askeri yük taşıyan tren Zile garında çarpıştı.

Olay, saat15:00 civarında gerçekleşti. Sinyalizasyonun çalışmadığından kaynaklandığı belirtilen kazada hafif yaralanan 8 asker Zile Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.
http://www.haber7.com/haber/20100810/Tr ... vruldu.php

Kilitli

“Arşivlenen Başlıklar” sayfasına dön